Inloggen - Registreer  

Productiemanager Meat Processing

Professionals in Food - Groenlo - 18-04-2024 Naar vacature  

Over de opdrachtgever:

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland, Duitsland en België. Vion heeft verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. De vier Business Units Pork, Beef, Food Service en Retail leveren vers varkens- en rundvlees, vleesproducten, plantaardige alternatieven en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie.

Locatie Groenlo is gespecialiseerd in de verwerking van de varkens uit de duurzaamheidsconcepten Good Farming Star (met één ster keurmerk Beter Leven). Voor dit concept zijn aparte stromen georganiseerd om herkomst en verwerking volledig te kunnen monitoren. De locatie Groenlo levert voornamelijk aan industriële bedrijven die de retail bedienen. Daarnaast wordt vanuit locatie Groenlo geleverd aan de Aziatische markt.

Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid vraagt om een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werkt men iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Jij kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren als Productiemanager Meat Processing bij Vion in Groenlo.

Functieomschrijving

Als Productiemanager Meat Processing ben jij verantwoordelijk voor de voortgang en bewaking van de processen. Innovatie, optimalisatie en kwaliteit zijn jouw belangrijkste taken. Je rapporteert aan de bedrijfsleider en samen met drie flowmanagers stuur je een groep van circa 260 vaste medewerkers en flexmedewerkers van verschillende nationaliteiten aan.

Het betreft een uitdagende functie, waarbij je taken bestaan uit:
  • Het op coachende wijze aansturen van de flowmanagers en de lijncoördinatoren
  • Het monitoren van de werkzaamheden zodat er voldaan wordt aan de eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, hygiëne en kanalisatie
  • Het voeren van werkoverleg, functioneringsgesprekken, verzuimbegeleiding of ondersteuning van de flowmanagers hierbij
  • Zorg dragen voor een continue verbetering en vernieuwing van processen en procedures
  • Monitoren van de kosten en analyseren van rapportages met betrekking tot kostberekeningen om zo tot een efficiënter en goedkoper productieproces te komen
  • Deelnemen aan huddles en tier 1 overleggen
Meer weten over het ontstaan van de vacature en de ontwikkelingen binnen Vion Groenlo? Lees dan
, de bedrijfsleider, op het nieuwsgedeelte van onze website.
"Innovatie, kwaliteit en optimalisatie staan centraal in deze rol van Productiemanager Meat Processing. Je stuurt samen met drie flowmanagers een team van 260 collega's aan."

Functie-eisen

Deze vacature past goed bij een persoon die ambitie heeft en 'vooruit wil'. Je hebt ervaring in een vergelijkbare rol in een productieomgeving, bij voorkeur in de foodsector. Wanneer je over vleeskennis beschikt is dit natuurlijk een pré.

Verder herken jij jezelf in de volgende punten:
  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau in de richting van Voedingsmiddelentechnologie, Food Commerce, Food Innovation, Food & Business of aanverwante food opleiding
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in coachend leidinggeven en verbeterprocessen in een productieomgeving in de rol van productieleider, teamleider productie of shiftleader productie
  • Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel en werkt zelfstandig
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook in het Duits
  • Je bent proactief en bent graag de kartrekker binnen een organisatie
  • Je hebt het lef om met nieuwe ideeën te komen en weet deze uit te werken naar concrete plannen
  • Je bent 38 uur per week beschikbaar en werkt in dagdienst. Eén keer in de 6 tot 8 weken werk je op een zaterdag

Aanbod

Wanneer jij deze vacature van Productiemanager Meat Processing vervult binnen Vion Groenlo, krijg je een afwisselende en uitdagende functie in een sector waarin geen dag hetzelfde is. Plezier en passie zijn onderdeel van de cultuur.

Werken bij Vion Groenlo betekent verder dat je:
  • Direct in dienst treedt bij de organisatie en een jaarcontract krijgt met de intentie dit om te zetten in een vast dienstverband
  • Een bruto vier wekelijk salaris krijgt van € 3.900 tot € 4.800 bruto per vier weken op basis van 38 uur per week afhankelijk van jouw kennis- en ervaringsniveau. Dit komt overeen met € 4.225 tot € 5.200 bruto per maand op basis van 38 uur per week
  • Een vakantietoeslag van 8% ontvangt, 24 vakantiedagen en een eindejaarsuitkering van 2%
  • Een reiskostenvergoeding ontvangt vanaf 10 kilometer enkele reis
  • Onbeperkt toegang krijgt tot de Vion Aacademy met meer dan 600 verschillende trainingen en cursussen
  • Externe opleidingen kunt volgen voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling en groei
  • Aanspraak kan maken op werknemersregelingen als een fietsplan en een collectieve ziektekostenverzekering

Reageren

Vion Groenlo heeft ervoor gekozen deze vacature op exclusieve basis bij Professionals in Food uit te zetten. Wij nemen daarom de volledige werving en de eerste selectie voor onze rekening.

Bij interesse ontvangen wij jouw sollicitatie graag. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met jouw gegevens om en nemen altijd binnen vijf werkdagen contact met jou op.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Professionals in Food
Meer Productiemanager Meat Processing vacatures