Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Kwartiermaker programmadirecteur COVID-19 Volksgezondheid bij VWS

Algemene Bestuursdienst - Den Haag - 22-01-2022 Naar vacature  

vacatures bij de rijksoverheid
Naam organisatie
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Salarisschaal
17
Vacaturenummer
BABD 35-22
Publicatiedatum
21 januari 2022
Sluitingsdatum
3 februari 2022
“Nederland gezond en wel”; dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is de ambitie van VWS om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking in hun participatiemogelijkheden ondersteunen en passende zorg bieden om het leven zolang mogelijk te blijven leven zoals zij dat willen.

VWS telt ongeveer 5000 medewerkers, die voor een belangrijk deel werkzaam zijn bij agentschappen, raden, ZBO's en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Meer informatie over het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het directoraat-generaal Volksgezondheid

Een gezond Nederland begint met het voorkomen van gezondheidsproblemen. Dit is waar het directoraat-generaal Volksgezondheid (DGV) zich continu voor inzet. Wat de portefeuille nu uitzonderlijk maakt, is de uitbraak van het coronavirus en de daardoor veroorzaakte ziekte COVID-19. De uitbraak heeft veel gevolgen voor het DG Volksgezondheid. De vraagstukken rondom Covid-19 slokt VWS-breed veel de aandacht en tijd op. Dat gaat ten koste van andere onderwerpen en taken, waardoor er minder aandacht besteed kan worden- door zowel medewerkers als management en bestuursraad- aan de reguliere processen en taken van VWS.

COVID-19 blijft de komende jaren onder ons en zal veel aandacht blijven vragen. Daarom moet dit thema een passende plek krijgen in de VWS-organisatie, zodat er een houdbare situatie ontstaat voor organisatie en personeel. Er worden daarom 3 nieuwe programmadirecties binnen VWS ingericht. Dit betekent dat er 2 inhoudelijke beleidsmatige programmadirecties worden ingericht (één gericht op de volksgezondheid en een gericht op de zorg) en één programmadirectie die een coördinerende taak heeft.

De huidige crisisdirectie COVID-19 is organisch uitgegroeid tot een grote directie met veel verschillende taken. Deze directie wordt per 1 juni afgebouwd. De kwartiermakers van de 3 op te richten Covid-directies binnen VWS wordt gevraagd een herijking te maken van organisatie en processen.

Kwartiermaker COVID-19 Volksgezondheid

Als kwartiermaker COVID-19 Volksgezondheid ga je een van de programmadirecties COVID-19 inrichten en vormgeven. In deze positie gaat het om het vormgeven van de verbinding tussen beleid, processen en uitvoering. De beleidsmatige dossiers gaan over het testen en vaccineren, over maatregelen in de corona-pandemieën, over ICT-oplossingen en informatievoorziening, over het reisbeleid en de coronatoegangsbewijzen. Deze beleidsdossiers zijn de afgelopen jaren ontwikkeld, maar vragen de komende jaren in de groei naar een endemische fase van de corona pandemie, om een goed doordachte doorontwikkeling.

Je hebt als kwartiermaker/beoogd directeur aandacht voor rust en lange termijn, en ook voor rechtsmatigheid en verantwoording. Je bent ontvanger van de inhoudelijke diensten, producten, taken van de huidige programmadirectie COVID-19, die per 1 juni zal ophouden te bestaan.

De opgave

Zoals aangegeven, de programmadirectie heeft een breed spectrum aan inhoudelijke taken, en zal zorg moeten dragen dat deze ook, soms onder hoge tijdsdruk, tot uitvoering komen. Daarnaast speelt ICT en informatievoorziening (in de vorm van bijvoorbeeld websites, apps, data) een belangrijke rol in het beleid.

Van de directie wordt verwacht:
  • onderlinge samenhang tussen de verschillende taken te bewaken, zowel binnen VWS, als met bijvoorbeeld de Gezondheidsraad, het OMT, het RIVM, Dienst Testen, de GGD én en andere zorgaanbieders (en hun brancheverenigingen);
  • adequaat te reageren bij oplevingen en incidenten en de gevolgen daarvan tot een minimum beperken;
  • beleidsinitiatieven te kunnen koppelen aan het opdrachtgeverschap voor ICT;
  • de rolverdeling rond ICT (opdrachtgever, opdrachtnemer en eigenaar) opnieuw vorm te geven.
De programmadirectie werkt nauw samen met de programmadirecties C19 Zorg en de coördinerende programmadirectie C19 en andere VWS directies. De programmadirecteur ressorteert onder de plaatsvervangend DG C19.

In de opzet van de programmadirecties zijn een aantal factoren belangrijk:
  • ontvangende directie zijn van de afbouwende programmadirectie PDC19 (stopt per 1 juni).
  • het kunnen opschalen en afschalen naar de piekbelasting door COVID-19.
  • aansluiting en samenwerking met de andere VWS-COVID-19 directies en andere VWS directies, maar ook Nafase COVID.

Wat vragen we van de nieuwe kwartiermaker?

  • politiek-bestuurlijke sensitiviteit; slim, strategisch en ervaren;
  • veerkracht, incasseringsvermogen en oplossings- en resultaatsgericht;
  • zorgzaam voor medewerkers onder druk;
  • rust en structuur kunnen brengen in de hectiek;
  • humor en luchtigheid houden;
  • stevig en tegelijkertijd verbindend;
  • goede relaties binnen dit ministerie en daarbuiten hebben of snel kunnen opbouwen;
  • in staat een organisatievorm te geven die goed kan op- en afschalen: flexibel en veerkrachtig, met oog voor rechtmatigheid en verantwoording;
  • kunnen omgaan met een hele grote diversiteit aan werkzaamheden (zowel voor wat betreft de inhoud als de aard) in de organisatie.

Wat bieden we?

  • De unieke kans om substantieel bij te dragen aan eerlijk, veilig en gezond werk en bestaanszekerheid.
  • Een salaris tussen de € 7006,97 en € 9376,18 bruto per bruto per maand (schaal 17). Daarbovenop ontvang je 16,37% van je salaris als individueel keuzebudget (IKB). Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
  • Budget, tijd en aandacht voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling in de functie.
  • Flexibele werktijden. Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer en een goed bereikbaar kantoor in Den Haag. In verband met de coronamaatregelen werk je op dit moment veel vanuit huis. Daarbij kun je rekenen op uitstekende thuiswerkvoorzieningen.
  • Meer informatie over de uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden vind je in de cao Rijk.

Publiek leiderschap

Dit is een van de hogere leidinggevende functies binnen de Rijksoverheid en maakt daarom onderdeel uit van de
(ABD). Als ABD'er ben je manager, leidinggevende en publiek leider. Dat maakt ABD-functies heel aantrekkelijk, maar het stelt ook de nodige eisen.

Lees voor meer informatie over de ABD en publiek leiderschap:
  • onze
;
  • de
;
  • het
.
Een selectieassessment kan deel uitmaken van de procedure en ook kunnen referenties worden opgevraagd.

Talent als basis, diversiteit als kracht

VWS stimuleert een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers actief betrokken en opgenomen worden in de groep. Waar medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich vrij voelen om hun mening te geven. We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We bevorderen het werken in divers samengestelde teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.

Meer informatie over de vacature

Marjolijn Sonnema
Directeur-generaal Volksgezondheid
070-340 60 60
Afke van Rijn
plaatsvervangend directeur-generaal Volksgezondheid
meer...



Meer vacatures van Algemene Bestuursdienst