Inloggen - Registreer  

Doctoraatsbursaal ACCELERATE

Academic Positions - 09-04-2024 Naar vacature  

2024-04-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan
Achtergrond
“Clearing the clouds on data”. Dé belangrijkste doelstelling van het Data Science Institute (DSI) aan de universiteit van Hasselt is het faciliteren van de datagedreven toekomst. DSI verenigt onderzoekers die werkzaam zijn in het brede veld van data science over verschillende onderzoeksgroepen en faculteiten, waaronder onderzoekers uit de statistiek, informatica, computationele wiskunde, levenswetenschappen en logistiek. Het nieuwste onderzoeksinstituut van de Universiteit Hasselt bouwt echter verder op jarenlang toegepast en fundamenteel onderzoek van de deelnemende onderzoeksgroepen. Het ondersteunt en versterkt de samenwerking tussen verschillende data science onderzoeksgroepen aan de universiteit en fungeert als één aanspreekpunt voor externe samenwerkingen en consultancy.

Voor meer info bezoek onze website:
Functie-inhoud
Het Centrum voor Statistiek (CenStat, onderzoeksgroep binnen DSI) zoekt een voltijdse doctoraatsbursaal in het domein van de statistiek en infectieziekte-modellering. CenStat, bouwt voort op meer dan 30 jaar top-wetenschappelijk onderzoek in wiskundige statistiek, biostatistiek, statistische bioinformatica en epidemiologie. CenStat is een divisie van I-Biostat, Interuniversity Institute for Biostatistics and statistical Bioinformatics, en geniet internationale faam zowel omwille van fundamenteel als toegepast onderzoek.

De activiteiten binnen het domein van het modelleren van infectieziekten situeren zich binnen de interuniversitaire onderzoeksgroep SIMID (
), dewelke onder meer een leidende rol heeft opgenomen in beleidsvoorbereidend onderzoek tijdens de COVID-19 pandemie in België en daarbuiten.
Hoe ziet de functie eruit?
Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een doctoraal proefschrift rond de ontwikkeling van nieuwe parameter schattings- en inferentiële methoden in de context van individu-gebaseerde modellen voor de studie van de verspreiding van infectieziekten. Je doctoraat maakt deel uit van het ACCELERATE project rond wiskundige modellen die rekening houden met heterogeniteit in het infectieproces en individuele karakteristieken. Jouw bijdrage omvat de ontwikkeling en toepassing van nieuwe en reeds bestaande methoden om belangrijke infectieziekten parameters te schatten op basis van beschikbare gegevens en rekening houdend met de complexiteiten in zulke gegevens.

Je werkt nauw samen met andere onderzoekers met complementaire vaardigheden aan de Universiteit van Hasselt, Universiteit van Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel.

Je rapporteert wetenschappelijke resultaten schriftelijk en mondeling in de nationale en internationale wetenschappelijke gemeenschap.
Je draagt bij aan een framework voor volksgezondheid gebaseerd op geavanceerde statistiek, gezondheidseconomie en computerwetenschappen om beleidsmakers in een toekomstige pandemie sneller te informeren.

Je neemt een beperkt pakket van onderwijs- en onderzoeksondersteunende taken op.
Profiel
  • Je behaalde (of zal behalen tegen september 2024) een masterdiploma in (bio)statistiek, wiskunde of gelijkwaardig.
  • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
  • Je hebt een goede methodologische achtergrond.
  • Je hebt uitgebreide ervaring met R, Matlab of Python, of je bent sterk gemotiveerd om te leren wetenschappelijk programmeren.
  • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.
  • Je hebt een kritische geest, durft je mening te formuleren en ervoor op te komen.
  • Je bent collegiaal en je kan goed in teamverband werken.
  • Je bent in staat om duidelijk en regelmatig te rapporteren.
  • Je bent ondernemend en neemt initiatief.
  • Je werkt proactief en nauwkeurig, met zorg voor een kwaliteitsvol eindresultaat.
  • Je communiceert vlot in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als
.
We bieden je een doctoraatsbeurs aan voor 2 jaar. Dit kan verlengd worden met 2 jaar na een positieve tussentijdse evaluatie.
Selectieprocedure
Je kan enkel
en dit tot en met

30 april 2024

.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
Meer info
Prof. dr. Steven ABRAMS, +32-11-268235,
meer...

Naar vacature