Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen
Coördinator Operationeel Keuken
Werk met je handen
Samen met jouw mede-coördinator (kwaliteit & voedingsadministratie) en collega’s keuken zorg je met veel passie voor het beste eten voor de Ikazia patiënt en jouw collega’s!Ikazia is één van de weinige ziekenhuizen waar nog echt gekookt wordt en is op zoek naar een meewerkend coördinator operationeel keuken, die met veel enthousiasme de dagelijkse gang van zaken in de keuken draaiende houdt.
Jouw afdeling
Het keukenteam bestaat uit 30 medewerkers, waaronder medewerkers afwas, medewerkers voedingsadministratie, de koks en de mede-coördinator (kwaliteit & voedingsadministratie). We bereiden dagelijks zo’n 180-200 maaltijden voor de patiënten. Elke dag proberen we ze te verrassen met mooie en smaakvolle gerechten. Ook verzorgen wij dagelijks voor ruim 300 bezoekers de lunch in het personeelsrestaurant en vele cateringactiviteiten voor symposia en andere bijeenkomsten.“In de keuken van Ikazia hebben wij één doel: passend, lekker en volwaardig eten maken voor iedere patiënt. Wij koken hier alles nog zelf met verse ingrediënten. De maaltijden zijn vaak de lichtpuntjes op de dag waar de patiënt naar uitkijkt. Het is ook een moment voor sociaal contact, want bezoek kan eventueel mee-eten. Daarnaast draagt lekker eten bij aan een voorspoedig herstel.”
Er wordt vanuit de keuken persoonsgericht gekookt! Om te zorgen dat elke patiënt iets passends en lekkers kan kiezen, hebben we een gevarieerde menukaart. Deze menukaart verandert elk kwartaal en wordt bedacht door onze koks. Dagelijks hebben wij verschillende menukaarten, bestaande uit variaties van diëten tot geloofsovertuigingen. Dat betekent op sommige dagen wel 14 tot 20 verschillende variaties.
Het team staat in een fase van stabiliteit. Uiteraard is daar continuïteit voor nodig. Wij zoeken een coördinator operationeel keuken die dit met trots voortbouwt en de dagelijkse gang van zaken in de keuken regelt. Het team is onderling verbonden, goed op elkaar ingespeeld en neemt verantwoordelijkheid.
Jouw dag
Als meewerkend coördinator keuken coördineer je de dagelijkse gang van zaken in de keuken.Je begint je dag op verschillende tijden. Je kookt mee. Je houdt een oog in het zeil. Je controleert en stelt de dag planning op en zorgt voor een juiste verdeling van de werkzaamheden.
Je geeft operationeel leiding en stuurt de medewerkers aan in de keuken. Dit zijn onder andere de koks en keukenassistenten. Alle teamleden hebben een eigen taak en rol. En in het team is inclusiviteit van belang.
Een collega van de afwas geeft zojuist door dat hij ziek is. Er valt een gat in het rooster. Je vraagt tijdens de dag opstart of er aandacht kan zijn voor zijn of haar werkzaamheden. Onderling wordt afgestemd welke taken kunnen worden overgenomen. Iedereen zet een tandje bij, en jij als coördinator helpt waar nodig.
Je bespreekt in het werkoverleg met de teamleider en mede-coördinator de knelpunten in het rooster. Samen kom je tot het besluit dat een nieuwe medewerker moet worden aangenomen om de bezetting op orde te houden.
Voor het volgende overleg loop je een ronde in de keuken. Je controleert de werkzaamheden en proeft de producten in de keuken. Zijn ze gemaakt volgens receptuur? Zijn ze zoals afgesproken? Zo niet, dan geef je tips hoe dit kan worden opgelost.
Om 16:00 uur heb je een overleg met de mede-coördinator, voedingsadministratie en de teamleider. Je bespreekt hierin de derving, klachten van de leveranciers en de wensen die de medewerkers hebben om verbeteringen door te voeren.
Je sluit de dag af met een glimlach, want je ziet een enquête van gisterenavond. Hierop staat dat de patiënt weer goed heeft gegeten en erg blij is met onze eigen keuken.
Jij bent
- iemand met een MBO niveau 4 werk- en denkniveau;
- ervaren in coördineren van medewerkers;
- iemand met kennis en ervaring in de keuken;
- iemand die goed kan luisteren en weet wanneer je collega's moet inschakelen;
- een zelfstandig werkend kok en dieetkok;
- nauwkeurig en oplettend;
- iemand met inzicht en neemt initiatief;
- een echte doorzetter met verantwoordelijkheidsgevoel;
- beschikbaar voor 32 - 36 uur per week.
Voor jou
Ikazia is een kleinschalig ziekenhuis in het hart van Rotterdam Zuid waar wij interesse hebben in wie jij bent, als mens én als collega. Nog steeds niet overtuigd?- Jij wordt ingeschaald in FWG 40 (€ 2.134 - € 3.160 o.b.v. 36 uur) volgens het CAO Ziekenhuis en jij bouwt pensioen op bij het PFZW. In Ikazia maak jij het verschil. Naast de vele ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden hebben wij ook warme aandacht voor duurzaamheid en vitaliteit;
- Ook bieden wij: 144 verlofuren, 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld (o.b.v 36 uur);
- Een Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) van 57 uren (o.b.v 36 uur), waarbij jij met belastingvoordeel een fiets, telefoon of tablet kan aanschaffen. Ook is het mogelijk om van de PLB-uren extra verlof op te nemen;
- Het Ikazia is goed bereikbaar zowel per fiets, auto als per OV. Je loopt van metro en busstation Zuidplein zo naar het ziekenhuis of je kan je auto parkeren voor €3 per dag.
Meer vacatures van Ikazia