Inloggen - Registreer  

Ervaringen bedrijfsarts

Radboudumc - Leiden - 09-05-2024 Naar vacature  

Mijn start bij het Radboudumc

‘Al tijdens mijn studie in Leiden ontstond mijn belangstelling voor bedrijfsgeneeskunde, getriggerd door een enthousiast college van een bedrijfsarts. Niet de ziekte centraal, maar maatschappelijk functioneren. Niet alleen de spreekkamer, maar ook naar de werkvloer. Niet alleen het individu, maar ook de context. Na een onderzoeksperiode bij Shell en de nodige werkervaring in de eerste en tweede lijn ben ik in Den Haag gestart als bedrijfsarts. Halverwege mijn opleiding ben ik verhuisd naar Nijmegen en gestart bij de interne arbodienst van het Radboudumc en de Radboud Universiteit. Ik kan hier werken op een academische campus en daar ook echt onderdeel van uitmaken.’

Steunpilaar

‘Als bedrijfsarts ben je niet alleen dokter voor de werknemer, maar ook adviseur van de organisatie. Om je rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je de organisatie goed kent. Die ruimte krijg je hier volop. Je bezoekt werkplekken, houdt gesprekken met managers en werkt samen met collega’s van HR. Je bouwt hierdoor stevige relaties op en bent voor velen een steunpilaar.

Ik word blij als ik iemand tegenkom hier in huis die weer met plezier aan het werk is na een moeilijke periode. Even een blik van verstandhouding, een knipoog of een kort praatje: ‘Weet je nog, toen we elkaar zagen in de spreekkamer?’. Ook met leidinggevenden bouw je een band op. Samen aan de slag met uitdagingen. Als bedrijfsarts bij het Radboud hoor je er echt bij en word je gewaardeerd, zowel door de werknemer als door de organisatie.’

Alles in huis

‘Binnen onze arbodienst werken alle kerndeskundigen. Ook deskundigheid op biologische veiligheid, straling en milieu is vertegenwoordigd. Allemaal directe collega’s met wie je samen op kunt trekken. Dat is niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk. Op onze campus hebben we te maken met een grote diversiteit aan functies en arbeidsrisico’s. Als bedrijfsarts kun je hier echt de volle breedte van je vak beoefenen en het is een unieke plek om het vak te leren. Ik heb hier geen stress van files, alles is op loop- of fietsafstand. Sinds ruim een jaar ben ik praktijkopleider van een AIOS. Ik vind het leuk om de kennis en ervaring die ik heb opgebouwd te kunnen overdragen.

Er is ook ruimte voor extra uitdagingen. Zo doe ik veel op het gebied van infectiepreventie. En heb daardoor te maken met weer een heel ander netwerk van professionals, zoals microbiologen en infectiologen. Onderwijs, straling, klinische arbeidsgeneeskunde: allemaal onderwerpen waar we met de collega-bedrijfsartsen mee aan de slag zijn.’

Relaties met diepgang

‘De afgelopen jaren heb ik langdurige relaties opgebouwd, relaties met diepgang. Soms voel ik me zelfs een beetje huisarts van de organisatie. Neem iemand met een chronische aandoening. Samen zoeken we naar de beste manier om aan het werk te blijven. Als er een terugval is, kan een medewerker of een leidinggevende heel makkelijk bij me aankloppen. De drempel is laag. We kennen elkaar immers al goed. Zo kan ik snel de juiste dingen doen en echt iets betekenen voor de cliënt.’

Bijdragen vanuit betrokkenheid

‘Omdat ik heel nauw met mijn afdelingen in contact sta, hoor en zie ik veel. Zo trek ik bij de afdeling schoonmaak met diverse partijen op, en komen we gezamenlijk tot creatieve ideeën die bijdragen aan vitaliteit en werkplezier. Bij de afdeling neonatologie ben ik nauw betrokken geweest bij infectiepreventie en werd daardoor medeauteur van een artikel dat net is ingediend. En zo komt er altijd weer iets nieuws.

Onlangs heb ik met 3 collega’s op een zondagmiddag muziek gemaakt op enkele verpleegafdelingen van het Radboudumc. In het kader van het project ‘beter uit bed’. Daar hoef je geen bedrijfsarts voor te zijn, maar hier komt het op mijn pad en kan ik samen met collega’s ook nog op andere manieren bijdragen aan innovatieve en persoonsgerichte zorg. Dat zijn voor mij dingen die het werk hier echt mooi maken.‘

Ben jij na het lezen van mijn verhaal geïnteresseerd geraakt in werken als bedrijfsarts (in opleiding) in het Radboudumc? Neem dan gerust contact met mij op om een keer verder te praten. Je kunt mij bellen op 024-3615400 of

, je bent van harte welkom!

Ben jij er nu al van overtuigd dat je mijn collega wil worden?

Lees dan de
voor (A)NIOS Bederijfsgeneeskunde en solliciteer direct!
Ga naar Mijn Radboud
De huidige taal is Dutch (
NL
)
Patiëntenzorg
Ik wil meer weten over
Uw bezoek
Onze organisatie
sluit
het menu
Research
Ik ben geïnteresseerd in
Kern van onze organisatie
Meer onderdelen van research
sluit
het menu
Onderwijs
Informatie voor
Ik wil graag meer weten over
sluit
het menu
sluit dialoogfunctionaliteit af
ga terug naar vorige stap
print pagina
deel pagina

Werken bij

het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc
waar kunnen wij u mee helpen?
ik zoek ...
  • mijn aandoening
  • een afdeling
  • resultaten
  • mijn onderzoek of behandeling
Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken?

print pagina
deel pagina

Bij ons kom je verder

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken? Doe mee. Maak het verschil.

Bij ons is alles teamwork. Elk hoofd, elk hart doet mee. Dat zie en voel je als je bij ons binnenkomt. Aan onze oprechte aandacht voor de patiënt en voor elkaar. We kijken naar morgen en zien dat de zorg slimmer, beter en duurzamer kan én moet. Van het inzetten van artificial intelligence tot het opleiden van topprofessionals. Van toekomstbestendige zorg tot het voorkomen van ziekte. Kijk jij met ons mee vooruit? Wat je functie ook is, jij verandert de zorg, vandaag en morgen.

De zorg van de toekomst kleur jij

Bij ons draag je bij aan het slimmer, beter en duurzamer maken van de gezondheidszorg.
print pagina
deel pagina

Impact maken we samen

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We bieden onze patiënten de beste zorg. Maar we kijken ook naar morgen en zien dat de gezondheidszorg slimmer, beter en duurzamer moet én kan. Daar zet jij je samen met je collega’s elke dag voor in.

Impact maken we samen

Het mooie van onze academische setting is dat zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar zijn verbonden. We werken over de grenzen van afdelingen en disciplines heen, waardoor we echt impact kunnen maken. Of je nu samen met de patiënt werkt of juist niet: door samen te werken, komen we tot ideeën, onderzoeken en innovaties. En kunnen we de resultaten ervan snel toepassen op de werkvloer.

Innoveren doen we met én voor elkaar

Zo ontwikkelen we samen slimme apps die de zorg ondersteunen. Zetten we artificial intelligence in om beter en sneller diagnoses te kunnen stellen. Verwerken we complexe data om ziekten te helpen voorkomen. En blijven we onze opleidingen ontwikkelen voor een leven lang leren van onze zorgprofessionals. Wat je functie of vakgebied ook is, met én voor elkaar maken we de gezondheidszorg beter.

Een beter klimaat voor een betere gezondheid

De klimaat- en energiecrisis heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Direct en indirect, nu en in de toekomst. We richten ons dan ook op onderzoek naar betekenis en oplossingen én kijken met een kritische blik naar onze eigen footprint. Wist je bijvoorbeeld dat ons nieuwe hoofdgebouw

van West-Europa is? We hebben warmtekoudeopslag en een groene campus met ruimte voor natuur. En in ons plasticvrije restaurant serveren we vooral plantaardige en lokaal geproduceerde producten. Dat tikt aan in een organisatie met bijna 13.000 collega’s en jaarlijks zo'n 180.000 patiënten! Dus doe mee; je krijgt alle ruimte om met ideeën te komen om ons werk en de organisatie nog duurzamer te maken!

Een organisatie waar alles draait om zorg? Die zorgt natuurlijk ook goed voor jou!
print pagina
deel pagina

We zorgen voor elkaar

Bij het Radboudumc investeren we in je ontwikkeling als professional en persoon. We hebben oog voor hoe het met je gaat, op het werk én thuis. Kortom: we helpen je om vitaal en met plezier aan het werk te gaan en te blijven.

Werk en privé in balans

Lekker werken valt of staat met een goede werk-privébalans. Daarom bieden we je niet alleen uitstekende regelingen en allerlei vormen van verlof, ook krijg je in veel functies de ruimte om de indeling van je werkuren zelf te bepalen. En heb je even extra ondersteuning nodig? Dan kun je rekenen op coaching en trainingen als ‘Millennialdilemma’s’ en ‘Je loopbaan na je 57ste’. En op persoonlijk advies, bijvoorbeeld tijdens individuele mantelzorgspreekuren.

Gezonde professionals

We stimuleren onze patiënten én onze eigen mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld via het programma Healthy Professionals, waar je samen met een coach kijkt hoe je je leven gezonder kunt inrichten. En onze gehele campus is

. Daarnaast kun je terecht in het sportcentrum én het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Er is altijd wel een training of activiteit die bij je past. Hoe we dat zo zeker weten? Er zijn er meer dan honderd!

Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee.

Kies jouw vakgebied

Verbeter jezelf én de zorg elke dag

Elke dag beter, daar daagt je werkplek je wel toe uit. Het Radboudumc wil tot de absolute top behoren. Dus als je ergens gestimuleerd wordt om verder te denken en te groeien, dan is het hier wel!

print pagina
deel pagina

Groei mee, doe mee

Goede zorg is teamwork. Juist hier, want meer dan in de meeste andere zorginstellingen zijn bij ons zorg, onderzoek en onderwijs met
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Radboudumc
Meer Ervaringen bedrijfsarts vacatures