Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

Xander Uitgevers zoekt Specialist Digital Retail

Xander Uitgevers - via Boekblad - Haarlem - 01-03-2021 Naar vacature  

Uren: 36 uur per week
Gepubliceerd op: 1 maart 2021
Xander Uitgevers heeft per direct de vacature beschikbaar

Specialist Digital Retail

Je zorgt voor het digitale succes van onze auteurs, titels en merken en bent verantwoordelijk voor de verkoop- en retailmarketing van onze ebooks en audioboeken. Je werkt nauw samen met de belangrijkste digitale (retail)kanalen voor deze producten: Bol.com, KOBO, KB, Amazon, Apple, Audax, Google, Libris/Blz, Luisterrijk, Standaard, Storytel, Spotify, YouTube etc.

  • Je ontwikkelt de verkoopstrategie voor digitale producten en voert deze uit
  • Je organiseert een gestroomlijnde digitale distributie en beschikbaarheid met optimale zichtbaarheid
  • Je zorgt voor maximale verkoopopbrengst van titels in onze backlistcatalogus
  • Je ontwikkelt en bewaakt een actief prijsbeleid
  • Je meet en evalueert de platforms en onze producten en rapporteert daarover
  • Je adviseert redactie en auteurs over digitale marktkansen en trends
Je bent commercieel, analytisch, creatief, praktisch, goed georganiseerd, flexibel en je wilt graag samenwerken in een team. Je werkt samen met het commerciële team van Xander, maar bent zelf verantwoordelijk voor het digital retail-gedeelte. Je schrijft foutloos Nederlands en hebt een sterke persoonlijkheid om klantrelaties op te bouwen. We denken aan iemand met een afgeronde relevante (marketing-)opleiding en enige jaren ervaring in marketing/sales van digitale producten en dus kennis van digitale logistiek en de diverse platforms en streamingkanalen. Alles verandert, dus je vermogen om te leren is net zo belangrijk als de ervaring die je nu al hebt. En ja, je houdt natuurlijk van het lezen of beluisteren van boeken.

Wij bieden: ruimte om een nieuwe zelfstandige, gloednieuwe functie vorm te geven, een dynamisch en hecht team, salariëring op basis van CAO Uitgeversbedrijf. Deze functie is op fulltime (36 uur) basis, locatie Haarlem centrum (naast NS-station), maar we werken tot nader order vanuit huis en faciliteren je thuiswerk met een bureaustoel, laptop, bijdrage mobiele telefoon etc.

Xander Uitgevers (opgericht in 2012) is de meest succesvolle zelfstandige uitgeverij in Nederland en richt zich met romans, thrillers en non-fictie op een breed lezerspubliek. Tot onze bekendste auteurs horen Lucinda Riley, Kiki van Dijk, Anne Jacobs en Wilbur Smith.

Iedereen is anders, en juist die verschillen helpen ons om een nog betere uitgeverij te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent!
Voor meer informatie kun je bellen met Anke Roelen (Hoofd Commercie) op 020 30 33 951.
Je CV en motivatie zien we graag uiterlijk 11 maart 2021 tegemoet via Sander Knol (Directeur/Uitgever)
meer...Meer vacatures van Xander Uitgevers