Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Leerling KNF laborant (HBO Duaal)

Asz - Zwijndrecht - 16-05-2022 Naar vacature  

Zorg, ziekenhuis, patiënten, techniek, onderzoek, zenuwstelsel, hersenen, ruggenmerg, zenuwen, spieren, bloedvaten, slapen… Dát zijn de ingrediënten van een toekomst binnen het medisch specialisme ‘klinische neurofysiologie’. Start

september 2022

bij ons met dit gave werken & leren traject en noem je zelf over zo’n vier jaar gediplomeerd laborant KNF! Dit vak biedt jou naast de genoemde ingrediënten een volwaardig HBO-diploma, veel afwisseling, leuk contact met uiteenlopende collega’s, artsen en patiënten (van 0 tot 100 jaar) én een goed baanperspectief. Lees dus zeker verder als je hier warm voor loopt, minimaal een HAVO-diploma hebt en gevoel voor exacte vakken als wis-, natuur- en scheikunde.

DUALE HBO-OPLEIDING TOT LABORANT KLINISCHE NEUROFYSIOLOGIE (KNF)

voor 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je gaat zelfstandig technisch onderzoek doen naar de functie van hersenen, ruggenmerg, zenuwen, spieren en bloedvaten. Dat doe je niet in een laboratorium, maar in ons ziekenhuis bij de patiënt zelf. Met behulp van geavanceerde elektronische apparatuur. Door het meten van o.a. hersengolven en reacties van spieren, zenuwen en zintuigen, brengen we eventuele stoornissen in kaart. Je voert ook regelmatig slaaponderzoeken uit. Aandoeningen die bijvoorbeeld langskomen zijn epilepsie, spierziekten en slaapapneu. Jij gaat aan de slag met een vraag van een arts en zoekt uit wat er aan de hand is. Uiteindelijk bevestig jij – op basis van je registratie – de verdenking van de arts of sluit je deze uit. De onderzoeken duren tussen de 15 minuten en 2 uur en vinden voor een groot deel poliklinisch (zonder opname in het ziekenhuis) plaats. Soms voer je je onderzoek uit op een verpleegafdeling, de Intensive Care, operatiekamer of in het slaaplaboratorium. Je werkt normale ‘kantoortijden’ en hebt daarnaast een oproepdienst (je wordt dan opgeroepen bij een spoedgeval).

Bekijk ook eens dit filmpje:

Werken & leren

De opleiding tot Laborant KNF is een ‘inservice’ HBO-opleiding en duurt gemiddeld vier jaar. Je komt tijdens je opleiding bij ons in dienst voor 36 uur per week. Vanaf je start ga je direct in de praktijk meekijken en werken met onze gediplomeerd laboranten. Je leert het vak dus voor een groot deel ‘on the job’. Je leert steeds een nieuw onderzoek uit te voeren en dat breiden we uit tot je alles kan. Na het succesvol afronden van je tussentijdse theorie- en praktijkexamens (in een ander ziekenhuis) mag je de onderzoeken zelfstandig in de praktijk gaan uitvoeren. Je gaat dus steeds meer zelf doen en krijgt meer verantwoordelijkheid. Dat zie je ook terug in je salaris. Natuurlijk word je steeds goed begeleid door een laborant en een neuroloog. Het theoretische deel van je opleiding gaat ook meteen van start. Dit doe je via de LOI. Het is vooral zelfstudie. Dat betekent dat je naast je werk ook thuis aan de slag moet met de opleiding. Dat vraagt dus om de nodige discipline. Je studeert vooral via de online werkomgeving en komt daarnaast zo’n vijf dagen per jaar met andere studenten fysiek bij elkaar voor onderwijs van een docent uit de praktijk. Tussendoor maak je (oefen)toetsen. Je rondt de opleiding af met een scriptie. Ook vanuit de LOI krijg je de nodige feedback en begeleiding.

Meer informatie over de opleiding vind je op:

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Jij begrijpt dat het combineren van een baan in het ziekenhuis en een pittige opleiding (met veel zelfstudie) vraagt om oprechte interesse in het vakgebied én flink wat doorzettingsvermogen. Deze uitdaging is meer dan zomaar werken en leren tegelijk: je kiest echt voor een serieuze toekomst als laborant KNF in het ziekenhuis.

Om die toekomst met succes te starten, heb je in ieder geval:
een HAVO- of VWO-diploma
een ‘bèta profiel’ (oftewel: gevoel voor exacte vakken als wis-, natuur- en scheikunde)
al wat kennis gemaakt met het werken in de zorg (bijvoorbeeld door stages, bijbanen of het starten van een andere (paramedische) zorgopleiding).
Naast doorzettingsvermogen is het belangrijk dat je nauwkeurig bent en gevoel hebt voor techniek. Natuurlijk kunnen in het contact met patiënten goede sociale vaardigheden niet ontbreken. Je collega’s verheugen zich bovendien op een goed gevoel voor humor.

Wat bieden wij?

Direct werken in de praktijk én een HBO-opleiding doen
Een leer-werkovereenkomst voor de duur van je opleiding
Je ontvangt direct een (leerlingen)salaris en wij betalen je opleiding
Heb je al een zorgopleiding afgerond en wordt dit je tweede opleiding, dan word je ingeschaald in FWG 45 (maximaal € 3.468,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week)

Goede begeleiding tijdens je opleiding door een laborant en een neuroloog
Je kan de volledige opleiding bij ons doen (omdat wij vrijwel alle KNF onderzoeken zelf in huis hebben)
Een baan met veel variatie, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
Als gediplomeerd laborant KNF zit je in FWG 50 (maximaal € 3.992,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week)
Gewoon een heel compleet en goed arbeidsvoorwaardenpakket! Je ontdekt het allemaal 
 
Wij houden ons aan de afspraken uit de 
.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Als laborant KNF kom je te werken op onze afdeling KNF, te vinden bij de polikliniek neurologie. Naast de hoofdlocatie in Dordwijk hebben we op locatie Zwijndrecht nog een kleinere afdeling. We voeren onder andere de volgende onderzoeken uit: EEG, EMG, PSG, MSLT, VEP, BAEP, SSEP, VNG, EOG/ERG, zenuwecho en tremorregistratie. Het volledige team bestaat uit doktersassistenten, physician assistents, arts-assistenten, secretaresses en gespecialiseerd verpleegkundigen, neurologen en natuurlijk de laboranten. Met name met de laatste twee groepen werk je intensief samen. Ons team van zeven gediplomeerd laboranten KNF vindt het belangrijk om bij te blijven in het vakgebied en zich steeds te ontwikkelen. Daarom volgen we cursussen, gaan we naar de jaarlijkse KNF-dagen van de vakvereniging en volgen we intern klinische lessen. Naast al het serieuze werk hebben we samen veel plezier in het werk en is er ruimte voor een lolletje.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 500 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.

Wil je meer informatie?

Heb je vragen over dit werken & leren traject of zou je graag eerst meer ontdekken over het werk? Laat het ons gerust weten. Tijdens een meeloopdag leiden we je graag rond op de afdeling, laten we ons werk zien en stellen je voor aan het team. Dan word je vast nog enthousiaster! Twijfel dus niet om contact op te nemen met Stephanie van der Arend, Afdelingshoofd Polikliniek Neurologie & KNF op telefoonnummer: 078-6541289 (maandag tm donderdag).

meer...



Meer vacatures van Asz