Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Strategisch Adviseur Leren & Ontwikkelen

Zaanstad - Zaandam - 15-01-2021 Naar vacature  

Als Strategisch Adviseur Leren & Ontwikkelen (HRD) ben je de gesprekspartner voor de (lijn)managers binnen de Gemeente Zaanstad in relatie tot vraagstukken op het terrein van Leren en Ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers. Je vervult opdrachten gericht op de ontwikkeling en uitvoering van strategische leerlijnen in het kader van het Programma organisatieontwikkeling Gemeente Zaanstad. Je adviseert en ondersteunt de lijnmanagers bij het ontwerpen en implementeren van professionele leerlijnen en bij het opmaken van opleidingsplannen. Speciale aandacht wordt hierbij geschonken aan leerlijnen voor leiderschapsontwikkeling, collectieve leerlijnen voor professional development en het begeleiden van interprofessioneel werken aan een opgave. Je hebt een open grondhouding, bent proactief en brengt kennis en ervaring mee om 'state of the art' stappen te zetten in de doorontwikkeling van het menselijke kapitaal van de Gemeente Zaanstad.

Waarom is dit een interessante functie?

Je komt in het hart te werken van een organisatie die in ontwikkeling is. Je krijgt de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om leer- en ontwikkelvraagstukken dwars door de organisatie heen verder te brengen. En altijd met oog voor mens en opgave tegelijkertijd. Wij willen letterlijk en figuurlijk groeien en in deze rol vraagt dat veel van jouw strategische inzicht, koersvastheid én hands-on vermogen om dit met en voor onze medewerkers en leidinggevenden verder van de grond te tillen.

Jouw profiel

Wat vragen wij?

Je beweegt je op het snijvlak van organisatiekunde en onderwijskunde. Je hebt een aanstekelijke drive, bent creatief, vernieuwend, verbindend, ondernemend, kritisch en authentiek. Hierbij beschik je over strategisch denkvermogen, beïnvloedingsvaardigheden en ben je analytisch sterk. Je voelt je thuis in het faciliteren van of werken met groepen. Je bent communicatief sterk. Je hebt een aantoonbaar trackrecord qua leren en ontwikkelen in het kader van organisatieontwikkeling en hebt eerder een stevige rol gehad in het uitdenken, ontwerpen en implementeren van leerlijnen en opleidingsplannen. Je bent een teamspeler en in staat om draagvlak te creëren en mensen in beweging te krijgen. Daarnaast beschik je over:

een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur op het terrein van onderwijskunde;
5 tot 7 jaar relevante werkervaring op strategisch niveau in organisaties als Adviseur Leren & Ontwikkelen/HRD;
specifieke kennis van en/of ervaring op het gebied van het ontwerpen en implementeren van leerprocessen binnen organisaties;

Het aanbod

Wat krijg je?

We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer, een inhoudelijk interessante job met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een passende set verantwoordelijkheden. Wij denken ook in flexibele werktijden, vinden een goede werk- privébalans belangrijk, weten dat digitaal thuiswerken tijdens Corona goed moet worden gefaciliteerd, en hebben een uniek, goed bereikbaar stadhuis direct naast het NS-station voor jou geregeld (dat je zeker mag komen bezoeken zodra de lockdown voorbij is).

Tegelijk hoort daar een goed salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod, klik ook even verder op de onderstaande link voor de rest van de voorwaarden.

Een salaris van maximaal € 6.365,- (schaal 13 o.b.v. 36 uur);
Een individueel keuzebudget (IKB) van totaal 17,05% (!), dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris;

De organisatie

Zaanstad behoort tot de grootste gemeenten van Nederland en groeit nog steeds. Het is een bruisende stad, die volop in ontwikkeling is. In 2040 is onze stad naar verwachting uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Dat betekent onder andere dat er flink gaat worden gebouwd. Deze groei biedt mooie kansen om de stad te moderniseren en de leefbaarheid te verbeteren, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

De opgave van de gemeente Zaanstad

Ontwikkelingen in de stedelijke samenleving, decentralisatie van overheidstaken én bezuinigingen vragen om een andere manier van werken. De Gemeente Zaanstad is een groeigemeente onder de rook van Amsterdam met grootstedelijke problematiek en stevige maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie, kansen(on)gelijkheid en veiligheid. We zien daarbij ook grote verschuivingen door bijvoorbeeld de aanstaande omgevingswet en de transformatieopgave van het maatschappelijke domein.

De Gemeente Zaanstad heeft dan ook hoge ambities die zij tegelijk met relatief weinig middelen moet zien te realiseren. Dat maakt dat de urgentie hoog is om oplossingen effectief te organiseren: 1. in co-creatie (met inwoners, ondernemers, organisaties in de stad), 2. integraal en domeinoverstijgend als ambtelijke organisatie en 3. opgavegericht via doelgerichte programma's of op andere manieren zoals via ketensturing of gebiedsgericht (samen)werken.

Waar kom je te werken?

Het Programma organisatieontwikkeling Gemeente Zaanstad faciliteert en ondersteunt de organisatieverandering en helpt om de beweging in goede banen te leiden. Dit programma valt onder de verantwoordelijkheid van de programmadirecteur organisatieontwikkeling en wordt feitelijk aangestuurd door de programmamanager organisatieontwikkeling. Je wordt ingezet vanuit de afdeling P&O, domein bedrijfsvoering.

De procedure

Herken jij jezelf in het beschreven profiel en krijg jij nu al zin om aan de slag te gaan als Strategisch Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Zaanstad? Dan maken we heel graag kennis met jou! Wij zien graag wat jij komt brengen in deze rol. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Timo van Doremalen (Programmamanager Organisatieontwikkeling) op 06 46275920. Bel of app voor vragen over de procedure met Jeroen de Vreede (Corporate Recruiter) op 06-58002293.

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 31 januari 2021.

De planning van de selectieprocedure:
1e ronde gesprekken op 9 februari 2021 in de middag
meer...Meer vacatures van Zaanstad