Inloggen - Registreer  

Europees specialst Varken

KNMvD - via Knmvd.nl - Utrecht - 19-03-2024 Naar vacature  

Ingangsdatum: 18 maart 2024

Het departement Population Health Sciences van de faculteit Diergeneeskunde en de Royal GD slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk een opleidingsplek aan voor een enthousiaste varkensdierenarts die wil bijdragen aan de veranderende varkensgezondheidszorg in Nederland.

Wat ga je doen?
In de komende jaren gaat de varkensgezondheidszorg aanzienlijk veranderen, dat vraagt om een brede en diepgaande diergezondheidsexpertise. De master Diergeneeskunde heeft sinds 2023 een volledige herziening ondergaan, met vernieuwd onderwijs en dit in nauwe samenwerking met varkenspraktijken.

Als Europees specialist varkensgezondheidszorg in opleiding speel je een rol in het verzorgen en mede-ontwikkelen van onderwijs (1-2 dagen per week). Ook participeer je in onderzoek binnen lopende en toekomstige projecten.

Bij Royal GD draag je onder andere bij aan de monitoring van dierziekten in Nederland, en onderzoeksprojecten (1-2 dagen per week). Binnen deze projecten krijg je de ruimte om zelfstandig te werken, maar altijd met begeleiding van een senior onderzoeker.

Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid om te starten met de opleiding tot Europese specialist varken (ECPHM), waarbij persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat.

Wat breng je mee?

Jij bent de ideale kandidaat als je:

een varkensdierenarts bent met stevige ambitie om je te verdiepen in alle facetten van de varkensgezondheidszorg van de toekomst;
je verder wilt ontwikkelen in de academische wereld en in staat bent om onderwerpen voor onderwijs en onderzoek je eigen te maken;
beschikt over goede sociale vaardigheden, een kritische blik, doorzettingsvermogen en een zelfstandige werkhouding.
Wat bieden wij?

Wij bieden


:
een dienstverband voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van drie jaar, de standaard duur van een opleiding tot specialist;
een werkweek van 32 tot 36 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);

8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
Naast de arbeidsvoorwaarden externe link die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling externe link, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur externe link en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht externe link.

Over ons
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht externe link werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s externe link. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow externe link.

De faculteit Diergeneeskunde externe link is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s externe link One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis externe link. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park externe link, niet ver van het historische centrum externe link van Utrecht.

De afdeling Landbouwhuisdieren van het departement Population Health Sciences is een belangrijk onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Deze afdeling geeft onderwijs, doet aan onderzoek en patiëntenzorg. Naast de kennis over dierziekten staan dierwelzijn en volksgezondheid (One Health) centraal.

Royal GD externe link is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de diergezondheid. Wij doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Sector varken is een hecht en enthousiast team met 13 collega’s, waaronder Europees specialisten varkensgezondheidszorg, dierenarts-onderzoekers, projectleiders, een communicatie medewerker, veterinair pathologen en dierenartsen.

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van KNMvD