Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Universitair Docent Kinderen met diverse onderwijsbehoeften

Universiteit Leiden - 12-04-2024 Naar vacature  

Wetenschappelijke functies
Omvang (fte)
0,8
Extern/intern
Extern
Locatie
Leiden
Geplaatst op
2 april 2024
Sluitingsdatum
23 april 2024
Nog 11 dagen om te solliciteren
Het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden is op zoek naar een

Universitair Docent “Kinderen met diverse onderwijsbehoeften” 0.8 fte

Ben je een junior of senior universitair docent en wil je door middel van onderwijs en onderzoek bijdragen aan oplossingen voor uitdagingen waar kinderen en jongvolwassenen in het onderwijs tegenaan kunnen lopen? Vind je het daarbij belangrijk dat je komt te werken in een omgeving waar samenwerken wordt aangemoedigd en waar het informele samenzijn ook aandacht krijgt? Lees dan vooral verder.

Dit ga je doen

Als universitair docent Kinderen met diverse onderwijsbehoeften houd je je bezig met onderwijs geven over en onderzoek doen naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en adolescenten met diverse onderwijsbehoeften. Het gaat om een breed scala aan onderwerpen die betrekking hebben op hoe kinderen optimaal ontwikkelen en leren binnen de schoolse context waarbij ook andere contexten in beschouwing worden genomen zoals bijvoorbeeld die van gezin, buurt, leeftijdgenoten, en hulpverlening, of de digitale context. Hierbij staat de koppeling van wetenschappelijke kennis aan het pedagogisch werkveld centraal. Door je kennis op dit gebied te delen met onze studenten en hen te helpen een kritische, reflectieve houding te ontwikkelen, bereid je hen voor op een professionele toekomst in het pedagogisch werkveld of in de wetenschap.

Naast een bijdrage aan het onderwijs van het Instituut Pedagogische Wetenschappen, besteed je een deel van je werkweek aan grotendeels door jou vormgegeven onderzoek op het gebied van kinderen met diverse onderwijsbehoeften op micro- of mesoniveau. Je werkt daarbij samen met collega’s binnen (en buiten) het instituut. In overleg met het instituut behoort het aanvragen van een startersbeurs voor universitair docenten tot de mogelijkheden.

We streven naar een verdeling van 60% onderwijs- en bestuurstaken en 40% onderstaken. In het eerste jaar van je aanstelling krijg je wat extra tijd om je het onderwijs eigen te maken.

Andere taken en verantwoordelijkheden zijn:
  • Het verzorgen van blended onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, opdrachten, tentaminering, scriptiebegeleiding, stagebegeleiding, vakcoördinatie) in de Bachelor, Master- en Research Masteropleiding van het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Het onderwijstakenpakket zal deels bestaan uit vakken die zoveel als mogelijk aansluiten bij je expertise, maar ook meer algemene vakken bevatten.
  • Het uitvoeren van onderzoek, met een (deels) eigen onderzoeksfocus in samenwerking met collega’s binnen (en buiten) het instituut. Deze onderzoekslijn sluit aan bij de onderzoeksthema’s van het instituut.
  • Regelmatig pogingen ondernemen tot het verwerven van 2e en 3e geldstroom subsidies.
  • Zoveel mogelijk Open Access publiceren.
  • Samenwerkingen aangaan (nationaal en/of internationaal) in de onderzoekslijn zowel wat het opzetten, financieren en uitvoeren van onderzoek betreft, als in de valorisatie van onderzoek.
  • Het op verzoek van het instituutsbestuur leidinggevende taken uitvoeren.
  • Constructief deelnemen aan instituutsbijeenkomsten en het verrichten van bestuurlijke werkzaamheden, zoals zitting nemen in commissies binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen.

Hier ga je werken

De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft circa 7000 studenten en 1000 medewerkers. Binnen de instituten wordt niet alleen onderwijs gegeven, maar ook baanbrekend onderzoek verricht dat de grenzen van ons begrip van menselijk gedrag en maatschappelijke structuren verlegt. Wat onze faculteit uniek maakt is de diversiteit aan onderzoeksonderwerpen, de verschillende stijlen van onderwijs geven en de manier waarop de professionele ondersteuning is ingericht; dit biedt jou de mogelijkheid om jouw interesses en expertise te verkennen en te ontwikkelen. Bezoek onze website voor een impressie:

Instituut Pedagogische Wetenschappen

De ruim 150 medewerkers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen geloven in de kracht van samenwerking. Het wetenschappelijk personeel geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid. Ook wordt onderzocht hoe verschillen in de opvoeding, het onderwijs en andere vormen van begeleiding gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen kunnen bijdragen aan de optimale ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma’s, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden.

Het instituut verzorgt onderwijs voor ruim 1500 studenten in verschillende opleidingen en programma’s: de Bachelor Pedagogische Wetenschappen, de Master Education and Child Studies, de Research Master Education and Child Studies, de Academische Pabo en de Educatieve Master Primair Onderwijs. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin deze onderwijs- en onderzoeksthema’s worden besproken. Daarnaast zijn er regelmatig informele bijeenkomsten waarbij je je collega’s op een andere manier kan leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn pubquizen, bake-offs en tafelvoetbalwedstrijden.

Meer informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen kun je vinden op

Dit breng je mee

De Universitair Docent waar we naar op zoek zijn heeft een afgeronde promotie in de Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen, Psychologie of aanverwant gebied. Je geeft graag academisch onderwijs en hebt hierin de nodige ervaring, bij voorkeur op het gebied van veel voorkomende leer- en gedragsproblemen in het onderwijs. Daarnaast kan je aantonen dat je zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband onderzoek kan uitvoeren.

Verder zoeken we een collega die:
  • ervaring heeft in de functie van Universitair Docent;
  • bij voorkeur werkervaring heeft in de klinische praktijk gericht op kinderen met diverse onderwijsbehoeften;
  • affiniteit heeft met het toepassen van (nieuwe) digitale technologie in het onderwijs en dit effectief en inspirerend kan inzetten bij het geven van onderwijs;
  • zich onderdeel voelt van het grotere geheel en geeft daarvan blijk geeft door het in de juiste balans nastreven van doelen gericht op persoonlijk en/of algemeen belang;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden heeft in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • een positieve instelling, collegialiteit en enthousiasme meebrengt;
  • positief bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel bij het instituut, net als aan een open, veilige en inclusieve werkomgeving;
De Universiteit Leiden verwacht dat docenten in het bezit zijn van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Als je deze kwalificatie of het equivalent hiervan nog niet bezit, moet je bereid zijn deze kwalificatie binnen twee jaar te behalen.

Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

Dit bieden we je

Je kunt rekenen op een leuke maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad of in het bruisende stadscentrum in Den Haag. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:

  • Een arbeidsovereenkomst voor 30,4 uur voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
  • Een salaris van minimaal € 4.332,- en maximaal € 6.737,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal 11, 12), afhankelijk van je relevante werkervaring. De genoemde taken en verantwoordelijkheden gelden bij schaal 12 (UD1). Bij een inschaling in schaal 11 (UD2) worden het takenpakket en de aan jou gestelde eisen bijgesteld.
  • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
  • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
  • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
  • Als de werkzaamheden het toelaten is hybride werken binnen Nederland mogelijk;
  • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking (indien van toepassing voor de functie).
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Universiteit Leiden