Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Begeleider B, BBL-weg

Vanboeijen - Assen - 09-10-2019 Naar vacature  

Begeleider B (24-30 uur)
Voor locatie BBL-weg 4
Let op: dit betreft géén BBL leerplek, de naam van de locatie is BBL-weg.
Referentienummer
86
Uren
24 uur
Salaris
FWG40

Intro

Algemene info

De BBL-weg 4 is een Bijzondere Leefkern (BLK) waar 18 cliënten een vaste woonplek hebben, tevens zijn er 4 crisisplaatsen. Het gebouw is opgedeeld in 4 gangen waarbij elke gang zijn eigen kleuring heeft gebaseerd op gedrag, behoefte aan interactie en hulpvraag. De cliënten variëren in niveau en vraag, maar in grote lijnen hebben ze een licht tot matige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische ziektebeelden en of trauma. Ze zijn niet goed in staat om vanuit zelfstandigheid invulling aan hun dag te geven en daarom krijgen ze intensieve begeleiding (ZZP 7 + meerzorg).

Iedereen heeft een eigen appartement op de BBL-weg. Vanuit deze appartementen worden afspraken met de cliënten gemaakt, worden gesprekken gevoerd en kan ieder zijn of haar eigen ding doen. Afhankelijk van dag en stemming kunnen sommige activiteiten in groepsverband plaatsvinden. De meeste cliënten krijgen hun dagbesteding vanuit huis aangeboden, al dan niet in kleine groepen.

De cliënten geven aan dat zij een begeleider nodig hebben die duidelijk is, helder communiceert, grenzen kan stellen en een goede dosis humor bezit. Ook vinden het van belang dat jij, door alles wat zij zelf in hun levens hebben meegemaakt, ook wel wat levenservaring meebrengt. Jouw kracht zit in het begeleiden van deze cliënten, ADL-taken voer jij weinig tot niet uit op deze werkplek.

De functie van begeleider op deze locatie gaat veelal over begeleiden van de cliënten en er voor te zorgen dat er zo min mogelijk escalaties ontstaan. Het team werkt goed samen en weet zo in te spelen op gedragingen van iedere unieke cliënt op deze groepen.

Over jou

Naast je kennis van de doelgroep, je inzet om je te verdiepen in wie de cliënt is en waar die vandaan komt en je het BBL4 werken eigen te maken is het enorm belangrijk om in je begeleidingsstijl onvoorwaardelijk te zijn. Door de volle rugzakken, de problematiek en het onvermogen om de wereld te begrijpen zijn onze cliënten vaak angstig en verliezen ze de grip op hun omgeving, waardoor je als begeleider geconfronteerd wordt met het moeilijk verstaanbare gedrag. Daarbij moet je denken aan soms forse verbale en fysieke agressie, op jou of op de cliënt zelf gericht, wat dichtbij kan komen en een impact op je kan hebben. Als team vinden wij het van belang dat je er staat op de momenten dat het spannend is. Dat je er voor de cliënt bent wanneer dat nodig is. Natuurlijk altijd met in gedachte eigen veiligheid eerst, maar in de praktijk is het soms balanceren op een dun koordje. Hierin is het echt heel belangrijk dat je bereidt bent om kritisch naar je zelf te kijken, dat je er voor open staat om te leren en jezelf kwetsbaar op durft te stellen. Wij doen het als team samen. Samen met elkaar, samen met de cliënt.

Functie eisen

 • Je hebt een passende opleiding afgerond zoals SPW of SAW niveau 4;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met deze doelgroep;
 • Je hebt kennis van autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je beschikt over CFB-technieken die je kan toepassen tijdens escalaties;
 • Je hebt een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collegas, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
 • Je bezit over de vaardigheid om 1 op 1 begeleiding te kunnen bieden.

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1963 en maximaal €2902 bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40 );
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Sollictatieprocedure

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' te klikken.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen of WhatsAppen naar 06-11283079 .
Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de wereld er sinds de afgelopen dagen wat anders uitziet. Dat geldt voor ons allemaal. We kunnen je daarom de komende tijd helaas niet ontmoeten op onze locatie. Des te meer ben JIJ welkom bij onze organisatie. Laat ons dus vooral merken dat je graag een bijdrage wilt leveren! Wij ontmoeten je in deze tijd via telefoon of videobellen. Dat werkt super en je hoeft je huis niet uit!

meer...Meer vacatures van Vanboeijen