Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Sociaal Juridisch Medewerker

Blijf Groep - Alkmaar - 16-09-2019 Naar vacature  

Het doel van Blijf Groep is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Onze medewerkers gaan onveilige situaties niet uit de weg. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

Blijf Groep zoekt een collega voor de functie van:

Sociaal Juridisch Medewerker

24 uur per week
 

Wat ga je doen?

De Sociaal Juridisch Medewerker ondersteunt cliënten op het gebied van sociaaljuridische kwesties.
In nauwe samenwerking met de Maatschappelijk werkers breng je orde in de materiële zaken, zoals het inkomen, de schulden en de verblijfsstatus van de cliënten. De praktische uitvoering die hieruit voortkomt valt binnen jouw takenpakket. Ook ondersteun je de cliënt bij doorverwijzing naar bijvoorbeeld schuldhulpverlening, budgetbeheer of andere ondersteuners.

De onderstaande werkzaamheden behoren onder meer tot het takenpakket:Samen met de cliënt breng je de sociaaljuridische knelpunten in kaart
  • Naar aanleiding hiervan stel je met cliënt en maatschappelijk werker een plan van aanpak op;
  • Samen met de cliënt voer je een (deel van) het plan van aanpak uit;
  • Tevens signaleer je voor cliënt overstijgende knelpunten met betrekking tot de regelgeving en beleidsuitvoering van (lokale) overheden en uitvoeringsorganisaties en koppel je dit terug aan de Adviseur Sociaal Juridische Dienstverlening;
  • In deze functie wordt systeemgericht gewerkt.

Wie ben jij?

  • Je beschikt over een relevante, afgeronde HBO-opleiding en/of HBO werk en denkniveau bijvoorbeeld SJD, MER of MWD;
  • Je hebt kennis van het werkveld en inkomen, schulden en sociale zekerheid;
  • Je hebt tenminste 2 jaar relevante werkervaring op financieel en sociaaljuridisch gebied;
  • Je kunt goed inspelen op de veranderende omstandigheden van cliënt en maatschappij;
  • Je kunt goed samenwerken met collega’s en ketenpartners;
  • Je hebt een goed cijfermatig en financieel inzicht en je kent de sociale kaart van Noord Holland.

Wie zijn wij?

Blijf Groep is een professionele organisatie met ruim 300 medewerkers. Ons werkgebied ligt in Noord-Holland en Flevoland. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen structureel steun en aandacht van de Nederlandse samenleving. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep.

Hoe werken wij?

Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een dynamische werkomgeving in Alkmaar met betrokken en gedreven collega’s.
Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.627,- maximaal € 3.742,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor 1 jaar. Daarnaast kent de cao kent een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Het individueel keuzebudget is ongeveer 18% van je salaris. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen.

Ben je enthousiast?

Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk voor 7 oktober 2019 naar
onder vermelding van vacaturenummer 201944. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Debby van Schaik, Adviseur Sociaal Juridische Dienstverlening, telefoonnummer 06- 22046397.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

meer...Meer vacatures van Blijf Groep