Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Integraal handhaver/buitengewoon opsporingsambtenaar

ZuidProfs - Breda - 28-01-2023 Naar vacature  

Functie Omschrijving

Integraal handhaver/buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

Vind je het een uitdaging om van tevoren niet te weten wat de dag gaat brengen? Sta jij stevig in je schoenen en ben je stressbestendig? Ben jij benaderbaar en leg je makkelijk contact? Wil jij als Buitengewoon opsporingsambtenaar een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in Breda, de 9

e
stad van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Wegens uitbreiding van onze formatie zijn wij op zoek naar meerdere enthousiaste, inventieve, leergierige collega’s die van aanpakken weten. We zoeken integraal handhavers/boa’s voor in de wijk en ons incidententeam. Samen met bewoners, bezoekers, bedrijven en ketenpartners organiseren en beschermen we de veiligheid en leefbaarheid in het mooie Breda.

Als Handhaver van THOR (Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte) Breda ben jij het visitekaartje van de stad. Jij levert zichtbare én onzichtbare bijdragen aan de leefbaarheid in onze stad en legt makkelijk en veelvuldig contact met de inwoners, ondernemers en bezoekers van onze stad. Hectiek en rust wisselen elkaar af.

Je houdt toezicht in de stad op onder andere:
  • Horeca (sluitingstijden, leeftijdsgrenzen, terrassen, schijnbeheer)
  • Evenementen (vergunningsvoorwaarden)
  • Overlast door o.a zwervers of hangjongeren
  • Toezicht in buitengebieden en recreatieplassen
  • Taxi’s (keurmerk en extra bevoegdheden)
  • Waterhandhaving
  • Afval (gedumpt, bijgeplaatst)
  • Honden (geluidsoverlast, loslopen, hondenpoep, bijten)
  • Parkeren (Mulderfeiten)
Dit doe je samen met de collega’s, waarbij iedereen afhankelijk van ervaring verschillende taakaccenten heeft. Afhankelijk van jou kennis en ervaring kan je ingedeeld worden bij het wijkteam of incidententeam.

Tijdens je werkzaamheden zoek je proactief contact met ketenpartners en schakel je met je netwerk als de situaties verder gaat dan je eigen taken en bevoegdheden. Zo draag je bij aan een vermindering van het aantal meldingen en een veilige en leefbare stad. Je aanpak is bij voorkeur preventief: je signaleert ongewenste situaties en bespreekt deze met betrokkenen. Als het niet anders kan, dan ga je over tot handhaving.

We werken met een standaard rooster met dagelijkse diensttijden van 7:00 uur tot 23:00 uur en op vrijdag en zaterdagnacht gaan we door tot 5:30 in de ochtend. Echter kan de situatie zo zijn dat we afwijken van dit rooster en je dus ook andere tijden wordt ingezet.

Hoe ziet je dag eruit?

Je begint je dag met een kop koffie en sluit vervolgens aan bij de briefing welke gegeven wordt door de dagaanstuurder. Tijdens de briefing word je bijgepraat over de bijzonderheden van de dienst, denk daarbij aan een aandachtsvestiging op persoon. Vervolgens krijg je te horen met welke collega je die dag mee op pad gaat. Na de briefing pak je je portofoon, pda en bodycam en meld je je in bij de meldkamer van de politie (OC). Nadat je bent aangemeld kijk je op kantoor nog even je mail door om te kijken of er nog e-mails zijn binnengekomen vanuit je wijk of ketenpartners. Daarna ga je samen met je collega een van onze voertuigen halen en rijd je naar jouw wijk/gebied. Tijdens de rit kijkt de bijrijder op de tablet die in de voertuigen zitten welke meldingen er de vorige dienst in de wijk zijn geweest. Tijdens de rit krijg je van onze eigen meldkamer een melding doorgestuurd voor jouw gebied/wijk. Je rijdt naar deze melding om deze op te pakken. Tijdens de rit pakken jullie gelijk de bekende hotspots mee in de wijk. Na afhandeling van de melding muteert de bijrijder gelijk de melding in het systeem en rijd jij alvast naar de volgende locatie.

Tijdens de rit naar de volgende melding krijgen jullie via de portofoon een oproep van de meldkamer van de politie. Er wordt jullie gevraagd om naar een locatie te gaan waar zich een aanrijding materieel heeft plaatsgevonden waarbij de personen hevig geëmotioneerd reageren naar elkaar. Eenmaal aangekomen op de locatie treffen jullie inderdaad een aanrijding materieel met meerdere voertuigen aan. Je zet met behulp van alle materialen die je bij hebt de weg gedeeltelijk af en creëert een veilige werkomgeving. Je ziet dat de betrokkenen hevig geëmotioneerd zijn en 1 persoon reageert agressief naar de andere betrokkenen. Jij en je collega proberen altijd de-escalerend op te treden. In dit geval werkt dat en lukt het jullie de persoon te kalmeren, fijn! Nadat iedereen is gekalmeerd geeft een van de bestuurders aan dat ze last heeft van haar nek. Jij laat haar rustig op een veilige plek zitten en schakelt met de meldkamer van de politie om een ambulance te laten komen voor controle van deze persoon. Terwijl je collega zich bekommert over de persoon die medische aandacht nodig heeft ondersteunt je collega de overige betrokkenen bij het invullen van de schadeformulieren. Ondertussen is de ambulance ook ter plaatse en worden de betrokkenen nagekeken. Nadat alles is gecontroleerd kan de bestuurder haar weg vervolgen en hoeft ze niet mee met de ambulance, gelukkig. Samen met je collega zorg je na vertrek van alle betrokken voertuigen dat de weg weer netjes wordt achtergelaten, geef je een terugkoppeling naar de meldkamer politie en gaan jullie weer met vervolg.

Tijd voor een bakje koffie… Jullie rijden naar een van de wijkcentra in je wijk. In het wijkcentrum komen jullie een aantal mensen uit de wijk tegen waarmee je een gezellig praatje houdt. Na de koffie rijden jullie richting een school waar jullie een gastcollege geven aan de leerlingen van groep 7 en 8 over het belang van veilig omgaan met vuurwerk.

Nu is het tijd voor de lunch. Deze kan je bijvoorbeeld halen in ons bedrijfsrestaurant. Lunchen kan je samen doen in de kantine van THOR samen met de andere collega´s zodat jullie eventueel ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar informeren over allerlei nieuwtjes.

Na een potje tafelvoetbal met een collega (welke jij uiteraard wint) klap je je laptop in de kantoortuin open en maak je een boeterapport naar aanleiding van een horecacontrole in je wijk die je de vorige dag hebt gedaan. Na het schrijven van dit boeterapport overleg je nog even met een juridisch collega hoe je het beste om kan gaan met een voertuigwrak in je wijk. Na je administratief werk besluit je samen met je collega om de fiets te pakken. Jullie fietsen naar een recreatieplas om te kijken hoe het daar gaat op deze zonnige dag. Aangekomen bij de recreatieplas leg je contact met de reddingsbrigade om bijzonderheden te bespreken. Gelukkig gaat alles goed op de recreatieplas. Jullie maken te voet nog een ronde rondom de recreatieplas en pakken vervolgens de fiets weer richting kantoor. Op de terugweg kom je je collega handhaver die op de motor is tegen, hij wijst je op enkele parkeerproblematieken in de omgeving. Terwijl jullie een plan van aanpak maken hoe daar mee om te gaan komt ook een motoragent ter plaatse en gezamenlijk zorgen jullie dat de calamiteitenroutes weer vrij worden gemaakt worden van voertuigen. Op de terugweg naar kantoor maak je nog een tussenstop op het station en bespreek je met de collega’s van veiligheid en service van de NS of er nog bijzonderheden zijn. Zij hebben nog een casus die zich vooral voordoet in de avond. Jij neemt deze melding mee en eenmaal op kantoor draag je deze melding over aan je collega van de late dienst. Jullie bespreken de overige bijzonderheden en vervolgens lever je je spullen in bij onze centralist en je kleed je weer om in de kleedkamer waarna jij samen met een aantal collega’s nog even gaat sporten in de fitnessruimte van de gemeente. Je sluit de dag met een voldaan gevoel af in de wetenschap dat je vandaag weer iets heb kunnen betekenen voor de veiligheid en leefbaarheid van de parel van het zuiden, de stad Breda.

We zoeken jou!
Als boa heb je een diploma mbo niveau 3 of hoger nodig en ben je in het bezit van een geldig boa-getuigschrift. Ben je niet in het bezit van een mbo-3-diploma en een boa-getuigschrift dan heeft reageren geen zin. Daarnaast heb je bij voorkeur ook deze diploma’s

  • RTGB diploma
  • Certificaat Drank- en Horecawet
  • EHBO diploma
  • Bikers diploma
  • Verkeersregelaar
  • Jij hebt een goede conditie, zowel fysiek als mentaal;
  • Jij bent daadkrachtig, sociaal en legt makkelijk contact waarbij je mensen serieus neemt en actief luistert. Je laat je niet zomaar van je stuk brengen;
  • Je bent collegiaal en zorgt dat collega’s blind op je kunnen vertrouwen, jullie doen het tenslotte samen! En zijn er moeilijkheden zorg je dat je er staat, voor én met je collega(s);
  • Je bent 36 uur per week beschikbaar, flexibel in je werktijden en bereid om ook in de avonduren, nachturen en weekenden te werken.
.
Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs b
Wie zijn wij?
THOR Breda is een leuk en dynamisch team. THOR Breda bestaat uit ca. 100 medewerkers in verschillende functies zoals Boa’s, Cameraobservanten, Fietshandhavers, Fiscaal controleurs, meerdere coaches en Handhavingsjuristen. We streven naar een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een diversiteit aan ervaringen, achtergronden en talenten in ons team voegt waarde toe aan onze organisatie en de stad.

THOR Breda is een vooruitstrevend team. We beschikken over een uitgebreid wagenpark (15 voertuigen, 2 motoren, 1 boot en 16 bikes), hebben onze eigen fysiotherapeut, beschikken over diverse coaches, hebben onze eigen digitale boa, sporten gezamenlijk onder begeleiding van onze sportcoach en indien je wilt kan dit ook op individuele basis onder begeleiding in onze eigen fitnessruimte. Alle boa’s beschikken over de volledige bevoegdheid en we doen mee aan diverse pilots waaronder domein overstijgend werken op het gebied van water- en taxi handhaving en de pilot verkeershandhaving. Jaarlijks verwerken we ruim 15.000 meldingen en we werken intensief samen met onze ketenpartners o.a. op het gebied van evenementen, horeca, jeugd en personen met

meer...



Meer vacatures van ZuidProfs