Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

13 okt Ambulant hulpverlener Complexe scheidingen

Sterk Huis - Goirle - 13-10-2021 Naar vacature  

24 uur I HBO I SKJ I Regio Breda en Tilburg
Wil jij jezelf inzetten voor de veiligheid van kinderen en gezinnen? Team Complexe Scheidingen zoekt een nieuwe collega waarbij je met name werkzaamheden gaat verrichten in de begeleide omgang tussen ouder en kind.

Wat ga je doen?

Je begeleidt de omgang tussen kind en ouder die op dat moment niet samen kunnen wonen.
Het kind heeft, na de scheiding van ouders, gedurende korte of langere tijd geen contact meer met één van beiden ouders. Om diverse redenen kan er dan een beroep gedaan worden op de omgangsbegeleiding binnen Sterk Huis.

Je observeert, stimuleert en ondersteunt bij deze omgang door middel van individuele en relatiegerichte methoden. Ook wanneer er sprake is van een eventueel conflict of een crisissituatie tussen ouders gedurende de omgang heb je een belangrijke taak om de veiligheid van het kind zo goed mogelijk te bewaken. Hierbij bespreek je de afspraken goed voor en na, zodat het omgangsmoment zo soepel mogelijk verloopt.

Ook volg je de omgang volgens de gemaakte afspraken met ouders nauwkeurig, zodat het plan van aanpak bijgestuurd kan worden en je samen met de ouderschapsbemiddelaar monitort of de vooropgestelde doelen gehaald worden.

Ten slotte heb je een rol in het vormgeven en door ontwikkelen van de kennis en methoden rondom omgangsbegeleiding in het zorgprogramma Complexe Scheidingen, samen mét het team Complexe Scheidingen.

Waarom is deze baan belangrijk?

Martijn: “Bij een complexe scheiding (vechtscheiding) wordt meestal niet letterlijk gevochten, maar voor kinderen kan het wel zo voelen. Veel kinderen hebben zoveel last van het ‘gevecht’ dat ze de eigen kleur verliezen. Ze weten niet meer wat hun eigen wensen en behoeften zijn, maar richten zich volledig op de behoeften van ouders. Deze kinderen hebben hulp nodig.”

Wat geeft voldoening?

Martijn: “Als ouders inzicht krijgen in hun eigen gedrag. Verandering begint met inzicht.”
Anne: “Ons werk is geslaagd als kinderen zich fijner voelen en prettiger contact met de ouders hebben. Wat niet betekent dat de situatie meteen perfect en ideaal is, maar wel draaglijker. We geven ouders altijd mee: jullie blijven zelf verantwoordelijk. Dít zijn je keuzemogelijkheden en deze consequenties horen daarbij.”

Waarom werk je graag bij Sterk Huis?

Anne: “Het opleidingsaanbod van Sterk Huis is heel groot.”
Anne: “Verder is het prettig dat je er nooit alleen voor staat bij Sterk Huis. Er is altijd wel iemand die met je meedenkt, zoals een teamcoördinator, gedragswetenschapper of werkbegeleider.”

Wat is jullie boodschap aan een nieuwe collega?

Martijn: “Besef je goed, dit is niet zomaar een baantje. Het is een baan die je veel moois brengt, maar ook veel van je vraagt. Een uitdaging met inhoud.”

Anne: “Soms gaat het lastig worden en weet je niet hoe je iets moet aanvliegen. Maar je leert telkens weer bij. Deze baan brengt je in beweging.”

Wat verwachten we van je?

Martijn:”In dit werk moet je afkicken van de behoefte om het altijd goed te doen in de ogen van de cliënt. Soms kun je niet vriendelijk zijn én mensen helpen. Laat je niet meezuigen door de draaikolk van een conflictsysteem, maar hang erboven en zet een duidelijke lijn uit.”

Anne: “Het is fijn als je van nature een bepaalde weerbaarheid en stevigheid hebt. Dit helpt je om je goed te positioneren richting ouders en het doel voor ogen te houden.”

  • Een afgeronde sociale (Ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau;
  • Een SKJ registratie;
  • Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep;
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
  • Aanvullende opleiding (systeemtherapie – bemiddeling – etc.) is een pré.

Wat bieden we jou?

  • Schaal 9, min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding en intervisie;
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod met het expliciete aanbod specialistische scholing op het gebied van complexe scheidingen en aanverwant te volgen;
meer...Meer vacatures van Sterk Huis