Inloggen - Registreer  

International Account Manager

Altrex - Zwolle - 12-10-2020 Naar vacature  

Altrex wil continu een nog betere positie verwerven op de buitenlandse markten. De activiteiten in bestaande markten worden geïntensiveerd en we zijn erg actief en succesvol om planmatig nieuwe markten te ontwikkelen. Nadat we vorig jaar een periode van vier jaar afsloten waarin we ons doel realiseerden om onze exportomzet te verdubbelen, hebben we een gedegen plan om in hetzelfde tempo verder te groeien. Om deze groei verder waar te kunnen maken zijn we op zoek naar een fulltime

International Account Manager (m/v)

De afdeling Export bestaat uit een team van enthousiaste Account Managers die verantwoordelijk zijn voor hun eigen area. Daarnaast hebben we een aantal Duitse Account Managers in dienst die zich specifiek bezig houden met de Duitse markt. De gehele afdeling wordt aangestuurd door de Manager Export / Manager Business Development.

De afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop van Altrex producten aan onze buitenlandse markten en klanten (m.u.v. de eigen buitenlandse vestigingen in België en Spanje).

Functie inhoud

De functie bestaat onder anderen uit de volgende werkzaamheden:
  • Het bezoeken van klanten en prospects binnen de jouw toegewezen landen. Als International Account Manager ben je actief in een aantal Europese en overige landen (n.t.b.), waarin het accent ligt op het beheren en “volmaken” van het bestaande relatiebestand in deze gebieden.
  • Pro-actief op zoek naar nieuwe relaties (professionele dealers en verhuurbedrijven) in de Franse markt;
  • Nieuwe relaties (professionele dealers/verhuurbedrijven) aanboren binnen Frankrijk;
  • Het bezoeken van internationale beurzen en geven van demo’s en producttrainingen;
  • Het opstellen en verzenden van offertes naar prospects en relaties.

Functie eisen

In deze functie ben je grofweg de helft van je tijd bezig met het beheer van je bestaande relaties in jouw gebieden. De resterende tijd besteed je aan acquisitie en overige commerciële activiteiten in Frankrijk. Daarom zijn we op zoek naar een creatieve doorzetter die commerciële kansen opzoekt en een proactieve bijdrage levert aan het uitbreiden van de omzet binnen de afdeling Export.

Om in deze functie succesvol te kunnen zijn, is het verder belangrijk dat je:
  • Een goed opgeleide (MBO+/HBO), ervaren verkoper bent met buitenland ervaring;
  • Een technisch-commerciële achtergrond hebt en affiniteit hebt met bouw gerelateerde producten; ervaring in klimmaterieel is natuurlijk een pré;
  • Zelfstandig kunt werken, ‘ruimte’ hebt om veel te reizen en je weet te verplaatsen in diverse culturen;
  • In samenwerking met anderen binnen de organisatie je weg weet te vinden om je klanten maximaal te kunnen bedienen;
  • Dat je zeer goed diverse talen beheerst. Met name de beheersing in luisteren, spreken, lezen en schrijven van het Nederlands, Engels en Frans is essentieel.

Over Altrex

Al meer dan 70 jaar opereert Altrex wereldwijd als toonaangevende A-merk fabrikant en distributeur van klimmateriaal. Het brede assortiment varieert van ladders, trappen en steigers tot complete hangbruginstallaties, voor zowel de echte professional als voor de doe-het-zelver. Altrex verzorgt naast het standaard leveringsprogramma ook maatwerkoplossingen, keuringen, certificeringen en opleidingen. Naast de vestiging van hoofdkantoor, fabriek en logistiek centrum in Zwolle heeft Altrex een zusteronderneming in België en Spanje.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Altrex
Meer International Account Manager vacatures