Inloggen - Registreer  

Psychiater ACT/Levensloopaanpak

Ggnet - Apeldoorn - 09-04-2024 Naar vacature  

Het ACT-team (Assertive Community Treatment) biedt assertieve ambulante behandeling aan mensen met één of meerdere ernstige psychiatrische aandoeningen. Dit gaat vaak gepaard met een verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. De overgang van Assertive Community Treatment naar de nieuwe Levensloopaanpak staat centraal.

Jouw werkplek

Binnen het huidige multidisciplinaire ACT-team werk je met een gezamenlijke caseload. Het team begeleidt patiënten op alle levensgebieden: wonen, financiën, werken/school en (samen)leven. Door op meerdere terreinen hulp aan te bieden, is de kans groter dat de patiënt zijn leefwijze verandert. Timing is hierin essentieel en we werken volgens de benadering ‘watchfull waiting’, waarbij we het momentum in ons voordeel gebruiken als het zich voordoet. Netwerkzorg is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Dit houdt in dat je samenwerkt met zowel ketenpartners binnen de organisatie als daarbuiten. Ook is het betrekken van naastbetrokkenen een belangrijk onderdeel van je werk.

VMS

Binnen GGNet word je lid van de Vereniging Medische Staf (VMS) die ervoor zorgt dat er een psychiater-buddy voor je klaar staat om je wegwijs te maken binnen GGNet. De VMS zet zich in om de positie van de psychiater als medisch specialist binnen GGNet scherp te houden. De VMS heeft als doel om de onderlinge verbinding van de psychiaters in GGNet goed te houden, invloed op besluitvorming uit te oefenen door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen en de kwaliteit van zorg optimaal te houden. De vereniging komt (minimaal) vier keer per jaar bijeen voor de algemene ledenvergadering, nascholing en gezellig diner.

Zo werk jij

Het gaat om een groep patiënten die niet stabiel is en/of snel zou kunnen decompenseren.
Binnen het ACT-team kan behandeling plaatsvinden vanuit het gedwongen kader (zorgmachtiging). De doelgroep is complex, omdat het leven op meerdere gebieden dreigt te ontsporen. Een groot deel van de patiënten is eerder met justitie in aanraking gekomen of dreigt ermee in aanraking te komen. Deze risicovolle groep heeft geen justitiële maatregel, maar toont wel agressief en/of risicovol gedrag.

De Levensloopaanpak is een nieuwe manier van onderlinge samenwerking tussen netwerkpartners in de ondersteuning en zorg voor mensen met verward en gevaarlijk gedrag en kenmerkt zich door de langdurige en doorlopende (domein overstijgende) betrokkenheid bij een patiënt.

De Levensloopaanpak realiseert, organiseert en monitort ambulante ondersteuning en zorg (op alle levensgebieden). Vroegtijdig signaleren van risico’s met de netwerkpartners is een belangrijk onderdeel van de Levensloopaanpak. Als dat nodig is vindt opschaling plaats naar een 24-uursvoorziening (waaronder beveiligde intensieve zorg).

De levensloopfunctie zal in lijn met het landelijke beeld zijn inbedding krijgen binnen de forensische tak van GGNet.

Kenmerken van de aanpak:
  • continuïteit van intensieve ondersteuning en zorg;
  • professionals die bij de geïncludeerde patiënt & naasten betrokken blijven zo lang dat nodig is;
  • makkelijk op- en afschalen van ondersteuning & zorg, ook in het sociaal domein.

Wat neem je mee

Jij bent een (bijna) afgestudeerde bevlogen psychiater met een RGS registratie. Jij bent van nature een leider die het initiatief neemt in de verdere uitrol van de overgang van Assertive Community Treatment naar de nieuwe Levensloopaanpak.

Je hebt de energie om te vernieuwen. Je bent een gedreven teamspeler die plezier beleeft aan het inspireren van anderen, maar die ook stressbestendig is.

Daarnaast:
✔ deel jij de visie van GGNet op het gebied van herstelgericht werken.
✔ werk jij graag samen met andere professionals.

Dit krijg je van ons

Wij bieden je een vast contract waarbij de uren bespreekbaar zijn.
  • Salaris conform de CAO GGZ (salarisschaal Medisch Specialisten).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw
.
  • Jouw pensioen wordt opgebouwd bij het PFZW (Pensioenfonds Zorg&Welzijn). GGNet betaalt 50% van jouw pensioenpremie. Heb je ergens anders ook al pensioen opgebouwd? Dan kun je de waarde hiervan mogelijk overdragen. Klik
voor meer informatie.
  • De Balansregeling, waarbij je keuze hebt in de besteding van jouw budget. Je kunt van dit keuzebudget extra vrije tijd kopen, besteden aan opleiding of training, maar ook het bedrag laten uitbetalen en bijvoorbeeld ervan uit eten gaan. Wat jou helpt om in balans te blijven.
Maar boven alles bieden we je een uitdagende en afwisselende baan in een prettige en inspirerende werkomgeving die je volop ruimte geeft om op vakinhoudelijk vlak te groeien. In deze baan krijg je veel vrijheid en autonomie om je functie en jezelf te ontwikkelen.

Bekijk alle
van GGNet.

Echt iets voor jou?

Herken jij jezelf? Reageer dan snel via het sollicitatieformulier.
Heb je specifieke inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Karin Freriks, manager Acute Zorg, via 088-9334381.
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Ggnet
Meer Psychiater ACT Levensloopaanpak vacatures