Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Vrijwilligerscoördinator

Arkin - Amsterdam - 04-10-2019 Naar vacature  

Bij Arkin werken ruim 400 vrijwilligers. Voor onze cliënten is de hulp van deze vrijwilligers van grote betekenis. Zij bieden een luisterend oor, begeleiding en extra service aan onze cliënten en hun naasten en familie. Dat maakt de behandeling aangenamer. Vrijwilligers kunnen al voor een paar uur per week aan de slag. Wij zoeken een vrijwilligerscoördinator om dit in goede banen te leiden.

Organisatie:

Arkin

Geplaatst op:

3 oktober 2019

Sluitingsdatum:

31 oktober 2019

Vacaturenummer:

19436

Min. aantal uren:

32

Max. aantal uren:

36

Locatie:

Amsterdam en Haarlem

Opleiding:

HBO

Recruiter:

Ruud Ligthart

Waar hebben we jouw talent voor nodig?

Arkin is een organisatie voor GGZ, verslavings- en forensische zorg waar vrijwilligers worden ingezet bij dagactiviteiten en extra begeleiding van cliënten. Voor cliënten maakt dit de behandeling vaak net dát beetje aangenamer en aan vrijwilligers biedt het een zinvolle tijdsbesteding. Om het vrijwilligersbeleid verder te professionaliseren, de vrijwilligers-inzet in goede banen leiden én om vrijwilligers te binden en te boeien is Arkin op zoek naar een vrijwilligerscoördinator.

Jouw taken zijn onder andere:
 • Je zorgt met een aanstekelijk enthousiasme voor de verdere professionalisering van het vrijwilligersbeleid.
 • Je inventariseert waar en voor welke activiteiten vrijwilligers nodig zijn.
 • Je weet met campagnes vrijwilligers te werven en zorgt voor selectie en introductie.
 • Je coördineert het vrijwilligerswerk binnen alle merken van Arkin: je zorgt voor een optimale planning van de inzet, voor een goede administratieve afhandeling en je bewaakt het budget.
 • Je hebt een ondersteunende rol naar leidinggevenden van afdelingen waar vrijwilligers actief zijn.
 • Je zet activiteiten op waarmee je vrijwilligers weet te binden en te boeien, zoals deskundigheidsbevordering op maat of presentaties en uitjes.
 • Je onderhoudt contacten met afdelingen, stafdiensten en met externe instanties, zoals met de vrijwilligerscentrale, re-integratiebureaus en Roads-arbeidstoeleiding.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met onze cliëntendoelgroepen en je weet je snel kennis van de organisatie eigen te maken.
 • Je bent een deskundige op het gebied van het werken met en het trainen en scholen van vrijwilligers. Kortom, je hebt visie op wat vrijwilligerswerk voor de organisatie, cliënten en vrijwilligers betekent.
 • Je kent de dagelijkse gang van zaken en (externe) ontwikkelingen en vertaalt dit naar beleid en je implementeert nieuw beleid weer naar de praktijk.
 • Je beschikt over goede communicatieve, organisatorische en leidinggevende vaardigheden. e stelt prioriteiten, je bent oplossingsgericht, je delegeert, coacht en bevordert teamwork.
 • Je bent administratief vaardig en kunt dan ook goed met softwaresystemen overweg.

Wat krijg je van ons?

 • Wij bieden een jaarcontract met verlengingsmogelijkheden.
en het salaris zijn volgens de CAO GGZ.
 • Arkin heeft aanvullende arbeidsvoorwaarden, zo wordt het OV-woonwerkverkeer geheel vergoed. Verder kun je deelnemen aan collectieve regelingen zoals een zorgverzekering en fietsplan.
 • Arkin heeft een breed (intern) scholings- en trainingsaanbod. Loopbaanwensen zijn bespreekbaar, immers Arkin, 12 specialismen, 1 loopbaan.
 • Je krijgt toegang tot Nrgize, dit is een platform met (deels gratis) sportieve activiteiten van boksclinics, bootcamps tot windurfen, daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot het online trainingsaanbod van Good Habitz.

Wie zijn wij?

Arkin is één van de grootste GGz instellingen in Nederland en deskundig op het gebied van grootstedelijke psychiatrie en verslavingszorg. Arkin biedt basis- en specialistische- GGz en behandelt ca 35.000 cliënten met ruim 4.200 collega's op locaties in Amsterdam, Utrecht en omgeving. Arkin is ook een opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.

Als overkoepelende stichting bevat Arkin 12 merken: Jellinek, PuntP, Novarum, NPI, Mentrum, Roads, Sinaï Centrum, Arkin Jeugd, Arkin Ouderen, Arkin Basis GGz, Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam en Inforsa. De merken (elk met eigen specialisme) werken nauw samen.

De vrijwilligerscoördinator maakt onderdeel uit van de afdeling Human Resources. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het strategische HR-beleid. Binnen de afdeling zijn diverse HR- en beleidsadviseurs werkzaam om de Raad van Bestuur en de merken zo goed mogelijk te ondersteunen en bij te dragen aan het verwezenlijken van organisatiedoelstellingen.

meer...Meer vacatures van Arkin