Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Arts-onderzoeker Erfelijke Beroertes en Dementie

LUMC - via Jobsonline - Leiden - 06-04-2024 Naar vacature  

Je verricht promotieonderzoek naar de erfelijke hersenvaatziekte CADASIL en andere genetische aandoeningen van de hersenvaten. De werkzaamheden zijn interdisciplinair en omvatten klinische studies met patiënten, genetica, radiologie, neurologie en pathologie. Jouw onderzoek richt zich op het identificeren van nieuwe ziektegenen en de bijbehorende fenotypes. Daarnaast doe je onderzoek naar bijzondere genetische, klinische of radiologische verschijningsvormen van reeds bekende erfelijke hersenvaatziekten. Hiervoor maak je gebruik van reeds verzamelde patiëntgegevens en materialen, evenals van populatiebiobanken. Je zult ook zelf nieuwe patiënten in een klinische studie includeren.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde opleiding geneeskunde.
  • Ervaring als ANIOS, bij voorkeur in Klinische Genetica of Neurologie is een pre.
  • Goede communicatieve vaardigheden en goede digitale vaardigheden.
  • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal en een zeer goede beheersing van de Engelse taal.

Wat bieden we jou?

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt. Wel zo fijn!

Waar ga je werken?

Je komt te werken in een enthousiaste onderzoeksgroep met een focus op translationeel onderzoek. De onderzoeksgroep valt onder de afdeling klinische genetica en werkt nauw samen met diverse afdelingen binnen en buiten het LUMC. Het LUMC is het landelijke expertisecentrum voor erfelijke hersenvaatziekten en verricht op internationaal hoog niveau onderzoek naar deze aandoeningen in al hun facetten. In de CADASIL-onderzoeksgroep werken twee projectleiders, twee postdocs, drie tot vier promovendi en een analist.

Waar staan wij voor?

Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij . Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

Meer informatie

  • Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € ,- en maximaal € ,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
  • De vacature heeft bij voorkeur een ingangsdatum tussen 1 juni en 1 september 2024, maar deze datum kan in overleg worden vastgesteld.
  • De duur van dit dienstverband bedraagt vier jaar gedurende de opleidingsperiode.
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van LUMC