Inloggen - Registreer  

Plant Technoloog

Koetsierconsultancy - Borculo - 01-11-2023 Naar vacature  

  • Plant Technoloog (M/V)

Algemene informatie

What’s Cooking? (voorheen Ter Beke Groep) s een innovatief Belgisch voedingsmiddelenbedrijf dat verse hartige producten op de markt brengt in tal van Europese landen. De onderneming heeft twee kernactiviteiten: vleeswaren & vers bereide gerechten.

What’s Cooking? beschikt over 12 productielocaties in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt de onderneming over 7 commerciële locaties en een hoofdkantoor in België (Lievegem).

Binnen de onderneming zijn circa 3.000 medewerkers werkzaam en in 2022 realiseerde de groep een omzet van circa EUR 780 miljoen.
De Business Unit Savoury bestaat uit 7 locaties in België en Nederland. Van deze 7 zijn er 3 Productielocaties (waaronder Borculo) en 4 Slicinglocaties. Binnen deze Business Unit zijn circa 1.475 medewerkers werkzaam. Binnen de locatie in Borculo zijn circa 100-120 medewerkers werkzaam.

Koetsier Executive Search is in opdracht van de directie van What’s Cooking? op zoek naar een daadkrachtige, resultaatgericht, innovatieve en communicatieve Plant Technoloog.

Functie- en taakomschrijving

Titel
Plant Technoloog
Plaats in de organisatie
De Plant Technoloog rapporteert rechtstreeks aan de NPD Manager Savoury met een dotted-line naar de Plant Manager. En je maakt tevens deel uit van het lokale MT in Borculo.

Standplaats
Borculo
Taken en Verantwoordelijkheden

De Plant Technoloog is verantwoordelijk voor:
De ontwikkeling van innovaties en optimalisaties doorvoeren in het bestaande assortiment;
Het begeleiden van R&D processen vanaf de brainstormfase tot aan de implementatie in de fabriek;
Het volgen van (internationale) trends en ontwikkelingen alsmede “consumer needs”;
Het onderhouden van goede contacten met klanten (veelal via afdeling Verkoop), leveranciers en interne afdelingen;
Het opstellen, actualiseren en borgen van (nieuwe) productrecepturen;
Het verbeteren/optimaliseren van bestaande producten; zowel vanuit eigen initiatief als vanuit de klantwensen;
Een goede administratie/documentatie van o.a. onderzoeksresultaten, productspecificaties alsmede receptuur- & procesbeheer in de betreffende systemen;

Het up-to-date zijn m.b.t. wet- en regelgeving zodat alle producten en processen voldoen aan de juiste kwaliteit en veiligheid.

Doel van de functie:
De nieuwe Plant Technoloog is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van producten om te voldoen aan de behoeften van klanten en om innovaties op product- en procesniveau te genereren. Je werkt hierbij nauw samen met de verschillende afdelingen van de plant in Borculo en het R&D team Savoury in België (Wommelgem en Lievegem) om ervoor te zorgen dat de R&D prioriteiten in lijn zijn met de bedrijfsstrategie en -doelstellingen.

De persoon

Opleiding
Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau (bij voorbeeld Voedingsmiddelentechnologie, Food innovation of een vergelijkebare richting).
Ervaring
Je beschikt over enkele jaren ervaring als Productontwikkelaar in een producerende (vers)omgeving. Je bent bekend met (functionele) ingrediënten en de toepassingen hiervan. Je weet innovatieve ideeën om te zetten in succesvolle producten en concepten binnen de mogelijkheden van de fabriek.

Je beschikt over een hands-on mentaliteit (meewerken op de werkvloer). Ervaring met vlees(waren) is een duidelijk pluspunt.
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
Karakteristieken
Met betrekking tot de persoonlijke kwaliteiten waaraan de man/vrouw zal moeten voldoen, willen wij ons met nadruk beperken tot die eigenschappen welke van essentieel belang zijn voor het welslagen:

Overtuigingskracht
Gedreven
Handson mentaliteit (zowel bedenken als uitvoeren)
Resultaat- en Oplossingsgericht
Teamplayer
Flexibel
Prioriteiten stellen
Analytisch
In- en extern relaties opbouwen en onderhouden
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Koetsierconsultancy
Meer Plant Technoloog vacatures