Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Promovendus Navigating uncertainty in DSD and transgender care’, focus psychol

Amc - Amsterdam - 09-07-2021 Naar vacature  

AMC Medical Research (AMR)
Bewaren

Wat ga je doen

Voor het onderzoeksproject ‘Promovendus gezocht ‘Navigating uncertainty in DSD and transgender care’ gefinancierd door ZonMw en gedragen door verschillende partners, zoeken wij een gedreven promovendus, met aantoonbare affiniteit en/of ervaring met kwalitatief onderzoek en interesse in toepassing van onderzoek binnen de zorgpraktijk.

In de zorg voor transgender en DSD/intersekse kinderen speelt onzekerheid een grote rol. Deze onzekerheid hangt samen met medische, psychologische, ethische én communicatieve aspecten.

De doelen van dit onderzoeksproject zijn om (1) onzekerheid binnen de transgender- en DSD/intersekse-zorg te begrijpen, en (2) kinderen, ouders en zorgprofessionals te helpen bij het herkennen, bespreken en omgaan met onzekerheid. In dit multidisciplinaire, innovatieve project werk je samen met onderzoekers en clinici vanuit de ethiek, psychologie, taalwetenschappen, kindergeneeskunde en psychiatrie.

Het onderzoek betreft een multidisciplinaire kwalitatieve analyse van 30-40 cases in de transgender en DSD/intersekse-zorg bij kinderen. Kinderen, hun ouders en zorgprofessionals worden gevolgd rondom besluitvorming over behandeling. Op het project zullen twee promovendi worden aangesteld: jij analyseert interviews en video-opnames van consulten vanuit een ethisch/psychologisch perspectief, en de andere promovendus analyseert video-opnamen van consulten en multidisciplinaire overleggen vanuit een conversatie-analytisch perspectief. Jullie werken ook samen, door data te vergelijken, integreren en vertalen naar praktische aanbevelingen en interventies. 

Je gaat onderzoek doen naar de volgende vragen:
  • Welke vormen van onzekerheid rondom transgender- en DSD-zorg worden besproken in de literatuur? (conceptuele analyse, samen met de andere promovendus);
  • Hoe ervaren zorgprofessionals onzekerheid en hoe reflecteren ze erop? (kwalitatieve interviewstudie)
  • Hoe ervaren kinderen en hun ouders onzekerheid, en hoe ontwikkelt zich hun ervaring over de tijd (kwalitatieve interviewstudie);
  • Welke strategieën om onzekerheid te bespreken zijn zichtbaar in medische consulten in de transgender- en DSD-zorg? (observationele analyse van gespreksopnames);
  • Hoe kunnen alle bevindingen uit dit project conceptueel worden geïntegreerd en vertaald naar de klinische praktijk? (conceptuele analyse, samen met de andere promovendus).
Het project wordt gefinancierd door ZonMw en betreft een samenwerking tussen de afdelingen Kinder- en jeugdpsychiatrie & Psychosociale zorg en Medische Psychologie van Amsterdam UMC, Ethiek van de Gezondheidszorg en Medische Psychologie van Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis, en Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit.

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de afzonderlijke studies, het werven van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data en het schrijven van wetenschappelijke artikelen die uitmonden in je proefschrift.

Wat we van je verwachten

Je hebt een afgeronde (Research) master op het gebied van sociale of medische/gezondheidswetenschappen. Je bent gemotiveerd om je verder te ontwikkelen als onderzoeker binnen een klinisch relevante setting. 

Je hebt kennis van, en bij voorkeur ervaring met, verschillende onderzoeksmethoden – kwalitatief (interviewstudies) en kwantitatief (observationele analyse). Je bent conceptueel sterk. Binnen dit project beweeg je je tussen verschillende disciplines en settings, zowel klinisch als academisch. Jij kunt gemakkelijk functioneren in verschillende contexten. Je kunt uitstekend communiceren met zowel zorgprofessionals als kinderen en hun ouders en hebt oog voor de gevoelige context. Je bent goed in het doen van onderzoek binnen een hectische en precaire medische setting, en kunt samenwerken met onderzoekers van verschillende signatuur. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties is een pré.

Waar ga je werken

Je standplaats wordt de afdeling Medische Psychologie van Amsterdam UMC op de locatie AMC. Je wordt aangesteld bij AMC Medical Research. Daarnaast ben je regelmatig te vinden bij de afdeling Pediatrische Psychologie van Amsterdam UMC, locatie VUmc, en bij Medische Ethiek, Radboudumc. In zowel Radboudumc als Amsterdam UMC bevinden zich expertisecentra op het gebied van geslacht en gender. Je leidinggevenden zijn dr. M.A. Hillen (AMC) en dr. A.J.M. Oerlemans (Radboudumc). Je werkt daarnaast nauw samen met de andere leden van het projectteam: dr. Annelou de Vries (VUmc), dr. Chris Verhaak (Radboudumc) en dr. Wyke Stommel (Radboud Universiteit). 

De afdeling Medische Psychologie van Amsterdam UMC is een dynamische werkplek. Binnen deze afdeling lopen verschillende innovatieve onderzoeksprojecten naar medische communicatie. Naast hoogstaand wetenschappelijk onderzoek, biedt de afdeling psychologische patiëntenzorg, en ontwikkelen en verzorgen wij onderwijs in medische communicatie aan geneeskundestudenten en artsen in opleiding.

De vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg maakt onderdeel uit van IQ healthcare, een afdeling van het Radboudumc met de missie om “met kennis en kunde beleid en praktijk te ondersteunen bij het streven naar goede, veilige en verantwoorde gezondheidszorg.” Uitgangspunt daarbij is dat de kwaliteit van de zorg beter kan maar ook moet en dat kwaliteit ook verwijst naar de ethische kwaliteit van zorg, zorgprofessionals, zorgprocessen en zorgsystemen. De vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg voert wetenschappelijk onderzoek uit, adviseert uiteenlopende partijen in de gezondheidszorg maar verzorgt ook veel onderwijs.

Meer weten over werken bij AMR? Kijk op
.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris ligt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.495,- in het eerste jaar, oplopend naar € 3.196,- bruto per maand in het vierde jaar op basis van 36 uur (schaal OIO CAO UMC)
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Wij bieden een contract voor 48 maanden
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.
Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op
.
Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

meer...



Meer vacatures van Amc