Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Begeleider C in Doorn voor minimaal

Bartiméus - Ede - 13-08-2019 Naar vacature  

28 - 32 - uur per week

Contract:

Kun jij een blinde bewoner met een verstandelijke beperking een thuisgevoel geven?

Hoe voelt roze? En hoe klinkt een zonnestraal? Zomaar een paar dingen om over na te denken wanneer je werkt met slechtziende en blinde bewoners. Zeker wanneer deze bewoners ook een verstandelijke beperking hebben. Bijzondere mensen dus, die veel aandacht nodig hebben. Maar ook gewoon mensen, die behoefte hebben aan een veilig en gezellig thuis.

Algemene informatie

Wij zijn Bartiméus

Wij zijn Bartiméus. Wij zijn er voor alle 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook wanneer zij een meervoudige beperking hebben. Met 1800 medewerkers en 900 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat zij zich kunnen ontplooien. Voor 100%. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet. Wij werken daarbij graag samen met diegenen die persoonlijk of professioneel bij hen betrokken zijn. We doen veel aan onderzoek, diagnostiek en kennisontwikkeling. We begeleiden en adviseren door het hele land en we hebben eigen woonvoorzieningen, scholen en vormen van dagbesteding. Dit alles doen we omdat we geloven in een samenleving waarin iedereen kan meedoen; ook mensen die blind of slechtziend zijn. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus. 100% leven.

Functieomschrijving

Jouw rol als Begeleider C

Samen met de collega’s uit je team bied je ondersteuning aan bewoners met een visuele en verstandelijke beperking. De kernwoorden hierbij zijn sfeer, interactie, persoonlijke aandacht, duidelijkheid, humor, coördineren en organiseren. Je begeleidt bewoners bij hun persoonlijke verzorging en/of dagbesteding. Je verstrekt, wanneer nodig, medicijnen. Daarnaast treed je voor bewoners van de groep op als belangenbehartiger richting wettelijk vertegenwoordigers, teamleider, gedragsdeskundige en andere disciplines en beheer je soms ook hun eigendommen en budget. Je stelt mede de ondersteuningsplannen op en coördineert de hieruit voortvloeiende dagelijkse zorg en begeleiding. Je gebruikt hiervoor de inzichten van het team, de bevindingen van de betrokken professionals en jouw eigen inzichten over de cliënt.

Wat wordt je werkomgeving

In de woning Foretweg 13 wonen op dit moment 7 bewoners in de leeftijd van 22 tot 60 jaar. Zij hebben allen een bijzondere en intensieve zorgvraag en zijn visueel en verstandelijk beperkt.

Jouw team bestaat uit begeleiders A, B, ondersteunend medewerker(s) en leerling(en). Er wordt gewerkt volgens procedures, wettelijke regelingen, ondersteuningsplannen, zorgplannen, dagprogramma’s en interne protocollen die voor de zorg en begeleiding op de woning van toepassing zijn.

Functie-eisen

Wat dit van jou vraagt

Het is intensief werk waarbij geen dag met onze bewoners hetzelfde is. Daarom zoeken wij collega’s die niet snel van hun stuk zijn en stabiliteit in een dag kunnen brengen. Je hebt inlevingsvermogen en denkt in mogelijkheden. Wij zoeken kandidaten met een relevante MBO niveau 4 opleiding zoals:

Sociaal Pedagogisch/Agogisch Werker, Maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, Medewerker maatschappelijke zorg (niveau 4) of kandidaten met een andere soortgelijke MBO-4 opleiding richting Zorg & Welzijn met een aantal jaren relevante werkervaring. Maar ook kandidaten met een HBO bachelor zoals:

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Jeugdwelzijnswerk of andere vergelijkbare opleidingen binnen de sociale- en Zorg & Welzijn- sector met een aantal jaren relevante werkervaring.

Bij Bartiméus werken we samen aan krachtige teams die eigenaarschap tonen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je hiervoor allemaal terug?

  • Een boeiende baan waarbij je écht het verschil maakt.
  • Een vast contract voor 24 – 32 uur per week
  • Veel nieuwe kennis en kunde over begeleiding van mensen die leven met een visuele en verstandelijke beperking. Wij investeren in jou met een inwerkperiode, trainingen en opleidingen.
  • Salaris FWG 45 (min €2016 en max €3084 bij fulltime dienstverband)
  • Aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
meer...Meer vacatures van Bartiméus