Inloggen - Registreer  

Het interview met Frank Hoof

Professionals in Food - Geldrop - 14-09-2022 Naar vacature  

Plant manager Frank van Hoof vertelt hoe de vacature het verschil gaat maken voor Peijnenburg

15 sep. 2022

In het Noord-Brabantse Geldrop, direct grenzend aan Eindhoven, vind je al bijna 140 jaar bakkersbedrijf Peijnenburg. Het bedrijf heeft in die tijd veel naam gemaakt met creatieve verpakkingen en marketingcampagnes die beklijven. “Happen naar Peijnenburg” en “Dat gaat erin als Ketellapper” zijn slogans die veel mensen bekend zullen voorkomen. Sinds 1915 bevindt het hoofdkantoor zich aan de Nieuwendijk 39 en een paar deuren verder op nummer 45 vind je inmiddels de moderne fabriek. Daar treffen we Frank van Hoof, plant manager, voor een goed gesprek en een rondleiding door de plant. Er staat namelijk wat te gebeuren binnen het bedrijf en dat resulteert in een vacature voor een nieuwe functie. Frank vertelt over zijn persoonlijke historie bij Peijnenburg, de huidige ontwikkelingen en de

.
“Ik ben inmiddels 25 jaar werkzaam bij Peijnenburg en ben hier begonnen als bakker. Van daaruit heb ik alle stappen binnen het bedrijf kunnen doorlopen. Van meewerkend voorman naar coördinator naar teamleider naar

productiemanager naar plant manager. Ik heb dus goed door kunnen groeien. Het mooie aan Peijnenburg is dat je daarbij ook ondersteund wordt. Niet alleen omdat er volop kansen geboden worden, maar ook omdat je steeds weer nieuwe opleidingen mag gaan volgen.

"Wij houden ons in de huidige markt goed staande"

Peijnenburg als bedrijf past ook goed bij mij. Ik vind het echt een heel mooi bedrijf met een mooi natuurlijk product. In mijn tijd hier hebben we de fabriek helemaal gemoderniseerd en geautomatiseerd. Nu lopen de processen bijna vlekkeloos. Daarop ben ik wel trots. Ook de cultuur binnen het bedrijf vind ik fijn. We werken met een klein team van ongeveer 35 man op de plant en het besef dat we het samen moeten doen is breed aanwezig. Er wordt dus heel goed samengewerkt.

Blijven investeren
Het is ook prettig dat we onderdeel zijn van een groot bedrijf als Lotus Bakeries. Hoewel ons product al heel lang bestaat, moeten ook wij blijven investeren in innovatie. Dan helpt het wanneer je onderdeel bent van een groot bedrijf, want dan zijn er over het algemeen meer financieringsmogelijkheden.

In de huidige markt, waar energieprijzen de pan uit rijzen en er tekorten aan graan zijn, houden wij ons goed staande. Ook daar heeft het meerwaarde dat wij onderdeel van de Lotus Bakeries Group zijn. Zij weten wereldwijd goede afspraken te maken met leveranciers. Daarbij komt onze roggebloem niet uit Oekraïne, maar vooral uit Duitsland. Daar hebben we geen leveringsproblemen. Voor broodbakkers is dat natuurlijk anders.

"Het is belangrijk dat je mensen op een respectvolle wijze benadert en motiveert"

Vacature Teamleider Productie

Het gaat dus goed met Peijnenburg. Wel moet er ook wat veranderen. Momenteel ben ik als plant manager nog teveel bezig met het oplossen van dagelijkse problemen, waardoor ik onvoldoende tijd en aandacht kan geven aan structurele verbeterprojecten. Dat willen we graag anders en daarom is de

ontstaan. Dat is een belangrijke vacature waarvoor we iemand zoeken die niet alleen de dagelijkse zaken organiseert, maar ook als klankbord fungeert voor de plannen die we maken. Iemand die zelf verbetermogelijkheden ziet en daarvoor een plan maakt.

Zo hebben we nu een groot project lopen met nieuwe kookketels waar ik zelf samen met het hoofd TD actief bij betrokken ben. Het is de bedoeling dat de teamleider daar ook bij betrokken raakt en samen met het projectteam gaat kijken wat er moet gebeuren en hoe we dat gaan doen.

Ik zoek daarvoor iemand die ervaring heeft in de productie en die ook op de juiste wijze mensen weet aan te spreken. Er lopen in de productie veel verschillende mensen rond. Het is belangrijk dat je de mensen op een respectvolle wijze benadert en motiveert, zodat iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Je hebt dus sterke mensvaardigheden nodig, maar ook een helicopterview waarmee je de verbetermogelijkheden waarneemt.

Sparringpartner
De teamleider kan van mij zeker bij aanvang veel begeleiding verwachten. Daarnaast ben ik naast een luisterend oor ook graag sparringpartner. Ik zit natuurlijk al 25 jaar bij Peijnenburg en ken de organisatie en de mensen dus goed. We gaan het samen doen.

"De teamleider productie heeft een grote impact op de gang van zaken in ons bedrijf"

Waarom je juist deze leidinggevende rol binnen productie zou moeten ambiëren? Het is gewoon een belangrijke positie. Je werkt met een fantastisch product en met fijne mensen. Je hebt verder veel ruimte om te werken aan verbetering, stuurt de volledige productie aan en werkt bij een goedlopend bedrijf van naam dat graag vooruit wil. We willen blijven vernieuwen en dat maakt het uitdagend. Als onderdeel van het plantteam heb je een grote impact op de gang van zaken binnen ons bedrijf.

Daarbij is het hier gewoon prettig werken. Deze functie is in dagdienst en je werktijden zijn in overleg vast te stellen. Dat biedt ruimte voor een goede werk-privébalans. We hebben een 24 uurs productie en dat geeft ook ruimte om je werktijden flexibel in te richten. Daarbij is er veel mogelijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en training. Zelf heb ik ook altijd veel opleidingen gevolgd en die mogelijkheid heeft mijn nieuwe collega net zo. Je hoeft hier zeker niet stil te staan.

Ons plantteam is vrij jong en ontwikkelt zich ook goed. Er zit bijvoorbeeld een procestechnoloog in die graag ieder halfjaar een nieuw project met bijbehorende opleiding oppakt. Zij wil niet stilstaan, maar blijven leren. Dat kunnen we bieden en zo houden we onze mensen ook binnen.

Ik hoop de vacature van Teamleider Productie te vervullen met een mensgerichte leidinggevende die passie in zijn werk legt. Die persoon is hier heel erg welkom en kan ook goed zijn ei kwijt. Voor zulke mensen is ‘the sky the limit’ bij Peijnenburg.”

Wil je meer weten over het werken bij Peijnenburg in het algemeen of specifiek over de
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Professionals in Food
Meer het interview met Frank Hoof vacatures