Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Docent Theologie & Levensbeschouwing

Windesheim - Zwolle - 23-06-2021 Naar vacature  

Domein Bewegen en Educatie
24 - 28 uur per week
Zwolle
min € 3.658,- / max € 5.026,-

Solliciteren kan t/m 4 juli 2021

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Marchien Timmerman

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Erik van den Berg

/
Docent Theologie & Levensbeschouwing

Delen via:

Introductie

Ben jij betrokken bij brede ontwikkelingen en vragen op het terrein van levensbeschouwing? Vind je het een uitdaging om onderwijs uit te voeren en studenten te begeleiden bij stage,- en praktijkopdrachten? Dan ben jij de docent Theologie en Levensbeschouwing die we zoeken!

Jouw werk

Jouw werk

Je voert onderwijs uit voor en met studenten en je begeleidt hen bij stage en praktijkgerichte opdrachten. De begeleiding vindt zowel in de groep, individueel als online plaats. Je ontwikkelt samen met collega’s de (online) leeromgeving en begeleidt studenten bij hun studieloopbaan. Ook ben je verantwoordelijk voor feedback op en het beoordelen van verslagen en toetsen. Je hebt expertise op het terrein van het maken van toetsen en beoordelingskaders passend bij de onderwijsinhouden en doelstellingen. Je neemt initiatief en werkt op enthousiaste wijze samen in ons team aan kwaliteit en innovatie van ons onderwijs.

Jouw team

Jouw team

Je gaat aan de slag bij de opleidingen van Theologie en Levensbeschouwing met de Bacheloropleiding
en hbo bachelor Theologie. Daarnaast verzorgt T&L een
1
e
graads, voor leraren Godsdienst en Levensbeschouwing en Geestelijk verzorgers. Tot slot voert T&L de Minor Zingeving voor Professionals uit en het vak Levensbeschouwelijke vorming binnen de Lerarenopleidingen en Pabo.

In onze brede bachelor leiden we levensbeschouwelijk agogische professionals op. Ze gaan werken als als docent, pastoraal werker in een kerkelijke gemeente, diaconaal- presentiewerker, geestelijk verzorger, zingevingsconsulent, reli-ondernemer of in verwante functies. In de masteropleiding bieden we de mogelijkheid om op masterniveau te leren denken en handelen in veel van deze genoemde beroepen.

Het is een kleinschalige opleiding waar aandacht is voor elkaar. We vormen als team van docenten en studenten een leergemeenschap waarin samen leren van en in (grote) diversiteit centraal staat. Eigenheid in levensbeschouwelijke diversiteit is voor ons een uitgangspunt en uitdaging. We zijn volop in het ontwikkelproces van vernieuwing van onze bachelor en masteropleiding.

Wat neem je mee?

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde master op het terrein van Theologie en Levensbeschouwing of Religiewetenschap.
  • Je beschikt over een eerstegraads lesbevoegdheid of dipro.
  • Je bent deskundig op terrein van didactiek, godsdienstpedagogiek, levensbeschouwing, omgaan met diversiteit en met maatschappelijke dilemma’s en uitdagingen en je kunt dit gestalte geven in je onderwijs.
  • Je hebt ervaring in uitvoeren en ontwikkelen van aanbod op het terrein van levensbeschouwing en diversiteit op maat in scholen en andere organisaties.
  • Je bent ondernemend, ook in relatienetwerken.
  • Je bent communicatief, een teamwerker en kunt een voortrekkersrol vervullen in projecten binnen onze opleiding. (bijvoorbeeld projectweken of werkgroepen)
  • Je bent reflectief en bereid te leren – je weet wat je voor je persoonlijke professionele ontwikkeling nodig hebt.
  • Je bent beschikbaar op maandag en op woensdag.
Ons aanbod

Ons aanbod

Wij zijn Windesheim! Een hogeschool waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd èn thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en naast een diverse studentenpopulatie streven we naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we midden in de samenleving. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. Geloof jij, net als wij, dat we als hogeschool een plek zijn waar ruimte is voor meedoen, meepraten en meebeslissen? Dan past Windesheim bij jou!

Wij bieden je een uitdagende functie van 24-28 uur per week voor de duur van 2 jaar met kans op verlenging.
De functie valt onder de standaard functie van hogeschooldocent A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 3.658, - en € 5.026, - (schaal 11 van de cao hbo).

meer...Meer vacatures van Windesheim