Inloggen - Registreer  

Senior Functioneel Beheerder Reisinformatie

Gvb - Amsterdam - 27-12-2019 Naar vacature  

Vacature, HBO / Bachelor, 32 tot 36 uur per week, Amsterdam

Eric Meijer

senior Functioneel Beheerder Reisinformatie (on hold)
Vacature
senior Functioneel Beheerder Reisinformatie (on hold)

HBO / Bachelor, 32 tot 36 uur per week, Amsterdam

Je bent met het team verantwoordelijk voor functionele ondersteuning waar je collega’s en uiteindelijk de reizigers van afhankelijk zijn.
Salarisindicatie

€3.479,- tot €5.125,-

Studiefaciliteiten
Ja
Carrièreniveau

Senior

Ben jij de geschikte kandidaat?

Jouw contact bij GVB:

Eric Meijer

senior Recruiter Techniek, Staf & ICT

Afdelingsinformatie

Deze vacature staat tijdelijk "on hold " i.v.m. het Coronavirus COVID-19.
We laten deze vacature op de website staan, zodat je deze nu al wel kan bekijken. Heb je interesse? Reageer dan zeker. Op het moment dat wij weer gaan werven nemen wij contact met je op.

In Amsterdam zijn iedere dag vele duizenden mensen onderweg. Met een uitgebreid netwerk van tram-, bus-, metrolijnen en veerverbindingen zorgt GVB dat vele reizigers snel, veilig en comfortabel op hun plaats van bestemming komen. Verschillende systemen zorgen ervoor dat dit proces beheersbaar en overzichtelijk blijft. Alle afdelingen binnen GVB maken in meer of mindere mate gebruik van de beheerde systemen. De afdeling IT is verantwoordelijk voor het functioneel & technisch onderhoud van deze systemen, het datamanagement, het leveren van rapportages en vervult een belangrijke rol bij het testen van nieuwe applicaties en releases. Naast systemen benodigd voor exploitatie van het openbaar vervoer beheert de afdeling ook andere systemen, waaronder registratietools, internet en intranet. De afdeling vervult een adviserende en coördinerende rol bij nieuwe ontwikkelingen. Voor deze afdeling, opererend in een uitdagende en complexe omgeving die continu in beweging is met ruimte voor vrijheid, verantwoordelijkheid en vernieuwing, zoeken wij een Senior Functioneel Beheerder om bij te dragen bij te dragen aan het beheren van de reisinformatieketen en applicaties.

Functieomschrijving

Werken in een uitdagende omgeving die continu in beweging is met ruimte voor vrijheid, verantwoordelijkheid en vernieuwing. Geen traditioneel beheer maar veel interactie met alle IT disciplines ondergebracht binnen een agile team. Alle onderdelen binnen GVB maken in meer of mindere mate gebruik van de beheerde systemen en/of de rapportages uit deze systemen. De afdeling vervult dan ook een zeer centrale rol binnen de organisatie. Voor de afdeling IT zoeken wij iemand die, behalve proactief bijdraagt aan het goed laten werken van onze reisinformatieketen en applicaties zodat onze reizigers de juiste reisinformatie tot zich krijgen. Je werkt binnen het IT domein van GVB en bent onderdeel van het agile team reisinformatie.

Je bent met het team verantwoordelijk voor functionele ondersteuning waar je collega’s en uiteindelijk de reizigers van afhankelijk zijn.
 • deelname aan projecten op het gebied van nieuwe of bestaande applicaties;
 • analytisch en zelfstandig in staat informatie-analyses uit te voeren, resultaatgericht, accuraat en besluitvaardig, en een grote mate van creativiteit;
 • initiëren, meedenken en adviseren van wijzigingen over de hele keten;
 • het vertalen van business requirements naar IT mogelijkheden, die je analyseert en uitwerkt in functionele specificaties en een advies over eventuele alternatieven;
 • het signaleren van mogelijkheden tot verbetering van de functionaliteit en het opstellen van adviezen m.b.t. functionele en technische verbeteringen;
 • het coördineren van functionele wijzigingen van het begin van het proces tot aan de invoering;
 • opstellen documentatie (testscenario’s, testrapportage, gebruikershandleidingen).
 • uitvoeren van FAT en ondersteunen van gebruikers bij GAT;
 • voorbereiden van software releases;
 • het actief inbrengen van kennis en ervaring in overlegstructuren/bijeenkomsten;
 • biedt tweedelijnsondersteuning bij productieproblemen en –verstoringen en neemt een intermediairrol tussen gebruikers en de ICT afdeling.

Functie-eisen

Jij hebt een afgeronde HBO opleiding richting Bedrijfskunde, Business IT & Management of Informatica. Je bent gecertificeerd in ITIL en/of BISL en hebt ervaring met alle functioneel beheer processen. Je hebt een stevige affiniteit met techniek. Jij bent een stevige persoonlijkheid die zich staande weet te houden in een dynamische omgeving. Proactief, oplossingsgericht, daadkrachtig en minimaal 5 jaar werkervaring in een complexe IT organisatie. Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • analytisch;
 • zelfstandig en proactief kunnen werken;
 • coördinerend en communicatief vaardig, motiverend tot verbetering;
 • beheersing van de Engelse taal;
 • inlevingsvermogen in processen en gebruikerssituaties;
 • kritisch naar anderen en jezelf;
 • open en integer.

Arbeidsvoorwaarden

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Da’s zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met de tram, bus, metro en de veerpont. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Maar wíé is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top van Beste Werkgevers (van Amsterdam) schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 5.000 collega’s sky high is en het personeelsverloop opvallend laag is? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever die verbindt. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de rauwe Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s.

 • bij een aantrekkelijk werkgever hoort natuurlijk ook een aantrekkelijk salaris! We bieden jou een salaris van minimaal € 3.479,- en maximaal € 5.125,- (functieschaal 10A) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek afhankelijk van je opleidingsniveau, kennis en ervaring. Daar komt nog vakantiegeld, een 13e maand en een 1,5% levensloopbijdrage bij!
 • gratis reizen in Amsterdam met GVB-tram, bus, metro en veerpont;
 • tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering;
 • mooie vakantieplannen maken? Doen! Je hebt ca. 21 vrije dagen per jaar (afhankelijk van leeftijd);
 • studiefaciliteiten, waardoor je kunt blijven groeien. Jouw loopbaan is jouw verantwoordelijkheid, dus pak die kans!;
 • je kunt deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering. Handig want je krijgt korting;
 • en voor later….. je krijgt van ons een uitstekende pensioenregeling bij ABP.

Contactinformatie

Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Eric Meijer, senior Recruiter, tel 06-10949550. De procedure bestaat uit twee selectiegesprekken. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij selecteren sollicitanten op basis van talent. Je brengt jouw kwaliteiten, ervaring, achtergrond, leeftijd, geaardheid of arbeidsbeperking mee. Diversiteit verwelkomen we. Een online screening kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures bij GVB? Maak een
aan of volg GVB op
en
.
Wij zoeken zélf naar onze nieuwe collega, acquisitie (door bijvoorbeeld recruitmentbureaus) kunnen wij niet waarderen.
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Gvb
Meer senior Functioneel Beheerder Reisinformatie vacatures