Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Assistent begeleider

Estinea - Neede - 11-10-2019 Naar vacature  

Vind je het leuk om de oudere bewoner een fijne dag te bezorgen?

De functie

Waar kom je te werken?

Voor de locatie Meijersweg in Neede zoeken we een assistent begeleider voor mensen met een beperking. Op deze BOPZ-locatie wonen 7 ouder wordende cliënten met elk een eigen appartement. Daarnaast is er één gemeenschappelijke ruimte waar de cliënten met elkaar kunnen koffie drinken en eten. De cliënten hebben een verstandelijke en/of meervoudige beperking in combinatie met onder andere dementie.

Ze gaan niet naar een dagbesteding. De collega’s van dit team zorgen dan ook 24 uur per dag voor de begeleiding, verzorging en medische ondersteuning van de cliënten.

Je werkt in een enthousiast team van 15 begeleiders en 2 huishoudelijk medewerkers. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten. Ook heb je geregeld contact met de verpleegkundige en wanneer nodig kan je inzet vragen van de specialist ouderengeneeskundig.

Wat ga je doen?

Als assistent begeleider begeleid je mensen in hun dagelijkse bezigheden en verzorgmomenten.
Je geeft de cliënten vrijheid om zelf de regie te nemen over hun leven. Samen met de cliënt bepaal je de invulling van zijn dag, waarbij je de prikkels probeert te reduceren. Een aantal keer per maand organiseer je samen met je collega’s activiteiten waaraan de cliënten vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Op deze locatie geldt: meedoen mag, maar niks moet.

Daarnaast geef je uitvoering aan ondersteuningsplannen en werkt samen gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Je draait alle voorkomende diensten tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds.

Jouw inbreng

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je bent in staat om de cliënten aan te voelen en de ondersteuning hierop aan te passen. Daarnaast weet je op een sturende manier de groepsdynamiek positief te houden.

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Ons aanbod

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

  • Een contract voor onbepaalde tijd behoord tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’
meer...Meer vacatures van Estinea