Inloggen - Registreer  
Helaas bent u niet ingelogd, login en probeer het opnieuw.    

Arts-onderzoeker Cardiologie

Esculaap - Groningen - 14-05-2024 Naar vacature  

Wil jij in een dynamisch team onderzoek en klinische zorg combineren om zo het leven van mensen met een cardiovasculaire aandoening te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als onderzoeker wil je ertoe doen. Je wilt een verschil maken in het leven van mensen met een cardiovasculaire aandoening. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor een baan bij de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en klinische praktijk met elkaar verweven zijn. We vertalen problemen die we in de klinische praktijk ervaren naar wetenschappelijk onderzoek. We verbeteren de patiëntenzorg met de resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek. We geloven dat door talent ruimte te geven om zich te ontwikkelen, uiteindelijk voor elke cardiovasculaire aandoening een oplossing kan worden gevonden. Als arts-onderzoeker biedt UMCG Cardiologie je daarom volop kansen om je interesses te volgen en je talent ruimte te geven.

Het project

Hartfalen is een groot gezondheidsprobleem, wat ernstige symptomen en verhoogde mortaliteit veroorzaakt. Tekorten in essentiële micronutriënten komen vaak voor bij patiënten met hartfalen, wat bijdraagt aan de ernst van de ziekte. De belangrijkste hiervan zijn tekorten aan selenium (prevalentie 25%) en ijzer (50-60%).

Voor dit project zal de arts-onderzoeker klinische en epidemiologische onderzoeken uitvoeren om de optimale behandelmethode te identificeren voor de micronutriëntendeficiënties. Dit omvat het onderzoeken van de toedieningsroute, specifieke chemische verbindingen, het werkingsmechanisme en algehele doeltreffendheid. Samenwerking met een mede-promovendus gericht op translationeel onderzoek omvat het valideren van werkingsmechanismen in menselijk hartweefsel in het laboratorium. De kandidaat dient interesse te hebben in klinische cardiologie. Verantwoordelijkheden omvatten het uitvoeren van klinische studies: inclusie van patiënten, behandelingstoediening en follow-up, evenals het uitvoeren van statistische analyses. Bovendien kan de arts-onderzoeker, indien geïnteresseerd, actief deelnemen aan translationele projecten gericht op het begrijpen van de pathofysiologie van micronutriënt deficiënties, met name in 3D hartspierweefsels. De resultaten van de studies zullen worden gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften en zullen leiden tot een academische dissertatie (promotie).

Werkomgeving

Je bent lid van een uitzonderlijk team met sterke interactie tussen experimentele, genetische, epidemiologische en klinische onderzoeksgroepen, allemaal gevestigd op dezelfde verdieping. Onder leiding van de Principal Investigator (PI) worden interacties met teamleden gestimuleerd en leidt hij wekelijkse vergaderingen. Binnen onze goed gefinancierde omgeving heb je onbeperkte toegang tot alle benodigde middelen voor een succesvolle uitvoering van je project. Je zult nauw samenwerken met diverse promovendi en postdocs die zich richten op hetzelfde onderzoeksthema, waarbij een samenwerkende teamsdynamiek wordt bevorderd. Bovendien onderhoudt ons team sterke banden met de translationele cardiologische gemeenschap, zowel in Europa als in de VS. Na succesvolle afronding van je PhD streven we ernaar om door te stromen naar de opleiding tot cardioloog in het UMCG.

Wat vragen wij

  • Je hebt de opleiding Geneeskunde succesvol afgerond en bent BIG-geregistreerd.
  • Je hebt interesse in de Cardiologie.
  • Je bent in staat om je mondeling en schriftelijk uit te drukken in het Nederlands en het Engels.
Het UMCG hanteert een preventief Hepatitis B-beleid. Het UMCG kan je de vaccinatie verstrekken, mocht dit vereist zijn voor je functie. Voor bepaalde beroepen is een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' vereist.

Wat bieden wij

Een fulltime arbeidsovereenkomst voor één jaar (36 uur per week), met de mogelijkheid tot verlenging voor maximaal vier jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG je 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de

.

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

Is dit een job voor jou?

Solliciteer op de website van de werkgever

Directe werkgever

Vakgebied

Regio

Bekijk ook

Amsterdam UMC
Maastricht UMC+
Amsterdam UMC
LUMC
Amsterdam UMC
Matchpartner

ESCULAAP | Kennis & Carrière

25 jaar evaring binnen de medische doelgroep

Esculaap Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
|
|
|
|
Tijdlijn Treffers
Op Mijn Esculaap kun je jouw
bijwerken. Vaak weet je ruim van te voren op welke locaties je het team zal gaan versterken. Hierdoor is het mogelijk om te zien wie je op jouw tijdlijn gaat tegenkomen.

Op alle profielen staat een button "
check tijdlijn treffers
". Als je hierop klikt zie je wanneer, waar en hoeveel dagen je overlap hebt binnen jullie tijdlijnen.
Voorbeeldvragen Medical Pursuit

Welke arterie wordt ook wel de "bromfietsarterie" genoemd?

Antwoord


:
arteria meningea media

Extra toelichting

: De bromfietsarterie ofwel de arteria meningea media dankt zijn naam aan het feit dat deze slagader scheurt bij een schedelbreuk die vroeger veelvuldig optrad bij brommerrijders die zonder helm een ongeval kregen. Door een breuk in de schedel scheurde deze slagader en ontstond een epiduraal hematoom.

Wat is de zgn. Boxer's fracture?

Antwoord

:
breuk van het middenhandsbeentje van de pink of sub-capitale fractuur MC5

Extra toelichting

: De Boxer's fracture (of boksersfractuur) wordt zo genoemd omdat er een grote kans aanwezig is dat het middenhandsbeentje breekt wanneer er hard met de vuist tegen bijvoorbeeld een muur geslagen wordt.

Wat is de verwekker van Syfilis (lues)?

Antwoord

:
Treponema pallidum

Extra toelichting

: Treponema pallidum is een bacteriesoort van het geslacht Treponema met ondersoorten die ziektes kunnen veroorzaken zoals syfilis. Het is een gram-negatieve bacterie, anaeroob en spiraalvormig, hierom ook spirochete genoemd. De bacterie werd in 1905 door Schaudinn en Hoffman ontdekt.

Op de SEH wil je het Totaal verbrand lichaamsoppervlak (TVLO) berekenen, welke tel je mee?

A: enkel 3e graads
B: 2e en 3e graads
C: 1e, 2e en 3e graads

Antwoord

: B

Extra toelichting

: 1e graads brandwonden genezen doorgaans zonder specifieke behandeling en worden dan ook NIET meegeteld bij de berekening van het totaal verbrande lichaamsoppervlak.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Esculaap
Meer Arts-onderzoeker Cardiologie vacatures