Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Jongerenwerker

Christiantalents.nl - Arnhem - 13-08-2019 Naar vacature  

Functieomschrijving

Youth for Christ is een gepassioneerde missionaire beweging van jongeren en jongerenwerkers, die opvalt doordat ze God voortdurend zoekt, groeit in lokaal missionair jongerenwerk en durft te laten zien waar ze voor staat. Gedreven door Gods liefde, zoeken we jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Onze unieke kracht is dat we dichterbij jongeren staan. Alle jongeren verdienen de kans om Jezus te leren kennen. Daarom helpen wij jongeren ongeacht hun geloof, geslacht, ras, kleur, opleiding of anderszins.

Youth for Christ is lokaal actief in vier Youth for Christ centra en op 20 lokale plekken en ondersteunt lokale initiatieven en missionaire kerken. Honderden vrijwilligers en ruim 80 medewerkers dragen hieraan bij. Het hoofdkantoor is (tot medio 2019) gevestigd in Driebergen.

Voor het team in Arnhem zijn wij op zoek naar een
Jongerenwerker (24 uur)
Is Gods liefde jouw drijfveer om midden in dit leven te staan, dienstbaar te zijn en oog te hebben voor anderen? Vormen gebed en het lezen van de Bijbel vaste onderdelen in jouw leven omdat je gelooft dat je op die manier God steeds beter leert kennen? Dan is dit misschien wel de functie die bij jou past!

Youth for Christ Arnhem is momenteel in twee wijken van Arnhem actief, namelijk in Schuytgraaf en Elderveld. Vanuit een vaste locatie in Elderveld doen we voor een groot deel outreachend jongerenwerk met onze MOP (Mobiele Ontmoetings Plek) in deze twee wijken. Daarnaast draaien we een inloop in onze huiskamer en hebben we wekelijks een meidenactiviteit. We werken samen met verschillende partners binnen het sociaal domein, hebben een achterban binnen verschillende kerken en hebben vrijwilligers die wekelijks bijdragen aan onze missie. De komende jaren willen we graag het missionair jongerenwerk gaan uitbreiden en verdiepen.

DE FUNCTIE
Als jongerenwerker weet je in open situaties op persoonlijke wijze contact met jongeren te leggen en te onderhouden. Dit doe je samen met je collegae, vrijwilligers en stagiairs. Je helpt jongeren groeien door activiteiten op te zetten met én voor jongeren. Je adviseert jongeren, gaat op zoek naar hulpvragen en zet deze om in actie. Je geeft jongeren begeleiding en coaching waar dit nodig is. Je hebt regelmatig contact met (netwerk)partners en weet de relatie met hen te onderhouden en uit te breiden. Je werft, enthousiasmeert en coördineert vrijwilligers voor Youth for Christ.

JOUW PROFIEL
Je bent door wie je bent, je relevante HBO opleiding en relevante werkervaring in staat om professioneel jongerenwerk op te zetten en uit te voeren. Je hebt een sterke affiniteit met jongeren, ziet je werk als een roeping en ook jongeren met probleemgedrag schrikken jou niet af. Je kan methodisch werken met jongeren op straat en weet op creatieve en authentieke wijze deze jongeren aan je te binden.

Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook een uitstekende teamplayer in je samenwerking met teamleden, buurtbewoners en netwerkpartners. Als netwerker maak je het werk van Youth for Christ zichtbaar in het sociaal- en welzijnswerk in Arnhem e.o. Je bent enthousiast voor je werk, maar je weet ook taken af te ronden waaraan je begonnen bent. Hierdoor weet je jongeren en vrijwilligers te enthousiasmeren, richting te geven en hen de mogelijkheid te geven zichzelf te ontplooien. Vanuit een levende relatie met God wil je jongeren helpen groeien. Je onderschrijft de doelstelling van Youth for Christ en je bent onderdeel van een geloofsgemeenschap die je helpt groeien in je geloof. Vanwege onze doelgroep op straat en het team, gaat onze voorkeur uit naar een man. Daarnaast is het hebben van een rijbewijs BE een pré.

WAT BIEDEN WIJ
Wij bieden een uitdagende taak in een boeiend werkveld. Je krijgt veel kansen om te leren. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die actief zijn in het jongerenwerk. Vakinhoudelijk word je getraind en ondersteund door Youth for Christ o.a. met een jaarlijkse Youth Rally, stafdagen en interne trainingen. Het gaat om een functie van een jaar met uitzicht, indien de middelen het toestaan, op een vaste aanstelling.

MEER INFORMATIE
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Eva Maria van de Geest, teamleider Youth for Christ Arnhem, via 06-28277964. Kijk ook op www.yfc.nl.

meer...Meer vacatures van Christiantalents.nl