Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Commissielid geschillencommissie Talentenregio

Talentenregio - Dalfsen - 07-11-2019 Naar vacature  


Aantal uren per week:
4

Organisatie:
Talentenregio

Werk-/denkniveau:
HBO

Reageren tot:
zondag, 1 december, 2019

Ben jij een geboren bemiddelaar?

De regionale geschillencommissie Talentenregio in oprichting zoekt per 1 januari 2020 een commissielid en een plaatsvervangend lid

Algemene informatie

In de Cao Gemeenten, die per 1 januari 2020 geldt, staat dat gemeenten een geschillencommissie moeten instellen. De geschillencommissie helpt bij het oplossen van individuele geschillen tussen de werkgever en de werknemer.

Binnen Talentenregio heeft een 12-tal organisaties die onder de Cao Gemeenten vallen besloten een gezamenlijke regionale geschillencommissie in te richten: de geschillencommissie Talentenregio. De geschillencommissie bestaat uit een voorzitter en twee leden. Een ambtelijk secretaris ondersteunt de commissie.

De voorzitter en de commissieleden hebben ieder een plaatsvervanger. Allen worden benoemd voor vier jaar.

Wat ga je doen?

Als lid van de commissie bemiddel je bij een geschil tussen werknemer en werkgever en probeer je hen te begeleiden naar een oplossing. Als die bemiddeling geen resultaat heeft, adviseer je een oplossing voor het geschil richting werknemer en werkgever.

De geschillen die je behandelt, gaan over:
a. de individuele toepassing van een functiewaarderingssysteem;
b. de uitvoering van een Van werk naar werk-traject; en/of
c. de individuele toepassing van een sociaal plan of sociaal statuut.

Wie ben je?

Enthousiast en tegelijk evenwichtig. Je kent het speelveld waar de geschillen betrekking op kunnen hebben en ook de relevante wet- en regelgeving. Je bent iemand die vertrouwen wekt door het tonen van respect en begrip voor zowel werkgever als werknemer. Daarbij ben je in staat om een onafhankelijk oordeel te vormen en beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Als lid heb je tenminste een HBO werk- denkniveau, actuele kennis van het arbeidsrecht en ervaring in het toepassen van mediationvaardigheden.

Wat bieden wij jou?

Voor elk geschil ontvang je een vergoeding van € 129,58 (gelijk aan de vergoeding voor commissieleden voor inwonersklasse 100.001 – 250.000 als bedoeld in artikel 3.4.1 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers). Je reiskostenvergoeding is € 0,19 per kilometer of de werkelijke kosten van openbaar vervoer tweede klas.

Overig

In verband met de centrale ligging en bereikbaarheid is gekozen voor het stadskantoor Zwolle als vaste zittingslocatie. Er is (nog) geen vaste vergaderfrequentie, de verwachting is dat de commissie 3 tot 4 keer per jaar zitting heeft. Per zitting kunnen meerdere geschillen behandeld worden. De selectiegesprekken vinden plaats in Dalfsen op maandagmorgen 9 december of donderdag 12 december 2019.

Nieuwsgierig of geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze functie en het reglement kun je contact opnemen met Herman Bruins, coördinator/beleidsmedewerker P&O gemeente Kampen: (06) 23 80 80 26. Je motivatie en cv kun je tot 1 december 2019 mailen naar

meer...Meer vacatures van Talentenregio