Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Jurist arbeidsrecht

Abab - Tilburg - 12-12-2019 Naar vacature  

Wat vragen we van je?

Wo Nederlands recht, arbeidsrecht
Sociaal en communicatief vaardig
Vakkundig en analytisch
Minimaal vijf jaar ervaring

Wat krijg je van ons?

Flexibele werktijden
33 vakantiedagen
Regie over je loopbaan
Werken in een professioneel team
Als arbeidsrechtjurist ben je op belangrijke momenten een vertrouwenspersoon voor ondernemers. Als proactieve adviseur neem je op het juiste moment het initiatief en voel je je verantwoordelijk voor je eigen praktijk. Je komt te werken bij ABAB Legal en kunt rekenen op de discipline-overstijgende samenwerking met collega’s binnen onze adviesorganisatie.

Deze functie is niet gebonden aan één locatie. Met vijftien vestigingen in Zuid-Nederland, zijn we flexibel in de keus voor een standplaats op een ABAB-kantoor bij jou in de buurt.

Jouw werk in het kort

Binnen ABAB Legal maak je deel uit van het team juristen dat met circa 40 fte behoort tot de grote juristenpraktijken in Nederland . Je bijt je vast in dossiers en werkt graag samen met collega’s van verschillende disciplines om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Je probeert daarbij de gang naar de rechter voor onze klanten te voorkomen maar als het nodig is, sta je klaar om te procederen.

Zo kan je dag eruitzien

Je hebt ’s ochtends een afspraak bij een klant. Je kreeg een telefoontje omdat er een medewerker op staande voet is ontslagen. Op zulke momenten sta je direct klaar om te ondersteunen met een degelijk advies. Je praat met de ondernemer, haalt naar boven wat er precies gezegd is en zorgt er in eerste instantie vooral voor dat het niet verder escaleert. Met de ondernemer bepaal je de vervolgstrategie.

Nadat je de vervolgstappen hebt besproken, rijd je naar kantoor. Daar staat het periodieke sectieoverleg met de andere arbeidsrechtjuristen gepland en kun je meteen even overleggen over deze casus. Daarnaast bespreken jullie de recente vakinhoudelijke ontwikkelingen. Er is ook ruime aandacht voor de profilering van ABAB Legal binnen én buiten de organisatie. Onze dienstverlening succesvol in de markt zetten, is een thema dat doorlopend aandacht vraagt.

De middag gebruik je om een adviesvoorstel uit te werken. Een collega die vanuit de afdeling Corporate Finance bezig is met een overnametraject, heeft jouw hulp ingeschakeld. De koper wil meer duidelijkheid over het bestaande personeelsbestand bij de verkoper en de flexibele schil. Jij brengt de verschillende arbeidsrechtelijke scenario’s in kaart.

De dag sluit je af met een overleg met een relatiemanager. Jullie bespreken de kansen voor ondernemers op het gebied van arbeidsrecht aan de hand van recente wetgeving. Op basis hiervan plannen jullie afspraken met klanten.

Jouw profiel

Je hebt een universitaire opleiding Nederlands recht afgerond. Je beschikt over minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het arbeidsrecht. Je beschikt over een sterk netwerk en je vindt het leuk om daar gebruik van te maken. Je hebt de commerciële voelsprieten die nodig zijn om nieuwe opdrachten binnen te halen en je vindt het leuk om je te profileren via artikelen, blogs en webinars.

Wat wij je bieden

Een prima salaris, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Daar kun je op rekenen. We vinden het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen werk en privé. Daarnaast hebben we een aantrekkelijke winstdelingsregeling en een uitstekende studiekostenregeling.

Je krijgt bij ABAB de kans om je talenten te blijven ontwikkelen via diverse opleidingsprogramma’s. Daarbij gaat het niet alleen om vakinhoudelijke vaardigheden, maar ook om de ontwikkeling van ‘soft skills’ zoals communicatieve vaardigheden. We stimuleren je om zelf de regie te houden over je loopbaan.

meer...Meer vacatures van Abab