Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Senior psychiatrisch verpleegkundige Transfore FPA

Transfore - Almelo - 02-01-2018

Wij zoeken een Senior Psychiatrisch Verpleegkundige voor de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) te Almelo.
Zondagavond 20 uur. Dhr. X komt terug van verlof en trekt zich direct terug op zijn kamer. De dienstdoend verpleegkundige nodigt hem uit om zijn verlof na te spreken en een urinecontrole te doen.

Wij zoeken een Senior Psychiatrisch Verpleegkundige voor de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) te Almelo.
Zondagavond 20 uur. Dhr. X komt terug van verlof en trekt zich direct terug op zijn kamer. De dienstdoend verpleegkundige nodigt hem uit om zijn verlof na te spreken en een urinecontrole te doen.

Na enig doorvragen blijkt patiënt in contact te zijn geweest met een ex vriendin en heeft zich laten verleiden tot het gebruiken van drank en drugs. Patiënt geeft aan geen nee te kunnen zeggen maar ook dat hij niet verslaafd is. Drank en drugs zijn voor patiënt delict gerelateerd, dat wil zeggen, onder invloed van drugs in combinatie met een psychose, heeft hij iemand fors mishandeld waarvoor hij TBS heeft opgelegd gekregen.

Wij zijn op zoek naar een talentvolle verpleegkundige, die samen met patiënt en ons team werkt aan het vergroten van ziektebesef cq –inzicht van patiënt, gebruik maakt van motiverende gespreksvoering t.a.v. middelenmisbruik en hem dagelijks begeleidt naar het behalen van de doelen van zijn traject- en behandelplan; een veilige terugkeer naar de maatschappij.

Kom jij ons team versterken?

Transfore maakt onderdeel uit van de Dimence Groep (DG). DG verbetert de geestelijke gezondheid van de mensen in haar werkgebied. Dat doen ze door een breed aanbod van geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn dicht bij de mensen te realiseren. Transfore is de stichting die Forensische GGZ biedt. 

Het primaire werk- en verzorgingsgebied van Transfore is de provincie Overijssel, de achterhoek en zes gemeenten in het IJsselgebied. Een aantal voorzieningen heeft een landelijke functie.

Binnen Transfore zijn twee regio’s te onderscheiden: Twente en IJssel-Vecht die beide een breed poliklinisch en klinisch behandelaanbod hebben. In elke regio zijn twee poliklinieken gevestigd, die beide beschikken over een gecertificeerd forensisch FACT team. In de regio IJsselvecht is een voorziening voor klinische forensische GGZ gevestigd ie resocialisatietrajecten biedt aan patiënten met een TBS-maatregel.

Daarnaast heeft Transfore in de regio IJssel-Vecht aanbod voor forensisch beschermd wonen ( FBW). In de regio Twente is naast de twee poliklinieken met een Forensisch FACT team ook klinische capaciteit beschikbaar in de vorm van een Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) in Almelo en FBW-plekken.

Tot slot is in Balkbrug een Forensisch Psychiatrische kliniek ( FPK) gevestigd. Deze vervult voor Transfore een bovenregionale en voor potentiele verwijzers een landelijke functie.

De FPA is sinds maart 2015 gerealiseerd in het Westerdok te Almelo. De doelgroep bestaat uit patiënten met diverse juridische titels. De patiënten laten zich klinisch behandelen met als doel resocialisatie vanuit de visie ’ambulant tenzij’. Het multidisciplinaire behandelteam bestaat uit sociotherapeuten, verpleegkundigen, collega’s uit de dagbesteding, psychiater, maatschappelijk werker, behandelcoördinator en teamleider. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken een gedreven Senior Psychiatrisch Verpleegkundige met affiniteit voor onze doelgroep. Verder:
  • Heb je een afgeronde HBO-V opleiding (met geldige BIG registratie)
  • Is ervaring binnen de reguliere GGZ vereist
  • Beschik je over overredings- en overtuigingskracht, evenals volharding, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid om adequaat op voorkomende conflictsituaties te kunnen inspelen.
  • Beschik je over kwaliteiten die nodig zijn om patiënten te coachen in het aanleren van vaardigheden, zowel op groeps- als individueel niveau.
  • Ben je bereid tot het werken in onregelmatige diensten.

Transfore heeft veel te bieden!

Wij bieden je een contract voor de duur van een jaar voor 32-36 uur per week. De functie van senior psychiatrisch verpleegkundige is ingedeeld in FWG 50. Beschikbaarheid op korte termijn is een pré.

meer...Meer vacatures van Transfore