Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Projectadministrateur

Drechtsteden - Dordrecht - 08-06-2022 Naar vacature  

Reageer voor: 1 augustus
Nog 40 dagen
Vakgebied
Financieel / Economisch
Soort dienstverband
Vast dienstverband
Opleidings­niveau
HBO
Standplaats
Dordrecht
Organisatie
Gemeente Dordrecht
Functietype
Uitvoerend/Ondersteunend
Uren per week
36 uur
Maandsalaris
€2.865,- tot €4.208,-

Intro

Jij levert een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van Dordrecht. De komende jaren zetten we een grote stap in de ontwikkeling van Woningbouw, Infrastructuur, Natuur en Economie in de stad Dordrecht. Voor deze ontwikkeling zijn er al veel projecten gestart en zullen er de komende jaren nog veel projecten volgen. Om deze projecten financieel te beheren hebben wij jou nodig.

Als projectadministrateur ben je onderdeel van het Centraal Bedrijfsbureau (CBB), maar je werkzaamheden vinden buiten de afdeling plaats. Je bent onderdeel van verschillende projectorganisaties en inhoudelijk verbonden met de projectmedewerkers (projectmanager en projectsecretaris). Voor het project leg je inhoudelijk verantwoording af aan de projectmanager.

Als projectadministrateur ben je verbonden met het cluster Versterking Bestuur en Organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB) binnen de gemeente Dordrecht. Het CBB is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

 • Continuïteit
 • Efficiëntie
 • Kwaliteit
 • Samenwerken
 • Ontzorgen
De afdeling van het CBB bestaat momenteel uit 24 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening.

Ons team is in ontwikkeling. We zijn o.a. bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden. We werken met een procesgericht perspectief en zetten samen stappen in het verbeteren van de processen en hiermee onze dienstverlenging en samenwerking als team.

Binnen het projectteam ben jij verantwoordelijk voor het financieel beheer van het project en zorg je voor betrouwbare financiële informatie over het project. Vanuit de informatiebehoefte van projectmanager en projectcontroller zorg je voor de inrichting van de projectadministratie. Bij de inrichting dien je daarnaast rekening te houden met specifieke eisen van:

 • Gemeentelijke financiële kaderstelling (BBV en interne afspraken)
 • Fiscale afrekening (BTW, BCF en VPB)
 • Externe investeerders (subsidie verantwoording)
Bij de uitvoering van het project ben jij het financiële anker. Het project is financieel altijd op orde en je neemt de maatregelen die nodig zijn om het project op orde te houden. Enkele werkzaamheden die daarbij horen zijn:

 • Periodiek controle van de stamgegevens van het project
 • Periodieke controle op de financiële mutaties binnen het project en de afgeleide informatievoorziening
 • Signaleren van omissies en bijsturing op de bedrijfsvoering van het project en de werkzaamheden van de projectsecretaris
 • Verzorgen tijdige afrekeningen met externe partners
 • Verzorgen tijdige verantwoording richting subsidieverstrekkers
 • Verzorgen van de jaarlijkse onderhandenwerk boekingen
 • Het leveren van jouw bijdrage ten behoeve van de cyclische P&C producten
Richting de projectmanager en projectcontroller ben jij het aanspreekpunt voor de financiële informatievoorziening. Je maakt het mogelijk dat de projectmanager en de projectcontroller hun rol kunnen nemen in de financiële sturing van en verantwoording over het project.

In je rol als projectadministrateur word je begeleid door een senior projectadministrateur.
Jij bent de financiële professional met hbo werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring in gemeentelijke financiën en projectadministratie. Je gaat zorgvuldig en accuraat te werk en bent communicatief vaardig. Je bent in staat om je omgeving effectief te beïnvloeden en weet te schakelen tussen relatie en resultaat. Je staat stevig in je schoenen en weet kritiek om te zetten in positief handelen. Je krijgt dingen voor elkaar zonder direct terug te moeten vallen op regels en kaders.

Je bent in staat om mee te bewegen met het ritme van je verschillende projecten en weet prioriteiten te stellen in je werk. Het is voor jou geen probleem om flexibel met de werktijden om te gaan in het belang van je projecten.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren krijg je na 1 jaar een vast contact. Je krijgt een veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving waar initiatieven gewaardeerd worden. Daarnaast werk je samen met enthousiaste collega’s. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 4.208- (schaal 9, cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever met volop ontwikkelingskansen. Je krijgt bij ons uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets.

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Gwenny van IJzendoorn (teamleider Centraal Bedrijfsbureau) via 06 51919253.

meer...Meer vacatures van Drechtsteden