Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Analist Douane laboratorium

Belastingdienst - Amsterdam - 14-10-2021 Naar vacature  

Wist je dat er bij de Douane jaarlijks meer dan 17.000 monsters worden geanalyseerd? Hier ligt een mooie uitdaging voor jou als analist. Want naast jouw werkzaamheden in ons lab in Amsterdam, voer je ook onderzoeken op locatie uit. Hierbij maak je bovendien gebruik van een zeer breed scala aan analysetechnieken.

Mbo
Douane
Amsterdam
32-36 uur
€ 2.224,- / € 2.891,- bruto p.m.
 • Nog 5 dagen
 • Reageer t/m 02 november 2021

Dit doe je bij de de Douane

Bij ons landelijk Douane Laboratorium ga je aan de slag binnen het cluster Food. Hier analyseer je uiteenlopende voedingsmiddelen; van suikerhoudende producten tot zuivel en van vleesproducten en non-alcoholische dranken. Je werkt nauw samen met wetenschappelijk medewerkers van de afdeling en met analisten binnen én buiten je cluster. De analysetechnieken die je in je onderzoeken inzet, zijn bijvoorbeeld chromatografische technieken (LC, GC, GCMS, Pyrolyse GC en GCxGC), capillaire elektroforese en diverse nat-chemische bepalingen (vetextractie, Kjelldahl en vochtbepaling).

Je start het analytisch chemisch onderzoek door de ingezonden producten in het administratieve systeem in te voeren, waarna je de benodigde analyses toekent. Samen met de andere analisten voer je deze vervolgens uit en houd je de voortgang erin. Je beheert en onderhoudt de toegewezen apparatuur en draagt bij aan de handhaving van het kwaliteitssysteem. En je beoordeelt de analyseresultaten en stelt conceptrapporten op. Wat jouw baan extra afwisselend maakt, is dat je zowel binnen als buiten het laboratorium werkt. Je werkt namelijk ook in ons mobiele lab en aan projecten. En soms pak je taken buiten je eigen werkpakket op, bijvoorbeeld werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van scheikundigen. Hierdoor blijf je je als analist ontwikkelen.

Lees meer

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je werkt in een spannend vakgebied waar op het moment veel gebeurt.
 • Je met veel verschillende analysetechnieken in aanraking komt.
 • Je zelfstandig rapporten opstelt over de analyses die je doet.
 • Je behalve in ons laboratorium ook in ons mobiele lab werkt en bijdraagt aan projecten.
“Bij het Douane Laboratorium werk ik met veel verschillende technieken, waardoor ik nooit vastzit aan één techniek. Dat vind je bijna nergens anders en maakt mijn werkzaamheden én mogelijkheden uniek!”

Yvonne, onderzoeksmedewerker Douane.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt minimaal een mbo 3 of 4-diploma in een chemische richting;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van het kwaliteitssysteem gebaseerd op ISO 17025.
 
 

Jouw competenties

 • analyseren
 • accuraat werken
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

De afdeling -

Douane
Toon inhoud
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

De organisatie -

de Douane
Toon inhoud
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

Bijzonderheden

Toon inhoud
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
meer...Meer vacatures van Belastingdienst