Inloggen - Registreer  

Arts-onderzoeker Hartfalen

Esculaap - Groningen - 25-04-2024 Naar vacature  

Ben jij een gedreven en gepassioneerde arts met een diepgaande interesse in cardiologie, cardiologische beeldvorming en klinisch onderzoek? Wil je bijdragen aan baanbrekend onderzoek dat het leven van patiënten met hartfalen aanzienlijk kan verbeteren? Dan is deze rol als Arts-Onderzoeker Hart bij de afdeling cardiologie van het UMCG iets voor jou!

Klinisch onderzoek naar inspannings-MRI bij hartfalen

Je gaat aan de slag op de afdeling cardiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, UMCG. Hier vormen onderzoek en praktijk een naadloos geheel. Als promovendus sluit je je aan bij de hartfalenonderzoeksgroep en werk je aan klinische studies onder begeleiding van nationale en internationale experts op het gebied van hartfalen. Daarnaast zal je nauw samenwerken met MRI-specialisten van het Medical Imaging Center, UMCG. In dit dynamische team werk je samen met diverse disciplines zoals radiologen, inspanningsfysiologen, epidemiologen en biologen. Dankzij ons internationale netwerk krijg je de kans om samen te werken met onderzoekers over de hele wereld en internationale werkbezoeken en conferenties bij te wonen.

Wat ga je doen

Hartfalen is een ernstige aandoening die pas laat wordt ontdekt, waardoor patiënten onnodig lijden.Vooral in gevallen van onzichtbaar hartfalen, waarbij de diagnose complex is. Om dit aan te pakken hebben we een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om de hartfunctie van patiënten te onderzoeken terwijl ze fietsen in een MRI-scanner. Op deze manier kunnen we het hart nauwkeurig beoordelen terwijl patiënten fysieke inspanning leveren, juist op het moment waarop ze de meeste klachten ervaren. Wij verwachten hiermee onzichtbaar hartfalen zichtbaar te maken, wat een doorbraak zou betekenen in de diagnose van deze aandoening.

Als arts-onderzoeker krijg je de verantwoordelijkheid voor de praktische uitvoering van klinisch onderzoek naar deze techniek. Dit omvat het werven en begeleiden van patiënten, het uitvoeren en analyseren van MRI-scans, en het publiceren van onderzoeksresultaten. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden die van onschatbare waarde zijn voor jouw verdere carrière in de geneeskunde en wetenschap.

Wat vragen wij

  • Je hebt (bijna) je studie geneeskunde afgerond en toont interesse in cardiologie en inspanningsfysiologie.
  • Onderzoekservaring is een pre, maar geen absolute vereiste.
  • Je kunt effectief samenwerken in een multidisciplinair team.
  • Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding met aandacht voor detail en nauwkeurigheid.
  • Je beheerst de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
Als arts-onderzoeker bij de afdeling cardiologie van het UMCG krijg je de kans om een significante bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg voor patiënten met hartfalen, terwijl je waardevolle ervaring opdoet voor je verdere loopbaan in de geneeskunde en wetenschap.

Het UMCG hanteert een preventief Hepatitis B-beleid. Indien nodig voor de functie, kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Bij aanstelling wordt voor bepaalde beroepsgroepen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

  • Een stimulerende en uitdagende onderzoeksomgeving binnen de afdeling cardiologie van het UMCG, een van de toonaangevende medische centra in Nederland.
  • Begeleiding door ervaren onderzoekers en clinici op het gebied van cardiologie en medische beeldvorming.
  • De mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen in klinisch onderzoek en bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische benaderingen voor hartfalen.
  • Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO voor Universitair Medische Centra.
  • Als arts-onderzoeker/promovendus (met interesse in de cardiologie) biedt het UMCG je volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte te geven! Bovendien is bij gebleken geschiktheid jouw kans op toelating tot de opleiding tot cardioloog groot (bijna honderd procent!).
Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor een jaar en totale duur van 3 jaar (promotietraject). Het salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de

.

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

Is dit een job voor jou?

Solliciteer op de website van de werkgever

Directe werkgever

Regio

Bekijk ook

Matchpartner
UMC Utrecht
Radboudumc
UMC Utrecht
UMC Utrecht
Matchpartner

ESCULAAP | Kennis & Carrière

25 jaar evaring binnen de medische doelgroep

Esculaap Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
|
|
|
|
Tijdlijn Treffers
Op Mijn Esculaap kun je jouw
bijwerken. Vaak weet je ruim van te voren op welke locaties je het team zal gaan versterken. Hierdoor is het mogelijk om te zien wie je op jouw tijdlijn gaat tegenkomen.

Op alle profielen staat een button "
check tijdlijn treffers
". Als je hierop klikt zie je wanneer, waar en hoeveel dagen je overlap hebt binnen jullie tijdlijnen.
Voorbeeldvragen Medical Pursuit

Welke arterie wordt ook wel de "bromfietsarterie" genoemd?

Antwoord


:
arteria meningea media

Extra toelichting

: De bromfietsarterie ofwel de arteria meningea media dankt zijn naam aan het feit dat deze slagader scheurt bij een schedelbreuk die vroeger veelvuldig optrad bij brommerrijders die zonder helm een ongeval kregen. Door een breuk in de schedel scheurde deze slagader en ontstond een epiduraal hematoom.

Wat is de zgn. Boxer's fracture?

Antwoord

:
breuk van het middenhandsbeentje van de pink of sub-capitale fractuur MC5

Extra toelichting

: De Boxer's fracture (of boksersfractuur) wordt zo genoemd omdat er een grote kans aanwezig is dat het middenhandsbeentje breekt wanneer er hard met de vuist tegen bijvoorbeeld een muur geslagen wordt.

Wat is de verwekker van Syfilis (lues)?

Antwoord

:
Treponema pallidum

Extra toelichting

: Treponema pallidum is een bacteriesoort van het geslacht Treponema met ondersoorten die ziektes kunnen veroorzaken zoals syfilis. Het is een gram-negatieve bacterie, anaeroob en spiraalvormig, hierom ook spirochete genoemd. De bacterie werd in 1905 door Schaudinn en Hoffman ontdekt.

Op de SEH wil je het Totaal verbrand lichaamsoppervlak (TVLO) berekenen, welke tel je mee?

A: enkel 3e graads
B: 2e en 3e graads
C: 1e, 2e en 3e graads

Antwoord

: B

Extra toelichting

: 1e graads brandwonden genezen doorgaans zonder specifieke behandeling en worden dan ook NIET meegeteld bij de berekening van het totaal verbrande lichaamsoppervlak.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Esculaap
Meer Arts-onderzoeker Hartfalen vacatures