Inloggen - Registreer  

Arts onderzoeker Endocriene ritmes, Glucose

Nve - Amsterdam - 12-08-2021 Naar vacature  

Amsterdam UMC - locatie AMC

Wat ga je doen

Je gaat onderzoek doen naar het herstel van fysiologische endocriene ritmes met als doel om de metabole gezondheid en de botgezondheid te bevorderen. Tijdens dit driejarig promotietraject ga je onderzoeksprojecten opzetten en uitvoeren naar de relatie tussen circadiane (24-uurs) ritmes, de maandelijkse menstruatiecyclus, glucose metabolisme en botgezondheid. Uiteindelijk is het doel dat je promoveert in de geneeskunde. Je doet onderzoek met gezonde mensen, en mensen met diabetes mellitus. Je maakt onder andere gebruik van functionele MRI scans van de hypothalamus (waar de centrale hersenklok zich bevindt), en ook van laboratoriumtechnieken zoals qPCR en bot microscopie. Je werkt binnen de internationaal georiënteerde, translationele onderzoeksgroep Endocrinologie en Metabolisme.

Wat we van je verwachten

We zoeken een basisarts met de ambitie om te promoveren en interesse in de endocrinologie. Vloeiend Engels schrijven en spreken is een voorwaarde. We zoeken iemand die initiatief kan nemen, goed kan samenwerken, en er plezier aan beleeft om wetenschappelijke kwesties tot de bodem uit te zoeken. Ervaring met functionele MRI, humaan onderzoek of laboratoriumwerkzaamheden is niet vereist maar werkt wel in je voordeel. Bij het onderzoek naar circadiane ritmes wordt er ook buiten kantoortijden gewerkt, we zoeken iemand met een sterke wetenschappelijke drive die dit geen bezwaar vindt.

Waar ga je werken

Als arts-onderzoeker wordt je begeleid door co-promotoren Sarah Siegelaar en Dirk Jan Stenvers en promotor Peter Bisschop, allen internist-endocrinoloog. Andere wetenschappers van binnen en buiten de afdeling met specifieke expertise hebben een adviserende rol. Je werkt binnen het team van (arts-)onderzoekers van de afdeling endocrinologie en metabolisme, die onder andere intensief samenwerkt met het Nederlands Herseninstituut en het Spinoza Centre for Neuroimaging, waar de functionele MRI scans worden verricht. Onze onderzoeksgroep heeft een sterk translationeel karakter en je begeleiders hebben een groot netwerk, onder andere door betrokkenheid bij nationale en internationale wetenschappelijke consortia. We zijn als begeleiders zeer betrokken maar geven je ook veel vrijheid om je wetenschappelijk te ontplooien en te streven naar wetenschappelijke zelfstandigheid.

Meer weten over werken bij AMR? Kijk op 
.

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt minimaal € 3.196,= en maximaal € 4.615,= bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC).
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Wij bieden een contract voor 12 maanden dat bij goed functioneren wordt verlengd tot 36 maanden.
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft Amsterdam UMC, locatie AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij BeFrank.
Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op 
.
Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Nve
Meer Arts onderzoeker Endocriene ritmes Glucose vacatures