Inloggen - Registreer  

Huisartsenspoedpost

Dokter Drenthe - Hoogeveen - 14-09-2023 Naar vacature  

We hebben vier huisartsenspoedposten in Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen, waar de acute huisartsenzorg in de avond, nacht en weekenden wordt verzorgd. Hiervoor is een heel team nodig van dienstdoende huisartsen, triagisten, baliemedewerkers en chauffeurs. De triagisten en baliemedewerkers zijn bij ons in dienst. Chauffeurs zijn in dienst bij de organisatie

. We werken nauw samen met de meldkamer en de SEH's van WZA (Assen), Treant (Emmen) en Isala (Meppel).

Dienst doen op de huisartsenspoedpost

Voor het dienstrooster maken huisartsen gebruik van vrij roosteren via de waarneemapp. Bij ons in Drenthe maken waarnemers óók gebruik van de waarneemapp voor het intekenen en overnemen van diensten. Om dienst bij ons te kunnen doen heb je een account nodig. Deze maak je

gratis aan.
En dan? Nu je een account hebt, doorloop je onze aanmeldprocedure via
. Nu ben je bij ons aangemeld en nemen wij contact met je op voor identificatie (wettelijke plicht) en maken we digitaal met elkaar kennis. Daarna vragen we de vergewisplicht aan bij de IGJ. Goedgekeurd? Gefeliciteerd: je kan voortaan bij ons aan de slag op de huisartsenspoedpost in Hoogeveen, Emmen, Meppel of Assen!

De dienstdoende triagisten werken niet via vrij roosteren. Zij krijgen hun rooster van de collega's van roosterbeheer. Nieuwsgierig wat het triagistenvak bij ons in Drenthe inhoudt?

Ook kan je in Drenthe als huisarts of triagist een centrale rol op je nemen tijdens je dienst. Als regie-arts werk je spoedpostoverstijgend, dus Drenthebreed, om de druk tussen de huisartsenspoedposten zoveel mogelijk te verdelen.

Aan de slag als triagist

De huisartsenspoedpost is dé plek waar inwoners terecht kunnen bij medische spoedzorg vragen, op het moment dat de eigen huisartsenpraktijk gesloten is. Dus in de avond, nacht, het weekend en op feestdagen. Om de juiste zorg te kunnen verlenen werken er triagisten op de spoedpost. Als triagist heb jij een belangrijke rol. Je bent de oren en ogen van de dienstdoende huisartsen. Je geeft zelfzorgadviezen via de digitale route of telefonisch. Je handelt consulten af en bied je ondersteuning aan de huisarts met medisch-technisch handelen.

Digitaal spreekuur

Om ervoor te zorgen dat alleen de acute zorgvragen bij de huisartsenspoedpost binnenkomen, werken we met een eigen urgentiechecker. Het is de bedoeling dat het digitale spreekuur zoveel mogelijk als eerste ingang wordt gebruikt, zodat de inwoner gelijk kan zien of het een spoedvraag betreft. Anders wijst de urgentiechecker een zelfzorgadvies of verwijzing naar de eigen huisartsenpraktijk uit.

Als je de urgentiechecker helemaal doorloopt, dan komt de zorgvraag vervolgens binnen bij de triagist. Hij of zij beantwoordt de vraag binnen een half uur en overlegt - wanneer nodig - met de dienstdoende huisarts over het antwoord. Dat kan zijn: langskomen op de huisartsenspoedpost, indienen van beeldmateriaal, verzoek om een afspraak te maken met de eigen huisartsenpraktijk of een zelfzorgadvies.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Dokter Drenthe