Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Legal Counsel Employment Law (0,5 Fte)

Vattenfall - Amsterdam - 20-10-2020 Naar vacature  

Legal Counsel Employment Law (0,5 Fte)
Je kunt solliciteren tot en met 08-11-2020

Vacancy content

Het doel van Vattenfall is om binnen één generatie de omslag naar fossielvrij leven mogelijk te maken. Een mooie ambitie waar jij aan kunt meewerken!

Binnen Vattenfall ontstaat in Nederland een vacature voor de functie van Legal Counsel Employment Law op de afdeling HR Legal. HR Legal valt onder de staf functie Industrial Relations NL, dat onderdeel uitmaakt van het (cross border) Center of Expertise (CoE) Industrial Relations. Dit Center of Expertise is verantwoordelijk voor alle arbeidsrelaties, alle arbeidsjuridische vraagstukken en het managen van alle arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen. Alle kernlanden van Vattenfall (Zweden, Duitsland, Nederland, UK) kennen een lokale afdeling Industrial Relations.

Industrial Relations NL bepaalt de strategie voor de besprekingen met vakorganisaties (o.a. met betrekking tot cao’s, sociaal plan), begeleidt de continue dialoog met de medezeggenschapsorganen en geeft juridisch advies in alle arbeidsrechtelijke aangelegenheden. De afdeling bestaat in totaal uit vijf medewerkers waarvan twee arbeidsjuristen. Voor onze dochterondernemingen Feenstra en Delta Energie zijn we nu op zoek naar een derde arbeidsjurist.

Samen met Vattenfall draagt Delta bij aan de energietransitie. DELTA Energie is dé Zeeuwse energieleverancier binnen en buiten Zeeland voor ondernemers en consumenten. Het hoofdkantoor staat dan ook in Middelburg. Delta levert uitsluitend 100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt met alles wat Zeeland zo uniek maakt: de wind, het water én de zon en daar zijn we trots op. We zijn ambassadeur van getijdenstroom en ondersteunen actief kleinschalige en lokale productie van groene stroom. In 2020 hebben we daar de mogelijkheid van groen gas aan toegevoegd.

Feenstra is in 1947 in Sneek als familiebedrijf opgericht en sinds 2001 onderdeel van Nuon-Vattenfall. Vanaf 2004 zijn Verwarmings-, Beveiligings-, Ventilatie- en vanaf 2012 ook Zon-activiteiten binnen Feenstra geïntegreerd. Zo hebben wij vier bestaande merken met meer dan honderd jaar ervaring gebundeld in één organisatie. We bedienen met meer dan 800 gecertificeerde Vakmannen en -vrouwen 800.000 huishoudens, zowel binnen de particuliere als de zakelijke markt via woningbouwcoöperaties. Daarnaast heeft Feenstra een landelijk Klantcontact center en verschillende stafafdelingen en functioneert daarmee als een zelfstandig bedrijf binnen Vattenfall.

Taken Legal Counsel Employment law

De functie bestaat met name uit het adviseren en ondersteunen van management en HR (en samenwerken met de andere CoE’s) bij;
het ontwikkelen en toepassen van arbeidsvoorwaardelijke regelingen, modelbrieven en beleid;
individuele arbeidsrechtelijke zaken, zoals disciplinaire maatregelen, arbeidsconflicten, ziekteverzuim, verlof, ontslag etc.;
procedures in ontslagzaken, loonvorderingen etc.;
organisatieveranderingen binnen de kaders van het Sociaal Plan, (veranderende) wetgeving, CAO en andere geldende regelingen binnen Vattenfall;
relevante medezeggenschapsaangelegenheden en de dialoog met de vakbonden die vanuit de bestuurder met deze belangrijke stakeholders spelen.
daarnaast houdt je contact met de WENB (vereniging voor werkgevers sector energie) in het kader van diverse cao onderwerpen en deelnemen aan referentiegroepen.

je neemt deel aan en/of coördineer je internationale projecten binnen IR.
Bij individuele conflicten onderhandel je namens Vattenfall met betrokkenen en/of hun vertegenwoordigers over individuele afvloeiingsregelingen. Je stelt individuele afvloeiingsregelingen op, waarbij rekening wordt gehouden met de praktische uitvoerbaarheid en eenheid van beleid binnen Vattenfall in Nederland en draagt zorg voor de uitvoering hiervan.

Je blijft je ontwikkelen op het gebied van arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en (tot op zekere hoogte) privacy recht en sociale zekerheidsrecht. Je volgt marktontwikkelingen en de politiek en onderhoudt een breed en relevant netwerk binnen en buiten de organisatie op jouw vakgebied. Je geeft desgevraagd interne trainingen op het gebied van arbeidsrechtelijke vraagstukken, CAO regelingen, etc.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde wo studie Rechten en circa 10 jaar werkervaring als jurist (advocaat, bedrijfsjurist of juridisch adviseur). Je hebt recente proces- en onderhandelingservaring op arbeidsrechtelijk gebied. Daarnaast heb je actuele kennis en ruime ervaring met arbeidsrecht (met name aan de zijde van de werkgever). Je bent iemand die zelfstandig, maar ook als teamspeler kan opereren. Je bent organisatiesensitief. Daarnaast ben je goed in het analyseren van problemen, heb je overtuigingskracht en ben je goed in plannen en organiseren. Je communicatie is zowel mondeling als schriftelijk zeer goed en je beheerst de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

De standplaats voor deze functie is Amsterdam Zuid-Oost (direct naast station Bijlmer-Arena). Je komt in aanmerking voor een reiskostenvergoeding (conform fiscaal beleid) of een OV-kaart voor woon-werkverkeer.

Vattenfall Nederland heeft een uitgebreid pakket aan goede arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en een vaste eindejaarsuitkering. Een aantal arbeidsvoorwaarden zijn opgenomen in een budget waarbij je eigen keuzes kunt maken hoe je deze inzet.

Het salaris is marktconform en afhankelijk van de ervaring die je meeneemt.
Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Kari Buchel, Head of Industrial Relations Nederland, telefoon 06-54693337. Voor meer informatie over het proces kun je contact opnemen met Milou Remery, Corporate Recruiter via milou.remery@vattenfall.com. We zien jouw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV graag uiterlijk 8 november 2020 tegemoet.

Delen

Delen

Je bent onderdeel van de teams die het succes van Vattenfall mogelijk maken.
meer...Meer vacatures van Vattenfall