Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling

Njr - Amsterdam - 06-08-2020 Naar vacature  

Wil jij de stem van jongeren laten horen bij de internationale onderhandelingen van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling en klimaatverandering? En ga je heel Nederland door om jongeren daarbij te betrekken?

Word dan VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling!

Als jongerenvertegenwoordiger vorm je de brug tussen jongeren en (inter)nationale politiek. Je gaat actief op zoek naar de ideeën en visies van allerlei verschillende jongeren en bespreekt deze met wereldleiders, politici, beleidsmakers en andere invloedrijke mensen. Een geweldige kans om op het hoogste niveau impact te kunnen maken, en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

als jongerenvertegenwoordiger:
  • vertegenwoordig je voor twee jaar officieel de stem van Nederlandse jongeren op het gebied van duurzame ontwikkeling;
  • spreek je duizenden jongeren per jaar (via social media, workshops en gastlessen);
  • ontwikkel je vaardigheden in public speaking, lesgeven en onderhandelen;
  • leer je spreken voor zowel politici als jongeren;
  • neem je deel aan toonaangevende internationale VN-conferenties*;
  • bouw je een breed en internationaal netwerk op;
  • werk je samen met jongeren over de hele wereld;
  • daarnaast krijg je een maandelijkse vergoeding van €700,- bruto (sinds juli 2023 is dit de standaard vergoeding voor jongerenvertegenwoordigers) en worden je reiskosten in binnen- en buitenland vergoed.
We kijken naar jouw sterke punten, je motivatie en ruimte voor ontwikkeling. M/V/X, opleiding of geen opleiding, waar je ook woont en wat je achtergrond ook is; iedereen is welkom. Als jij drempels ervaart, kijken we samen hoe we dat kunnen oplossen.

in Nederland
Als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling houd je je bezig met alles rondom duurzaamheid. Door actief te zijn op social media, maar ook door gastlessen, presentaties en workshops te geven op scholen, en events en andere bijeenkomsten te organiseren, verzamel jij input van de Nederlandse jongeren. Dit doe je niet alleen. Als jongerenvertegenwoordiger ben je nauw betrokken bij de werkgroep

. Zij ondersteunen jouw werk. Samen kun je gastlessen geven, projecten opzetten en plannen uitdenken. Zo bereik je zo veel mogelijk jongeren door heel Nederland.

Ook neem je regelmatig deel aan conferenties en debatten. Alle input die je verzamelt bespreek je onder andere met, politici, beleidsmakers en bestuurders. Ook zit je regelmatig om tafel met het

, en
.

in het buitenland

Als VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling neem je namens Nederlandse jongeren deel aan de Bonn klimaatconferentie (juni 2024) en de UNFCCC klimaattop (COP29) in november 2024. Daar wordt onderhandeld over internationale afspraken op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaatverandering. Eventueel ga je nog naar andere conferenties waar jij de thema’s die belangrijk zijn voor Nederlandse jongeren onder de aandacht kunt brengen bij wereldleiders.

Je reist naar deze conferenties als onderdeel van de Nederlandse delegatie (dat zijn meestal Nederlandse beleidsmakers, politici of ministers). Je werkt nauw met hen samen, maar ook met collega-jongerenvertegenwoordigers van andere landen. Je geeft speeches, lobbyt, organiseert side-events (bijeenkomsten tijdens een grote conferentie), en spreekt zoveel mogelijk mensen. Zo zorg jij ervoor dat er rekening wordt gehouden met de belangen en ideeën van jongeren. Over alles wat je meemaakt houd je jongeren op de hoogte via social media.

collega’s

Je gaat deel uitmaken van een team van Nederlandse jongerenvertegenwoordigers die allemaal ongeveer hetzelfde werk doen als jij. Deze groep bestaat uit jouw directe collega en mede-jongerenvertegenwoordiger op Duurzame Ontwikkeling, twee jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken, twee jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten en Veiligheid en twee jongerenvertegenwoordigers Biodiversiteit en Voedsel. Zo zijn er (twee)wekelijkse teammeetings op kantoor waar onder andere updates worden gedeeld en (hulp)vragen worden besproken.

Jouw directe collega is
. Zij is al een jaar bezig en samen met haar ga je bedenken hoe jij de komende twee jaar precies gaat invullen. Daarnaast word je vanuit NJR intensief begeleid en ondersteund door projectleider

.
Hier hoort zoals eerder benoemd ook de 
bij – een enthousiaste groep jongeren met een interesse voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Zij ondersteunen je en tijdens de tweewekelijkse meetings koppel jij je acties en ervaringen aan hen terug. Samen met de werkgroepleden geef je gastlessen door het hele land, zet je projecten op en denk je plannen uit. Daarnaast ben je betrokken bij relevante projecten van NJR.

procedure
Als je voor deze functie solliciteert doorloop je een uitgebreide sollicitatieprocedure met onder andere een voorronde en een campagneweek. Tijdens de voorronde krijg je de kans om jezelf te presenteren en een mini gastles te geven over een eigen gekozen SDG (Sustainable Development Goal). De twee kandidaten die daar als beste uitkomen voeren een publieke campagne.

Houd in elk geval rekening met sollicitatiegesprekken in week 34 of 35 (tussen
21 augustus en 1 september
), de voorronde op zaterdag
9 september
in LAB111 te Amsterdam, de trainingsweek van
18 tot en met 22 september
in Utrecht en de campagneweek van
28 september tot en met 5 oktober
. De finale zal plaatsvinden op donderdag
5 oktober
2023 in de Tolhuistuin in Amsterdam, waar jij een finalepitch geeft.
Op 5 oktober weet je dus of je de nieuwe jongerenvertegenwoordiger bent. Op 1 november begin het echt en start je officieel als jongerenvertegenwoordiger. Tussen

5 oktober en 1 november

zijn er mogelijk introducerende activiteiten en inwerksessies, houd hier rekening mee in je planning.
Check
voor de uitgebreide informatie over het proces.
en verder..
Gemiddeld ben je 20-24 uur per week bezig met de functie. Soms minder omdat het bijvoorbeeld vakantietijd is en geregeld meer als er bijvoorbeeld veel gastlessen, een eigen project of grote conferenties gepland staan. De meeste jongerenvertegenwoordigers combineren hun functie met een (deeltijd)studie en/of parttimebaan. Flexibel kunnen schuiven in je week is belangrijk omdat je met veel verschillende partijen samenwerkt. Het is ook belangrijk om minimaal één dag per week op kantoor bij NJR (Utrecht) te kunnen werken. Het is een flinke kluif, dus bedenk goed of je hier twee jaar lang de tijd voor hebt. Maar onthoud ook dat je er ontzettend veel waardevolle ervaringen en een groot netwerk voor terugkrijgt!

Voorwaarden om je verkiesbaar te kunnen stellen zijn:
  • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
  • je bent op 6 augustus 2023 minimaal 18 en maximaal 24 jaar;
  • je hebt de Nederlandse nationaliteit**;
  • je bent bereid je gemiddeld 20-24 uur per week in te zetten voor een periode van twee jaar;
Benieuwd hoe een dag in het leven van een jongerenvertegenwoordiger eruit ziet? Check
van Leah, jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken.
doen?
Solliciteren doe je door
in te vullen (je hoeft dus geen brief te schrijven!). Doe dit uiterlijk op zondag
13 augustus 2023
om 23.59 uur. Naaste de verplichte vragen in het formulier, kun je als je wil jouw motivatie in een vorm naar keuze extra toelichten. Denk bijvoorbeeld aan een poster, website, presentatie, gedicht, of een filmpje. Een brief of andere vorm is ook welkom. Ga je voor een filmpje? Let er dan op dat deze

maximaal 2 minuten
duurt. Deze extra toelichting is niet verplicht.
meer...



Meer vacatures van Njr