Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Programmacontroller

Overijssel - via Twentse Kracht - Zwolle - 07-11-2019 Naar vacature  

Provincie Overijssel

Het beheersen van reguliere projecten binnen de gebaande paden is geen kunst. Anders wordt het wanneer de opgaven groot en complex zijn, niet binnen de bestaande kaders lijken te passen en een eigen aanpak vragen. Op dat moment is het de uitdaging om als financial bij de provincie Overijssel een passende en verantwoorde control toe te passen. Wij zoeken een nieuwe collega die deze uitdaging aan durft te gaan!

Organisatie
Provincie Overijssel
Plaats
Zwolle
Opleiding
WO
Vakgebieden
Projectmedewerker
Uren
Geen uren bekend
Salaris
Geen salaris bekend
Plaatsingsdatum
07-11-2019
Sluitingsdatum
18-11-2019

De functie

Je adviseert vanuit je financiële achtergrond integraal op provinciale vraagstukken met grote bestuurlijke of financiële belangen. Denk daarbij aan grote fysieke en infrastructurele projecten zoals de verbetering van de Vechtdalverbinding (N340/N48/N377) en het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. 

Als programmacontroller ben je verantwoordelijk voor de tweedelijns control op één of meerdere programma’s, projecten en/of verbonden partijen. Als professional wordt van jou verwacht dat je (financiële) voorstellen zoals grondexploitaties en businesscases vanuit een breed perspectief analyseert, toetst, beoordeelt en tot een onafhankelijk oordeel komt. Je bent de sparringpartner van en luis in de pels voor het programmateam en adviseur van de ambtelijk opdrachtgever. Jij hebt als controller een voortrekkersrol bij het signaleren, analyseren en bespreekbaar maken van (financiële) risico’s en het opstellen van de beheersmaatregelen daarvoor.

Je volgt ontwikkelingen op het financiële vakgebied en onderzoekt, ontwikkelt en implementeert instrumenten die passen bij onze organisatie en jouw programma’s of projecten. Je hebt vanuit het financiële team een actieve rol in provinciale projectgroepen zoals de doorontwikkeling van de controlfunctie, projectmatig/programmatisch werken, fiscaliteit en/of financiële instrumenten.

Het team Financiën vormt de spil binnen de planning & control-publicaties waarmee Gedeputeerde Staten verantwoording afleggen aan Provinciale Staten. Als contactpersoon richting jouw projecten en programma’s zorg je voor een tijdige afstemming en de juiste bijdrages. 

Functie-eisen

Als programmacontroller heb je een academisch denk- en werkniveau en een afgeronde studie bedrijfseconomie of bedrijfskunde (met specialisatie financiën), bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding op dit vlak.

Je hebt ruime ervaring met financiële advisering van of binnen een (politieke) overheidsorganisatie of non-profit organisatie. Gelet op de huidige samenstelling van het team is kennis en (werk-) ervaring als programma- of projectcontroller in het openbaar bestuur (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat) een pré. Gevoel voor digitale rapportagesystemen is een must. 

Je adviseert effectief, creatief en denkt in mogelijkheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt proactief. Je zoekt daarbij op een natuurlijke wijze de verbinding met collega’s en kunt goed in teamverband werken. Je kunt relaties ontwikkelen en bestendigen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent omgevingsbewust. Politieke sensitiviteit is een belangrijke kwaliteit.

Wanneer je als controller bij de eenheid Bedrijfsvoering werkt, dan kloppen de cijfers. Dat vinden we vanzelfsprekend. Je maakt het verschil doordat je geïnteresseerd bent in het verhaal achter de cijfers en de verbinding tussen beiden weet te leggen. Je staat stevig in je schoenen. Je bent vasthoudend in je standpunt en niet bang om een afwijkend standpunt in te nemen, ook tegen managers en bestuurders. Je adviezen kun je zowel mondeling als schriftelijk helder communiceren.

Organisatie

Je gaat aan de slag bij het team Financiën. Het team is een professionele, klantgerichte financiële dienstverlener binnen de provincie Overijssel. De circa 20 medewerkers staan voor een gezonde, transparante en toekomstbestendige financiële huishouding. Proactief beweegt het team mee met de (veranderende) politieke actualiteit en maatschappelijke ontwikkelingen. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal. Plezier en humor zijn belangrijk!

Het team maakt deel uit van de eenheid Bedrijfsvoering, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de eenheid zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.

meer...Meer vacatures van Overijssel