Inloggen - Registreer  

Junior Medewerker Specificatiebeheer

Professionals in Food - Rotterdam - 12-04-2024 Naar vacature  

Over de opdrachtgever:

Solina is een vooraanstaande wereldwijde partner voor de voedingsindustrie, een producent van ingrediënten voor klanten in de voedingsindustrie, de foodservicesector, de slagerijsector en de nutritionsector. Zij leveren graag een bijdrage aan de productie van voeding die heerlijk, voedzaam, betaalbaar, duurzaam en praktisch te bereiden is.

Solina heeft 41 productielocaties en R&D laboratoria in meer dan 19 landen voornamelijk in Europa en Noord-Amerika. In Nederland zijn er drie productielocaties in Rotterdam, Nieuw Vennep en Oosterhout. Als Medewerker Specificatiebeheer kun je kiezen op welke locatie je werkt.

Functieomschrijving

Door de snelle groei van Solina is er behoefte aan versterking van het team dat verantwoordelijk is voor specificatiebeheer. Vanuit deze rol kan je breed ervaring opdoen en je verder ontwikkelen binnen het specificatiebeheer. De afwisseling in het ruime aanbod aan producten en klanten zorgen er voor dat geen dag hetzelfde is.

Als Medewerker Specificatiebeheer maak je deel uit van een team van 7 collega’s en werk je nauw samen met de afdelingen R&D, kwaliteit en sales. Je rapporteert aan de Specifications Coördinator. Ook heb je regelmatig contact met collega’s op andere vestigingen binnen en buiten Nederland. Je levert een belangrijke bijdrage aan het uitvoeren van het kwaliteitsbeleid.

Dit doe je o.a. door:
  • Beheren en actualiseren van grondstof – en verpakkingsspecificaties
  • Opstellen van productspecificaties en etiketten
  • Toetsen van specificaties op wet- en regelgeving
  • Het invoeren van informatie in diverse portals als Trace One, PS in Foodservice, Global Foodspecs en Yum
  • Het beantwoorden van klantvragen betreffende grondstoffen en eindproducten
  • Het ondersteunen bij het maken van technische datasheets
  • Zorg dragen voor de traceerbaarheid van informatie richting klanten
  • Opvolgen en toepassen van veranderingen binnen de EU-voedselwet- en regelgeving
Meer weten over het werken bij Solina? Lees dan op het nieuwsgedeelte van onze website
, T&I systems & proces Manager CE/Specifications Coördinator.
"Bij Solina krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelingen op het gebied van specificatiebeheer"

Functie-eisen

Je bent energiek, open en klantgericht en vindt het fijn om in de materie van specificaties en wet- en regelgeving te duiken.

Wat is verder van belang voor deze vacature:
  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding gerelateerd aan food zoals Levensmiddelentechnologie, Food Technology of Voeding & Diëtetiek
  • Je hebt affiniteit met specificatiebeheer en/of etikettering in de levensmiddelensector en ook al wat (stage-)ervaring op dit vlak opgedaan
  • Ervaring met ERP-systemen is een pré
  • Je beheerst de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift, Frans en/of Duits is een pré
  • Kennis van HACCP, BRC, IFS of andere kwaliteitsnormen is fijn
  • Je kan prioriteiten stellen en werkt nauwkeurig

Aanbod

De vacature Medewerker Specificatiebeheer betreft een belangrijke positie binnen Solina, die starters maar ook al wat ervaren specificatiebeheerders en etiketteringsspecialisten de ruimte biedt om hun ervaring (verder) te verdiepen en te verbreden.

Wanneer jij deze vacature van Medewerker Specificatiebeheer vervult, kom je terecht in een groeiende organisatie en internationaal georiënteerde werkomgeving met alle ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werken bij Solina betekent verder dat je:
  • Direct in dienst treedt bij de organisatie, een jaarcontract ontvangt en uitzicht hebt op een vast dienstverband
  • Een bruto salaris per maand ontvangt tussen € 2.500 en € 3.000 op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld op jaarbasis
  • 25 vakantiedagen per jaar hebt
  • 40 uur per week werkt in dagdienst van maandag tot en met vrijdag. Er is de mogelijkheid om 32 uur per week te werken
  • Flexibele werktijden hebt. Je start je dag tussen 7.00 uur en 9.00 uur en eindigt tussen 15.30 uur en 17.30 uur
  • Drie dagen per week vanuit kantoor werkt en de andere dag/dagen vanuit huis kan werken
  • Een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding ontvangt
  • Aanspraak maakt op een pensioenregeling
  • De mogelijkheid krijgt om opleidingen/ trainingen te gaan volgen
  • De kans krijgt om mee te groeien met deze ambitieuze organisatie

Reageren

Solina heeft er voor gekozen deze vacature op exclusieve basis bij Professionals in Food uit te zetten. Wij nemen daarom de volledige werving en de eerste selectie voor onze rekening.

Bij interesse ontvangen wij jouw sollicitatie graag. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met jouw gegevens om en nemen altijd binnen vijf werkdagen contact met jou op.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Professionals in Food
Meer Junior Medewerker Specificatiebeheer vacatures