Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Onderzoeker Vakgroep Interne Geneeskunde MUMC /CTCM

Mumc - Maastricht - 03-06-2022 Naar vacature  

Clinical Trial Center Maastricht
Beroepsgroep
Onderzoek & Wetenschap
Vacaturenummer
v22.0243
Ja, ik wil deze baan!

Wat ga je doen?

Voor het project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek” zijn wij per 1 augustus 2022 op zoek naar een onderzoeker voor 24-36 uur per week. Het project heeft een duur van 1 jaar. U wordt als onderzoeker aangesteld bij het Clinical Trial Center Maastricht met een detachering naar de vakgroep Interne Geneeskunde en het Care and Public Health Research Institute van het Maastricht UMC+. Wetenschappelijk is het project ingebed in de onderzoeksschool CAPHRI van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht en de subsidie wordt verstrekt door Abbvie Nederland. Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met medisch specialisten en verpleegkundigen van het Maastricht UMC+.

Het doel van dit project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek’ is arbeidsgerichte zorg voor patiënten met chronische aandoeningen in te bedden in de patiëntenzorg van het MUMC+, om zo bij te dragen aan duurzame arbeidsparticipatie van werknemers en zelfstandigen met chronische aandoeningen.

Het project betreft een zorginnovatie die gericht is op patiënten met inflammatoire darmziekte (IBD), reumatoïde artritis (RA), Spondyloartritis (SpA) en ‘knie-artrose’, die poliklinisch vervolgd worden én betaald werk verrichten (als werknemer of zelfstandige). Het project is drie jaar geleden gestart. Er wordt gewerkt aan uitbreiding naar patiënten met oncologische, neurologische, en cardiologische diagnoses. In het project werden de medisch zorg- en behandelteams getraind in (a) screening naar risico op uitval uit het werk, én in (b) het aanbieden van gepaste arbeidsgerichte zorg, waarbij verwijzing naar een arbeidsparticipatie poli noodzakelijk kan zijn. Ten behoeve van de deze arbeidsgerichte zorg werden trainingshandleidingen, video kennisclips en workshops ontwikkeld om de zorgprofessionals te ondersteunen en werd een start gemaakt met intervisie/multidisciplinair overleg. Zoveel mogelijk werd de interventie gestoeld op wetenschappelijk bewijs, zoals evidence-based interventies, geïntegreerde zorgmodellen passend bij het ICF model voor gezondheid (en participatie), en communicatievaardigheden die aansluiten bij motivationele gesprekken.

In het tweede deel van het project zal de onderzoeker zorgdragen voor het verbeteren van de implementatie van de interventie vanuit implementatie theorieën en de theorie van “action learning’’ (o.a. door het trainen van zorgprofessionals en organiseren van intervisie), zorgdragen voor de data-verzameling en breder uitrollen van de interventie binnen MUMC+ maar ook daarbuiten. Ook zal een bijdrage worden verwacht aan de proces evaluatie, die door een onderzoeker wordt uitgevoerd. Daarnaast moet ook de totale interventie geëvalueerd worden door middel van een kwantitatieve uitkomsten-evaluatie (werkvermogen en werk productiviteit als uitkomstmaat) met een budget impact analyse. De onderzoeker wordt begeleid door een zeer ervaren projectteam.

Wat vragen wij van jou?

Voor het uitvoeren van deze functie zijn wij op zoek naar iemand die voldoet aan de volgende functie eisen:
  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur afgestudeerd in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Arbeids- en organisatiepsychologie, Beleid en management of een vergelijkbare opleiding;
  • Aantoonbare en relevante ervaring met kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek, mogelijk door een promotie;
  • Ervaring met projectmanagement (ook kleinere projecten tijdens de studie);
  • Ervaring met het zelf uitvoeren van statistische analyses, bijvoorbeeld regressie analyse;
  • Een faciliterende en enthousiasmerende houding en in staat om met personen op verschillende niveaus (management, uitvoerend, academisch) te communiceren, zowel in woord als geschrift waarbij goede Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheid noodzakelijk zijn.
  • Ervaring met het ontwikkelen van trainings- en onderwijsmaterialen, met trainen/lesgeven en Engelse schrijfvaardigheid vormen pré’s;
  • Tenslotte zijn aantoonbare organisatorische vaardigheden essentieel voor het uitvoeren van dit project.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?

Een uitdagende functie in een dynamisch, groeiend bedrijf met een prettige werksfeer en open cultuur. Het begeleidingsteam is ervaren en deskundig met betrekking tot de voor dit project relevante thema’s. Er zijn uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van onderzoek, projectmanagement en academisch onderwijs. Ook zijn flexibele werktijden mogelijk. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenvoorziening conform de Cao umc.

U zult in dienst komen van het CTCM en gedetacheerd worden naar de afdeling Vakgroep Interne Geneeskunde van het MUMC+.

Arbeidsovereenkomst

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24-36 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.800,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 10 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met prof. Dr. Annelies Boonen, telefoonnummer 043-387 50 26 (
) of prof. Dr. Angelique de Rijk, telefoonnummer 043-388 14 75 (
meer...



Meer vacatures van Mumc