Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Projectcoördinator Kenniscentrum Sociale Innovatie

werkenbijhu.nl - Utrecht - 14-09-2021 Naar vacature  

Kenniscentrum Sociale Innovatie | Sluitingsdatum: 30-09-2021
Ben jij de enthousiaste collega die er plezier in heeft de rechterhand van de projectleider van praktijkgericht onderzoek te zijn? En zorg jij ervoor dat alles wat voor het onderzoek georganiseerd moet worden loopt als een trein?

Het Kenniscentrum Sociale Innovatie bestaat uit negen lectoraten, gericht op het sociale domein. Vanuit het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht wordt praktijkgericht onderzoek gestimuleerd, geïnitieerd en uitgevoerd naar actuele vraagstukken op het gebied van maatschappelijke ondersteuning en dienstverlening, (schuld)hulp- en dienstverlening, personeel en arbeid, jeugd, participatie, zorg, recht, justitie en veiligheid. Het kenniscentrum richt zich op het ontwikkelen van kennis die bijdraagt aan een inclusieve, veilige en rechtvaardige samenleving en aan professionaliteit, twee thema’s die nauw met elkaar zijn verbonden.

Jouw werkzaamheden

Je voert werkzaamheden uit voor onderzoeksprojecten die binnen lectoraten van het KSI worden uitgevoerd. Je werkt per project samen met de projectleider en zorgt voor de organisatorische zaken die bij het onderzoek horen. Dit betreffen zowel activiteiten bij de voorbereiding, de uitvoering, als bij de afsluiting van het project.

 Bij de voorbereiding horen werkzaamheden als:
  • Voorwerk voor de begroting, ondersteunen bij het samenstellen van het voorstel en het indienen bij de subsidie- of opdrachtgever.
  • Ondersteuning bij het samenstellen en organiseren van samenwerkingsverbanden met relevante externe organisaties.
  • Schrijven van een datamanagementplan en het zorgen voor het correct opslaan van onderzoeksdata en respondentgegevens.

 In de uitvoeringsfase gaat het om:
  • Coördinatie van de onderzoeksactiviteiten
  • Coördineren van de financiële administratie, zoals het opzetten en verzamelen van de urenregistratie, bewaking van het budget.
  • Voorbereiding van rapportages en organiseren en notuleren van bijeenkomsten van het projectteam, samenwerkingspartners (consortia), begeleidingscommissies, stuurgroepen of klankbordgroepen.
  • Organiseren van congressen, workshops en communicatie over het project (website, stands, nieuwsbrieven en dergelijke)

 Bij de afronding van het project komen werkzaamheden als:
  • Organisatie eindcongressen, (begeleiden van de vormgeving en uitgeven van) publicaties, communicatie.
  • Eindrapportages en meewerken aan financiële eindverantwoording.
  • Coördinatie van het opslaan van de onderzoeksdata.
 
De werkzaamheden worden onder functionele leiding van een projectleider uitgevoerd. Je direct leidinggevende is een programmamanager. Je werkt in de loop van de tijd voor verschillende projectleiders en ook gelijktijdig voor een klein aantal projecten binnen verschillende thema’s. Je werkt samen met de onderzoekers, en de managementassistenten van het KSI, de controller, de communicatiemedewerker en andere collega’s van het KSI. Je onderhoudt contact met ondersteunende afdelingen van de HU ten behoeve van het project.

Jouw profiel

  • Je hebt ervaring in een coördinerende functie bij voorkeur in onderzoek met affiniteit met het sociale domein, onderzoek, organiseren en met cijfers en systemen.
  • Je bent praktisch ingesteld, integer en gaat nauwgezet om met vertrouwelijke informatie. Je hebt een klantgerichte en flexibele werkhouding.
  • Je bent zelfstandig, proactief, accuraat, snel en onder werkdruk functioneer je goed (inclusief prioriteiten stellen).
  • Hbo werk- en denkniveau, een mastergraad is een pre
  • Je bent je in staat om verschillende softwareprogramma’s snel eigen te maken.
  • Je hebt kennis omtrent gebruik van portals van subsidieverstrekkers en kennis van projectadministratie.
  • Je beschikt over goede Nederlandse communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en hebt bij voorkeur ook goede kennis van het Engels.

Over de werkplek

Bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie werken een directeur, 14 lectoren, docent-onderzoekers, twee programmamanagers, managementassistenten, projectcoördinatoren en een communicatie-medewerker. Doelstelling van het KSI is via onderzoek nieuwe kennis te verkrijgen én deze toe te passen in ons onderwijs en in de beroepspraktijk. Jouw standplaats is aan de Padualaan 101 in Utrecht. Een concreet voorbeeld van een project waar je meteen mee zou kunnen starten binnen het lectoraat

is een onderzoek naar het bevorderen van de samenwerking tussen reguliere werkgevers en sociale ondernemers bij het bevorderen van arbeidsparticipatie van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt (RAAK MKB project).

Je arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende baan in een (inter)nationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer met ruime mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,8 fte. Interne kandidaten behouden hun rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal €2.845,48 en maximaal €3.920,50 (schaal 9). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek. Wij hebben tenslotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra's zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness.

Solliciteren

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Carolien Gelauff-Hanzon, via
werken bij HU.
De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.

Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Het Seminarium van Orthopedagogiek organiseert landelijk onderwijsactiviteiten vanuit standplaats Utrecht.

meer...