Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Communicatieadviseur gemeenteraad

Gemeente Dordrecht 242662 - via Magnet.me - 26-04-2021 Naar vacature  

Vind jouw perfecte baan bij een van de 5.000 werkgevers op Magnet.me.

Ben jij een ervaren Communicatieadviseur? Heb je hart voor de democratie en wil jij een bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van onze gemeenteraad? En wil jij jouw volgende stap maken? Solliciteer dan bij ons!

 

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur bij de griffie ligt jouw uitdaging in het verzorgen van de raadscommunicatie. Eén van de belangrijkste doelen is ervoor zorgen dat de mensen in onze stad de Gemeenteraad kennen, weten te vinden als het nodig is en het liefst ook nog weten waar de raad mee bezig is. Dit gaat van advisering tot uitvoering, waarbij geen dag hetzelfde is. Jij bent onze spin in het communicatieweb, waarbij jij ziet wat nodig is en ook zorgt voor de uitvoering.

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan onder andere de griffier, de commissiegriffiers, fracties en raadsleden. Je ontwikkelt communicatiestrategieën die je na afstemming vervolgens zelf uitvoert. Hierbij speel je in op actualiteiten en ben je continue bezig om de raadscommunicatie naar een hoger niveau te trekken. Een van de onderwerpen waarmee je aan de slag gaat zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij lever je een concrete bijdrage aan het gezamenlijke campagneplan en coördineer je de uitvoering. En dat is nog niet alles, want als communicatieadviseur griffie ben je ook druk met het:

 
 • uitvoering geven aan het vastgestelde communicatieplan.
 • beheer van de sociale media van de raad. Je plaatst regelmatig berichten op Facebook en Twitter, je monitort natuurlijk ook geluiden uit de stad.
 • gezamenlijk beheer en ontwikkeling van de website van de raad: raad.dordrecht.nl en verzorgen van de wekelijkse raadspagina in Dordt Centraal.
 • na elke gemeenteraad maken van een nieuwsbrief. Je bereidt de onderwerpen voor, je schrijft, verzamelt en redigeert teksten en foto's en je begeleidt de opmaak.
 • onderhouden van contacten met partijen zoals RTV Dordrecht, Dordt Centraal, Via Cultura, AD de Dordtenaar, et cetera.
 • soms het zelf maken van filmpjes. Af en toe bedoeld om het publiek te informeren, vaker zijn ze het participatie-instrument voor belanghebbenden. Je gaat dan met een raadsadviseur op locatie en laat de raad in beeld en geluid zien waar het over gaat. Ook worden belanghebbenden geïnterviewd en ontstaat een beeld van de situatie en belangen die spelen.
Kortom, je bent de spin in het web van de raadscommunicatie: je bedenkt wat er moet gebeuren, zet de lijnen uit en voert het voor een groot deel zelf uit. Hierbij werk je nauw samen met de collega's op de griffie en leg je ook de benodigde contacten met andere communicatiecollega's en externen.

 

Wat neem je mee?

Je bent een creatieve, initiatiefrijke, flexibele en stressbestendige teamspeler die sociaal vaardig is. Je bent een uitstekende netwerker met overzicht en goed ontwikkelde sociale- en communicatieve vaardigheden. Je schrijft aansprekend en sluit daarmee aan op de behoeften van verschillende doelgroepen.

Je herkent jezelf in onze kernwaarden resultaatgerichtheid, dienstbaarheid, betrouwbaarheid, vooruitgang, betrokkenheid en eenheid. 
, waarin wij dit verder hebben uitgewerkt. Scrol op onze griffiepagina omlaag om bij de griffiekaart te komen.

Daarnaast beschik jij over:
 • een relevante afgeronde hbo-opleiding;
 • ruime relevante werkervaring;
 • goede bekendheid met het openbaar bestuur, specifiek de gemeenteraad;
 • bereidheid om af en toe in de avonduren te werken;
 • affiniteit met democratie.
 

Waar kom je te werken?

De griffie
Je komt bij de griffie van de gemeente Dordrecht te werken. Vanuit de griffie ondersteunen we de raad op zowel op proces als inhoud, zodat zij en haar leden hun werk goed kunnen doen. Wij zijn een divers, hecht en flexibel team van twaalf collega's bij wie plezier en hard werken hand in hand gaan. Ons team is continue in ontwikkeling om te zorgen dat de raad tot goede prestaties komt. Dit doen wij door hen goed te informeren en adviseren.

Jij komt formeel in dienst van het Servicecentrum Drechtsteden, je wordt echter volledig gedetacheerd bij de Griffie. Je hebt collegiale contacten met je andere communicatiecollega's, jullie werkzaamheden zijn strikt gescheiden. Op die manier benadrukken we het duale karakter van de raad.

De raad
De raad vergadert volgens het BOB vergadermodel. Een driedeling waarbij eerst Beeldvormend informatie wordt opgehaald, vervolgens in de Oordeelsvorming wordt gedebatteerd in de raadscommissies en tenslotte in een formele raadsvergadering Besloten wordt.

De gemeente
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren.

 

Wat bieden we jou?

Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende fulltime functie voor 32 uur per week in een plezierige werkomgeving waarin alle ruimte is voor persoonlijke en professionele doorontwikkeling. Hierbij werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.494,- bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur (schaal 10, CAO SGO).

 
Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlof en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je over een individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Je beheert dit budget zelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantiedagen van te kopen.

Volledige vacaturetekst bekijken

Delen:
Over Gemeente Dordrecht
Met 118.000 inwoners is Dordrecht de vierde stad van Zuid-Holland. Het is een stad van water, historie en vernieuwing. Een springlevende oude stad met pit. Met in de nabijheid het nationaal park De Biesbosch en het werelderfgoed molencomplex Kinderdijk.

De gemeenteraad van Dordrecht telt 39 raadsleden uit 9 fracties.
meer...Meer vacatures van Gemeente Dordrecht 242662