Inloggen - Registreer  

Naar vacature    

Compliance Specialist

Vacatureland.nl - Almelo - 22-12-2017

Aantal uren per week

40 uur

Dienstverband

Vast

Carriereniveau

Ervaren/Midcareer

Opleidingsniveau

WO

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Compliance Specialist

Almelo, fulltime

Als Compliance Specialist vertaal je wet- en regelgeving naar de interne URENCO processen. Je voert veiligheidsstudies uit of je begeleidt het uitvoeren van veiligheidsstudies. Je stelt rapportages over milieu- en veiligheidszaken op naar de overheid. Daarnaast vertegenwoordig je de afdeling Compliance op het gebied van veiligheid en milieu in interne projecten. Incidenten en voorvalanalyses worden door jou uitgevoerd of begeleid en je voert risico analyses uit.

Afdelingsinformatie

De afdeling Compliance draagt er zorg voor dat UNL opereert binnen het URENCO beleid en regels en de relevante nationale en internationale wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, milieu, Arbo en safeguards. Het team Operational Compliance heeft als aandachtsgebieden: stralingshygiëne, nucleaire veiligheid, milieu en Arbo, terwijl het team Systems Compliance het URENCO management systeem, emergency arrangements en vergunningszaken behartigt. De twee teams werken nauw samen wanneer de werkzaamheden daar om vragen. Voor het team van Systems Compliance zijn we op zoek naar een Compliance Specialist.

Wat vragen we?

  • Een afgeronde universitaire opleiding (bijv. werktuigbouwkunde, natuurkunde, nucleaire techniek, procestechniek).
  • Affiniteit met techniek, veiligheid, milieu en regelgeving.
  • Affiniteit met softwaresystemen (databases)
  • Ervaring binnen techniek en regelgeving
  • Goede beheersing van de Engelse taal.
Jij bent in staat om operationele vragen ten aanzien van veiligheid concreet invulling te geven. Je bent een teamspeler met een flexibele instelling, die bovendien gedisciplineerd en gestructureerd werkt. Je bent communicatief vaardig, zodat je goed kunt meedenken met de ‘klant’ waarbij je het overzicht en je kritische vermogen weet te behouden. Uiteraard heb je een brede interesse op het gebied van wet- en regelgeving en je weet veranderingen hierin op een heldere manier te vertalen naar de bedrijfsprocessen. Je kunt trends in adequate maatregelen vertalen en overtuigen zonder hiërarchische bevoegdheden.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Arbeidsvoorwaarden waar je u tegen zegt, zoals een bijdrage aan collectieve zorgverzekering en een eigen pensioenfonds
  • Een informele cultuur waar collega’s nog echt collega’s zijn
  • Goede ontwikkeling- en opleidingsmogelijkheden: wij investeren graag in wat jij nodig hebt.

Waar kom je te werken?

URENCO is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met ons product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2 vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Het verrijken van de wereld is onze missie. We kunnen dit echter niet zonder onze mensen, zij bepalen het succes van de organisatie. In 2015 zijn we, op basis van ons medewerker tevredenheidsonderzoek, door Effectory en Intermediair verkozen tot beste werkgever van Nederland in de branche energie, water en telecom!

meer...

Naar vacature

Meer Compliance Specialist vacatures