Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

HR-adviseur Douane

Werken voor Nederland - Rotterdam - 18-11-2019 Naar vacature  

Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Uren per week
32 - 36
Maand­salaris
€2.750
€3.885
Salaris­niveau
schaal 9
Niveau
Bachelor - HBO
Vakgebied
Personeel en organisatie
Reageren voor
7 december
Vacaturenummer
1070061
Plaatsingsdatum
18 november 2019
Dienst­verband
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
"Als HR-adviseur backoffice werk ik aan landelijke opdrachten met als doel een uniforme werkwijze binnen de organisatie te creëren. De diversiteit in werkzaamheden en samenwerkingsverbanden maken het voor mij erg leuk."

 Annet van der Werf - HR-adviseur Douane.
De Douane is in beweging, en dat geldt ook voor de Douane landelijke serviceorganisatie (DLSO). De DLSO levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de tien douanekantoren. En stelt de Douane in staat kwalitatief én kosteneffectief haar uitvoerende bedrijfsvoeringstaken te verrichten. Dit doen we door kwaliteit bijeen te brengen, zoveel mogelijk een uniforme werkwijze te hanteren én schaalvoordelen te realiseren, waardoor de flexibiliteit en slagvaardigheid toeneemt. Het team landelijke opdrachten (backoffice) bestaat uit acht HR-professionals die zich op landelijke taken en centrale processen richten. De backoffice is het eerste aanspreekpunt voor het landelijk kantoor, de afdeling instroom van de shared service organisatie (SSO) organisatie en personeel (O&P) en andere (externe) partijen. De backoffice faciliteert de frontoffice bij het toepassen van eenheid van uitvoering en beleid

.
In jouw rol als HR-adviseur draag je bij aan de implementatie van het landelijk HR-beleid van de Belastingdienst/Douane, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsparticipatie en de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Je brengt een logische structuur aan in de werkzaamheden, volgt en controleert de voortgang van taken en activiteiten, en stuurt zo nodig bij. In het geval van specifieke casuïstiek lever je maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan de werving van registeraccountants, EDP-auditers en internationale uitzendingen van Douane medewerkers. Verder zorg je voor de plaatsing van stagiairs en uitzendkrachten binnen de organisatie en draag je bij aan het inrichten van onze processen en het opstellen van procesbeschrijvingen.

Als HR-adviseur weet je zelden van tevoren hoe je werkdag eruit zal zien of welke resultaten je die dag gaat boeken. Waarom? Omdat je in een dynamische omgeving terechtkomt die altijd volop in beweging is. Door onder andere de brexit zijn nieuwe vormen van samenwerken, leiderschapsontwikkeling en het goede gesprek thema's die hoog op de agenda staan. Als HR-team willen wij een stevige en betrokken partner zijn en samen met onze interne partners doen wat nodig is om de organisatiedoelen te realiseren. Voor jou betekent dat dat je indien nodig inzetbaar bent op meerdere processen.

Zullen we zakendoen en word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

  • Je hebt een hbo-bachelordiploma richting HRM.
  • Je hebt aantoonbaar werkervaring op het terrein van HR-advies.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met het proces van werven en selecteren.
  • Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving conform het Algemeen
  • Rijksambtenarenreglement, de Personele Uitvoeringsbepalingen Belastingdienst en de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, of je maakt je deze materie graag eigen.

Jouw competenties?

  • klantgerichtheid
  • analyseren
  • omgevingsbewustzijn
  • plannen en organiseren
  • voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?

Je hebt een frisse kijk op zaken, legt gemakkelijk verbindingen en hebt een behoorlijke dosis energie en flexibiliteit. Daarnaast ben je stressbestendig en wil je nadrukkelijk bijdragen aan de rol van de HR-kolom.

Salaris­niveau
schaal 9
Salaris­omschrijving
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris
Min €2.750
Max. €3.885 (bruto)
Dienst­verband
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week
32
Maximaal aantal uren per week
36
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op vrijdag 13 december vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Carla Keser-Van Rossum, Teamleider DLSO

meer...Meer vacatures van Werken voor Nederland